Veganství - rady a zkušenosti

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1862
24.2.16 19:12

@radkka Tady je odkaz na ten článek, jak jsem psala výše. Je to z blogu, který mě hodně inspiruje při přípravě jídla.
 http://veg-ethique.blogspot.cz/…min-b12.html

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
24.2.16 19:19

Ahoj, jsem vegetariánka, na veganství stále pracuji (tzn. baštím třeba domácí vajíčka, nebo bio kozí výrobky atd., občas jsem měsíc čistě na vegan stravě, někdy pár dní na vita, prostě jak se mi chce :) ). Partner už je skoro 3 roky vegan. Doplňujeme minerály v koloidní formě, vitaminy skupiny B, hořčík, vitamin C. Bez toho se snad už neobejde ani klasická strava :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
24.2.16 19:26
@baaruunkaa píše:
@blama1 Nejsem vegan, ale nahlídla jsem ze zvědavosti-hrozně ráda zkouším nové recepty. Hrozně by mě zajímalo jak děláš palačinky a bramboráky bez vajíček. Já na palačinky používám pohankovou mouku-jde to i jinak?

Ahoj. Bez vajíček se dá nádherně fungovat. Ony těsto nespojují, ale zjemňují. To díky čemu vše drží pohromadě je lepek.
Do bramboráků můžeš přidat hrašku. Palačinky jsou dobré ze špaldové mouky a sojového mléka (v DM v BIO kvalitě za 35kč). U palačinek různě experimentuji se složením. Bez vajíček opravdu drží naprosto v pořádku. Doporučuji stránky veganotic.cz. Tam koukám pořád, co vše lze vyrobit ve vegan verzi. Občas poměrně finančně nákladné recepty, ale když to člověk prostřídá s obyčejnou luštěninovou kaší, tak se to dá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
24.2.16 20:00

@Walburga Děkuji, tu hrašku tady už radily a dívala jsem na ni a zaujala mě, našla jsem i nějaké recepty tak se chystám, že ji koupím. Na ty stránky kuknu. Sojové mléko používám-mě celkem chutná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
24.2.16 20:28

@Walburga Ty stránky jsou úžasné a už mám vybraných pár receptů co budu zkoušet. Jsem docela překvapená z těch sladkých jídel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
24.2.16 20:41
@baaruunkaa píše:
@Walburga Ty stránky jsou úžasné a už mám vybraných pár receptů co budu zkoušet. Jsem docela překvapená z těch sladkých jídel.

Taky :mrgreen: Pořád koukám po princezniným dortu, ale zdá se mi to jako vyšší lvl. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2422
24.2.16 20:52

@Walburga Mě zas zaujaly citronové řezy a brownies :jazyk: asi o víkendu něco spáchám :mrgreen:
Ten dort je krásně načančaný-já moc neumím potahovat marcipánem tak bych si ani na něj netroufla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
24.2.16 21:12

Holky a jak jste na tom se sojou a vyrobky z ni? Nekde ji na netu hrozne ocernuji a je fakt, ze moc nevim, cemu verit :nevim: Snazim se pouzivat jine rostlinne alternativy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
24.2.16 21:15

Super recepty jsou take v kucharce Lahodne s Ellou a na jejim blogu :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
24.2.16 21:38
@Anys29 píše:
Holky a jak jste na tom se sojou a vyrobky z ni? Nekde ji na netu hrozne ocernuji a je fakt, ze moc nevim, cemu verit :nevim: Snazim se pouzivat jine rostlinne alternativy.

Nevím :nevim: Prý je lepší fermentovaná, takže tempeh apod. Mělo by se s ní opatrně hlavně kvůli vyššímu obsahu estrogenu. Myslím si, že se z ní dělá zbytečný haló. Občasná konzumace nejspíš neuškodí, jako u všeho, ale neměla by se jíst každý den. Určitě to nepřehánět s tofu a i s tím sojovým mlékem. Chuťově mám radši domácí mléko z kešu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
25.2.16 14:09

@Walburga Děláš mlíko z kešu, jo? To musím vyzkoušet. Jaký máš poměr? Dík :-) Já miluju lískooříškový a makový mlíko. Sójový mi nechutná. A tofu používám jen občas hlavně do pomazánek nebo jako krém na sladko. Ale máme spotřebu tak jedno tofu týdně, tak to je snad v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
25.2.16 15:22

@Anys29 asi 100g na 600-700 ml vody, dělávám hutnější :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
25.2.16 15:49

@Walburga Já mám ten poměr u mlék stejný, vodový mi nechutnají :-) Zkoušela jsem rýžové někdy v začátcích, řekla jsem si, že je to levná surovina, ale to se teda fakt nevyplatilo a už nikdy víc. A dvakrát sojové a to bylo taky echt fuj. Takže ořechy a mák je the best!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1224
26.2.16 10:05

@Anys29 Taky mi to tak přijde. :palec: Já zkoušela teda jen rýžové, taky moc nedopadlo. Ale když jsme dělala obilné mléko z jimejinak, tak to mi chutnalo moc, ale tam už je ingrediencí mnohem více.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1862
26.2.16 12:26

@Walburga Obilne bych vyzkousela, ale tam je lepek a ten nejim. Ale opravdu doporucuji liskooriskove, vsadim se, ze ti bude chutnat!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková