Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
@Anys29 píše:
@Walburga Já mám ten poměr u mlék stejný, vodový mi nechutnajíZkoušela jsem rýžové někdy v začátcích, řekla jsem si, že je to levná surovina, ale to se teda fakt nevyplatilo a už nikdy víc. A dvakrát sojové a to bylo taky echt fuj. Takže ořechy a mák je the best!
Já mám nejraději makové, kešu a ze slunečnicových semínek. Kupované jen rýžové ![]()
@Anys29 píše:
@Walburga Obilne bych vyzkousela, ale tam je lepek a ten nejim. Ale opravdu doporucuji liskooriskove, vsadim se, ze ti bude chutnat!
Lískáče jsou teď drahý, a zdroj nemám
Počkám kolem Velikonoc, to budou oříšky ve slevě. Jendou jsme dělala mix mléko ze zbytků. Byly tam mandle, lískáče a kešu. Dobrůtka.
@radkka A jak se dělá ze slunečnicových semínek? To vůbec neznám.
@Anys29 píše:
@radkka A jak se dělá ze slunečnicových semínek? To vůbec neznám.
Namočím přes noc, rozmixuji, přecedím ![]()
@Walburga To jsou, však já s to mléko dopřeju tak 1× týdně, spíš míň. A z drtě pak dělám sušenky
Na makovém mlíku je právě fajn, že mák je celkem levný. A i z makové drtě jsem se naučila dělat celkem dobrý vegan makovec bez lepku ![]()
@Anys29 píše:
@radkka A v jakém poměru?
Já to dělám od oka, dejme tomu hrnek semínek, hrnek a půl nebo dva hrnky vody. Myslím, že poměr si každý upraví podle své chuti.
@Anys29 píše:
@Walburga To jsou, však já s to mléko dopřeju tak 1× týdně, spíš míň. A z drtě pak dělám sušenkyNa makovém mlíku je právě fajn, že mák je celkem levný. A i z makové drtě jsem se naučila dělat celkem dobrý vegan makovec bez lepku
Jak ten makovec děláš? ![]()
@radkka Našla jsem na to tenhle recept: http://zitvege.blogspot.cz/…makovec.html
Akorát teda místo kukuřičné mouky to dělám půl na půl s rýžovou a příště udělám rýžovo-jáhlovou směs
Dám tam tu drť, co mi zbyde a doplním to mletým mákem. A když se tam místo vody dá to makové mléko, tak je to eňo ňuno ![]()
Ona vůbec tahle holčina má na svém blogu super sladkosti a já jsem hodně na sladký. Můžu doporučit s mákem toto: http://zitvege.blogspot.cz/…estkami.html , akorát já nejím pohanku, nechutná mi, takže jsem z raw verze udělala pečenou s jáhlovým těstem.
A tohle je taky bomba, fakt lahůdka: http://zitvege.blogspot.cz/…rownies.html
@radkka Za málo. Tak jsem teď brouzdala na netu a přemýšlela, co s naklíčeným mungem a narazila na tenhle blog: http://kitchenette.cz/ Respektive jsem ho znala, ale nikdy ho neprolejzala a jsou tam tedy recepty, které stojí za to!
Zejména sekce raw.
@Anys29 píše:
@radkka Za málo. Tak jsem teď brouzdala na netu a přemýšlela, co s naklíčeným mungem a narazila na tenhle blog: http://kitchenette.cz/ Respektive jsem ho znala, ale nikdy ho neprolejzala a jsou tam tedy recepty, které stojí za to!Zejména sekce raw.
To vypadá pěkně, musím večer prostudovat ![]()
Ahoj holky, dneska jsem dělala toto a oblizovala se až za ušima
Vřele doporučuji. Nemáte někdo nějaký opravdu dobrý recept na cizrnu?
Zelená naklíčená pánev
300 g naklíčeného munga, 3 stroužky česneku, 6 polévkových lžic sójové omáčky, 8 polévkových lžic suchého Sherry, 3 polévkové lžíce sezamového oleje, 300 g hlávkového zelí, 1 pórek, 1 malou cuketu, 5 polévkových lžic olivového oleje, 2 polévkové lžíce rýžové mouky nebo bramborového škrobu, kousek zázvorového kořene
Připravte směs z najemno nakrájeného česneku, zázvorového kořene, sójové omáčky, Sherry, sezamového oleje a naklíčených mungo. Zelí nakrájejte na nudličky, pórek na kolečka a cukety na plátky. Ve velké pánvi rozpalte olivový olej a zeleninu za stálého míchání krátce opečte. Přidejte připravenou směs, krátce opečte a nakonec zalijte směsí z rýžové mouky (bamborového škrobu) a vody a nechte přejít varem. Dochuťte klíčky, mořskou solí a podávejte s rýží natural.
@Anys29 píše:
Ja jim „skorovegansky“ asi rok. Nejim mleko a vyrobky z nej, vajicka vyjimecne a tak jednou tydne si dam rybu. Navic jsem bezlepkar. A fakt si to nemohu vynachvalit, citim se lepe psychicky i fyzicky. Nejradsi bych s zivocisnyma produktama skoncila uplne, ale bojim se nedostatku vitamini B12. Doplnujete ho nejak holky veganky?
prosím z rod. důvodů raději anonymně…
chodte ohledně B12 na testy, jděte zeb začátku na cca 2 pracoviště at můžete porovnat. Tělo může po vysazení fungovat ze zásob i 10 let. narozené dítě co je rovnou veganem několik měsíců. Je potřeba to hlídat a pak jedině injekce B12.
Ze začátku pár měsíců po sobě a pak stačí udržovací dávka třeba 2× za rok.
Práškama se suplementovat nedá.
@baaruunkaa píše:
@blama1 Nejsem vegan, ale nahlídla jsem ze zvědavosti-hrozně ráda zkouším nové recepty. Hrozně by mě zajímalo jak děláš palačinky a bramboráky bez vajíček. Já na palačinky používám pohankovou mouku-jde to i jinak?
Bramboráky jdou udělat vegansky úplně v pohodě. Ve slupce uvaříš brambory, necháš vychladnout, oloupeš, najemno nastrouháš (nebo důkladně rozmačkáš vidličkou), dochutíš (sůl pepř, koření, jak jsi zvyklá, česnek), dosypeš moukou, vypracuješ hladké těsto, z něj děláš placičky a osmažíš. Já je teda radši peču nasucho v troubě. Nejsou to úplně ty nejtradičnější, ale jsou výborné, syté a dají se skvěle plnit (mám je ráda plněné houbami, zelím nebo pikantní zeleninou).