Co kupujete jako náhražku místo UM, když UM odmítá?

29.3.13 12:28

co kupujete jako náhražku místo UM když UM odmita

Ahojky,
Prosim vas co davate a kupujete misto UM kdyz ho mimi odmita?
Muj 8mesicni syn prestal pit uplne UM a nema ho rad ani v prikrmech.
Co davate jeste aby to to UM nahradilo, krom mlecne kase a jogurtu.Co jeste prodavaji nebo co delate doma? a jestli nekdo ma zkusenosti s nejakyma vyrobkama kupovane v Nemecku, kaufland, rossmen, aldy, napiste mi nazvy a co to je? dekuji moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17014
29.3.13 12:31

Malej taky nepije mlíko asi od 7 měsíců, jen hodně málokdy. Od roka dávám kefíry, občas jogurtové mléko, to si někdy vezme. Jinak 2 jogurty denně, nejí ani kaše, ani sýry :nevim: Dávám víc potravin s obsahem vápníku a neřeším, spousta lidí nepije mlíko, ani dětská to neřeší. Když mu ho vnutím, hází šavli. Jediné UM co vzal občas! ale fakt jen občas na milost byla noční beba

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
29.3.13 12:33

No, někdo dává rád ty náhradní mléka - lze koupit v BIO obchodech a DM drogeriích - rýžové nebo ovesné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
29.3.13 12:34

Sýr a lučinu? syn má alergii na mléko, takže pije rýžové s vápníkem z dm (je takové nasládlé) Mladší odmítá mléčné výrobky, chtěl by jen kostíky…ale byl do roku a půl kojený, teď občas dostane kostíka a jinak nic, s mlékem to doma nehrotíme. Dostávají vitamínový sirup multisanostol s vápníkem (hlavně starší na radu dr.), ale je až od roku. Taky by šlo udělat nějakou omáčku se smetanou, mlékem…nevím teda co syn už jí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11117
29.3.13 12:35

O tomhle se spis porad s doktorkou. nejde totiz jenom o to nahradit mliko jako takove (to vykryjes jogurty, kasi atd), ale taky tu spoustu vitaminu a dalsich latek, co UM obsahuje. to chce dost vyvazenou a promyslenou stravu, at mu nic nechybi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
29.3.13 12:36

Zkoušela jsi sójové mléko? Prý ho mají v DM buď praskove nebo v potravinách v malých krabičkách s brčkem. Pokud ale papá sýry a jogurty tak to dr. neřeší, takhle prý příjem vápníku stačí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.13 12:38
@araw píše:
Malej taky nepije mlíko asi od 7 měsíců, jen hodně málokdy. Od roka dávám kefíry, občas jogurtové mléko, to si někdy vezme. Jinak 2 jogurty denně, nejí ani kaše, ani sýry :nevim: Dávám víc potravin s obsahem vápníku a neřeším, spousta lidí nepije mlíko, ani dětská to neřeší. Když mu ho vnutím, hází šavli. Jediné UM co vzal občas! ale fakt jen občas na milost byla noční beba

A jak si to presne resila v tech 8mesicich? ani si um do niceho nedavala? ja uz bych ho nejradsi uplne vynechala a nekupovala.Uz s tim bojujem 2,mesice a uz na to nemam nervy.Pak mi malej neji a vse vyhazuju. Poradis prosim presneji, budu vdecna :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
303
29.3.13 12:38

Sojové mléko není pro děti vhodné!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.13 12:39
@Ještídek píše:
No, někdo dává rád ty náhradní mléka - lze koupit v BIO obchodech a DM drogeriích - rýžové nebo ovesné.

A ty jsou do lahve? me uz tu lahev malej vubec nechce.Jen caj si z ni da, i kdyz ted pije i to malo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.3.13 12:42
@Ali-Ali píše:
O tomhle se spis porad s doktorkou. nejde totiz jenom o to nahradit mliko jako takove (to vykryjes jogurty, kasi atd), ale taky tu spoustu vitaminu a dalsich latek, co UM obsahuje. to chce dost vyvazenou a promyslenou stravu, at mu nic nechybi.

No prave.
Ja uz sem z toho tak vynervovana. A kdyz sem to dr. rikala tak se jen smal a nic nerekl.Tak mu rikam, muzu mu davat dva jogurty denne aspon a on ze jo a to je vse. :evil:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
29.3.13 12:43
@ohnivá žena píše:
A jak si to presne resila v tech 8mesicich? ani si um do niceho nedavala? ja uz bych ho nejradsi uplne vynechala a nekupovala.Uz s tim bojujem 2,mesice a uz na to nemam nervy.Pak mi malej neji a vse vyhazuju. Poradis prosim presneji, budu vdecna :kytka:

Ne. Doktorka řekla zavést sýry. Jako když náš ho ale fakt nevypil, vyblije i kaši, jestli ti jí kaše, tak dávej kaše. Ale u nás to nehrozí, tak má dva jogurty denně, dostává hodně jídel co obsahují vápník- mlíko ho má fakt málo a je v pohodě. Hele domluv se s doktorkou, ale jestli je rozumná, taky ti řekne, že máš zavést jiné potraviny, když mlíko nechce :mrgreen: ale kdyby kluk jedl kaše, dávala bych mu ty, ale bohužel, kaši mu uvařím jednou do měsíce, na zkoušku jestli nezměnil chutě a to jen když na ni mám chuť já :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: On hlásí že ne, že je to fuj, jen vidí, že je to kaše :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
@axaxa píše:
Sýr a lučinu? syn má alergii na mléko, takže pije rýžové s vápníkem z dm (je takové nasládlé) Mladší odmítá mléčné výrobky, chtěl by jen kostíky…ale byl do roku a půl kojený, teď občas dostane kostíka a jinak nic, s mlékem to doma nehrotíme. Dostávají vitamínový sirup multisanostol s vápníkem (hlavně starší na radu dr.), ale je až od roku. Taky by šlo udělat nějakou omáčku se smetanou, mlékem…nevím teda co syn už jí :)

Je mu 8 mesicu tak nevim jestli muze uz lucinu syr atd? a taky jak mu to davat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis

Být tebou, tak v první řadě zkusím změnit značku, případně typ UM (normál, HA, AR,..).
No a já konkrétně dělám domácí „mléko“ dle receptu MUDr. Strnadelové takto:
Na dno toho největšího hrnce, co doma najdu, dám trochu mořské řasy (koupí se ve zdravé výživě a pomáhá rychlejšímu uvaření luštěnin), 5 dk olejnatých semen (většinou sezam kvůli chuti, nebo i lněné semínko, dýni…), na to den předem namočených 15 dk fazolí adzuki (od roku věku syna i luštěniny měním, takže třeba čočka, cizrna,..), pak 60 dk rýže natural (tu vždy) a na to poslední vrstva - 20 dk jáhel (od roku věku i jiné obiloviny, třeba amaranth, oves, špalda,..). Tuto směs zaliji vodou tak, aby se mi nepromíchala (kvůli možnému připálení) a aby vody byl cca osminásobek, než směsi (mně hrnec teda vychází na čtyřnásobek). Přivedu k varu, poté stáhnu plamen tak, aby to nebublalo a nepromíchávalo se a přikryté pokličkou lehce vařím min. hodinu - zhruba po té hodině se většina vody vyvaří.
Směs, která mi v této gramáži vydrží zhruba týden, je hotová. Buď ji nechám v hrnci, nebo rozmíchám, a rozmixuji a plním do kompotových sklenic, které zazátkuji a po vychladnutí dám do ledničky.
UM z toho pak udělám tak, že vezmu naběračku směsi, přidám vodu, trochu zakápnu obilnými sladem (prodává se v krámech jako Sladovit nebo Sladěnka a krom chuti zajistí to, že jakoukoli obilnou kaši přemění do tekutého stavu, aniž by se musela tolik ředit vodou..) a lehce ohřeju, rozmixuji a naleju do flašky od sunaru.
Pozor, jakmile se přidá slad, kaše se po pár hodinách začne kazit - takže slad nepřidávat do toho základu v hrnci.
Více v knihe Radost ze zdravých dětí od MUDr. Vladimíry Strnadelové a Jana Zerzána - lze zdarma stáhnout na ulozto.cz

Další možnost je dělat domácí UM dle receptu zde:
http://vyzivujicitradice. cz/tag/vyziva-kojencu/#&panel1-6
recept je někde dole.

Ale jestli se nechceš vyvářet, tak prostě změň značku a uvidíš. 8)

• Citovat
  • Upravit
17014
29.3.13 12:44
@ohnivá žena píše:
A ty jsou do lahve? me uz tu lahev malej vubec nechce.Jen caj si z ni da, i kdyz ted pije i to malo.

Hele vyhozený peníze, zkusila jsem rýžové, je to ale taky až od roka mám ten dojem a je to bléééééééééé, hnusnější než UM, takže jestli nechce UM, tohle nebude chtít tuplovaně :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Metamorphosis
29.3.13 12:46
@ohnivá žena píše:
A ty jsou do lahve? me uz tu lahev malej vubec nechce.Jen caj si z ni da, i kdyz ted pije i to malo.

Jestli je to proto, že nechce pít z flašky, ale sápe se po „normální“ stravě, tak bych mu ji neodepírala.. Můj syn si sám o příkrmy řekl zhruba na sedmi měsících, kdy začal ožírat snad vše, co viděl.. A rovnou jsem mu dávala velké kusy na kousání (měl šest zubů), takže syrové oloupané jablko, lehce uvařená mrkev,.. - v takové tuhosti, aby to ukousl, ale nemixovala jsem.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová

MVDr. Anna Musilová