Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
maminky poradte co na zrzu na triku? skoušela sem žlučove mydlo, prášek na skvrny a nic nezabíra
Dekuju za každe info-radu ![]()
Můžu jen napsat, že jsem zkoušela pastu ze soli na skvrny a zrzavé skvrny vesele vydžely ![]()
Myslíš rez? Nebo je zrz něco jiného?
Mě nepomohlo na rez nic - žlučové mýdlo, vanish ani tři jiné speciální přípravky na odstraňování skvrn. Usoudila jsem tedy, že rez odstranit nelze -
. Jsem zvědavá zda se to někomu podařilo
![]()
@Hana89 píše:
Je bíle a černe pásy
Tak to Savo ne…to by se zničilo… ![]()
@peggy.sl píše:
Tak to Savo ne…to by se zničilo…
chjo je to nove triko, a nevim jak se to manželovy podarilo ale predelaval kupelku a mal rezavy šrobovak a pložil ho mokry na moje triko a udelal mne tam flek
![]()
To mě taky zajímá…teď na dovolené jsem si takhle zašpinila bílý kaftan o zrezivělé tyče na slunečníku. Persil, troška Vanishe a 40°C - nepomohlo. Zkusím ještě koupit ten sypkej Vanish jestli se pořád dělá. Ten byl docela dobrej.
@Hana89 píše:
chjo je to nove triko, a nevim jak se to manželovy podarilo ale predelaval kupelku a mal rezavy šrobovak a pložil ho mokry na moje triko a udelal mne tam flek![]()
Tak obarvit na černo… ![]()
@Hana89 píše:
@Kallkapa AHA no tak rez![]()
slovensky hrdza
Jasně já se jen chtěla ujistit jestli myslíš to co já
- fakt mi nepomohlo nic.. ![]()
Teď jsem se dočetla na netu, že by to mohlo jít i citronem a nebo v DM prodávají přímo přípravek na odstranění rzi z oblečení. Zkusím první ten citron a dám ti vědět. ![]()
Jenom takový praštěný nápad
, skvrny od Aktiferinu jsem odstranila kyselinou citronovou, třeba by to fungovalo, železo jak železo.
Namočit skvrnu a posypat tou kyselinou.