Co na extrémně kudrnaté dětské vlásky?

5682
12.8.25 14:31

Co na extrémně kudrnaté dětské vlásky

Ahojky, poraďte mi co na holčičí hodně kudrnaté, prstýnkaté vlásky. Něco po čem se jí budou dobře česat a dá to těm vlasům i nějakou výživu. Máme nějaký obyč dětský rozčesávač z Tety a ten tedy nic moc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3038
12.8.25 15:58

Myslím, že to chce hlavně aby byly všechny přípravky na vlasy pro kudrnaté vlasy.
Hydratační šampon pro kudrnaté vlasy a pak nějaká bezoplachová péče (předpokládám že slečna nebude mít nervy nechat si ještě patlat a vymývat kondicioner) spíš hutnější, nějaký krém a nějaký sprej mezi mytími.
Ten tekutý „rozčesávač“ je v tomhle k ničemu.
Zkusit můžeš cokoliv z drogérie.
Garnier (zelené tuby a fialové nálepky) má kudrnatou řadu, která není špatná a nestojí majlant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
12.8.25 16:12

Nastudovat cgm metodu. Základ je dobrý kondicioner a nečesat za sucha. Bacha na přípravky obsahující alkohol a silikony. Je to taková malá věda, ale stojí to za to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
12.8.25 17:55

@Kriss Tina Jako bylo by to nejlepší, ale ta holka je fakt malá a jestli dosud byla celá starost o vlasy mytí a rozčesání..
Nevěřím, že se s radosti nechá opakovaně mýt a kondicionérovat a oplachovat a mačkat a sušit a vymačkávat..
Navíc to podle mně působí na první pohled jako příliš velká věda a člověka to může odradit. Zvlášť pokud máma takové vlasy nemá.
Moji dceři je za chvilku 9, kudrny nemá ani takové jako na fotce a stejně jsem ráda že ji ukecám na kondicionér každé třetí mytí vlasů, prostě nenávidí to oplachování. S tím bezoplachovým se už ksichtí že s těma vlasama hrozně nadělám a když ji chci vlny nedejbože namačkat vydrží to pár sekund a zdrhne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4526
12.8.25 18:30

Můžu se zeptat kamarádky, jako malá měla taky afro. Nejhorší je to prý česat za sucha. Ona teda používá hodně přírodní přípravky.
Prostě to umýt, dát kondicionér, pročesat prsty a nechat uschnout. Tohle praktikuje a vlády má hezké.
Moje máma má o něco méně kudrnaté a vlasy jen umyje a nechá uschnout. Vždy vypadá, jako by přišla od kadeřníka..
Nechala bych dorůst tak po ramena, aby se daly případně sepnout a stříhat taky na sucho.
Vůbec bych na to hřeben na česání za sucha nebrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
12.8.25 18:47

@Kryptozoo to je o zvyku. Dcera má 3 roky a kudrnaté vlasy po me a mytí zvládá úplně v klidu, klidne si to nechá několikrát opláchnout :nevim: ona teda vydrží klidne sedět i třeba pul hodiny, než ji zapletu copánky apod, takže spláchnutí vlasu je to nejmenší :mrgreen: ideal začít co nejdřív, at to je proste automatika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
854
12.8.25 18:53

Jak už tady bylo řečeno, nečesat za sucha, v podstatě nečesat skoro vůbec a ostříhat max. na mikádo. Časem bude muset používat hodně kondicionéru a difuzer, jinak to bude chemlon. Jo a bude to celoživotní opruz :) (vzkazuje dcera :))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
12.8.25 19:30

Děkuji všem za rady, malá má dva a půl a právě, že všechno kolem vlasů je pro ni utrpení a vše se řevem. Kouknu zítra v drogerce na ty šampony a kondicionéry na kudrnaté vlásky. Bude to holka muset nějak přežít. Má to po manželovi, já mám vlasy rovné a jemné. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1847
12.8.25 21:03
@carsa494 píše: Více

To jsou nádherné vlasy!!! Ja mám také vlnité, ale míň než zde na fotce. A pokaždé, když byla u kadeřnice, tak kadeřnice a každý, kdo tam byl, říkal, že mi je závidí…

K zakladatelce: ano, dcerka nemá už vlnité, ale kudrnaté vlasy. Já zareaguji takhle: buď ráda, že je zdravá. Možná blbá reakce, ale… Holky Ti daly dobré rady. Já si své vlnité vlasy rozčesu i suché, ale u takových kudrnatých to fakt není možné. Já bych dcerce nedávala žádný kondicionér (příp. si vygoogli, zdali podobný efekt nemá nějaká potravina, ale další chemii bych ji na vlasy necpala). Nevím, jak holčinku bolí rozčesávání mokrých vlasů - se suchými bych to ani nezkoušela. Velmi dobrou radu dala jedna pisatelka: nech dcerce narůst delší vlasy, aby je nemusela česat a nosila je sepnuté (tam snad i více možností).
P. S. Přiznávám, že kudrnaté vlasy se mi nelíbí. Ale rozhodně jsou hezčí než dnes ty dnešní módní rovné, spíš přiťáplé a řídké „cucky“. (mně je už přes 50… )
Nebo zkus kondicionér značky Alverde z DM Drogerie. Nebo jinou bio kosmetiku z DM (Dr. Hauschka, Veleda). Já si ho dávám občas po barvení hennou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18234
12.8.25 23:11

Je fajn koupit i speciální kartáč s kancimi stetinami.
Dcera má šampon a kondicionér na kudrnaté vlasy, občas ji dávám masku. Osvědčila se nám rozcesavadla od Yves Rocher a Childs Farm (jediný dětský…ostatní strašně lepi) pro případ nouze.
A krom mytí a česání za mokrá je potřeba dávat i pozor na kvalitu gumicek, ideální je saten. Dcera si teď oblíbila i potažené čelenky.
Jinak je ji sedm a na peci o vlasy je zvyklá od mala, problém s tím nemá. Saténový polštář zatím nemá, ale někdy ho asi taky dostane.

Nejvíc práce dalo vysvětlit babickam, že skutečně necesat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5682
13.8.25 11:44

Tak jsem nakonec koupila toto. Nic jiného u nás v Tetě na kudrnaté vlasy neměli. Ale prodavačka říkala, že si to lidi chválí. Je to s kokosovým a arganovým olejem a vitamínem E. Šampon a kondicionér. Tak uvidíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
13.8.25 18:17
@Brita83 píše: Více

Tohle nejsou pripravky pro děti. Na eshopu Kudrnatevlasy.cz najdeš dětské řady.

• Citovat
  • Upravit
5682
13.8.25 18:42
@Eva2610 píše: Více

To nejsou, ale taky tam rozhodně dle složení není nic, co by dítěti ublížilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3038
13.8.25 20:50

Ještě bych obstarala něco co se aplikuje po mytí.
Když je pak třeba mezi mytím rozčesat, nebo jakkoliv upravit, je dobé vlasy navlhčit a střiknout/máznout ten bezoplachový přípravek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí