Co obnáší změna příjmení dítěte?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
69235
5.2.16 18:03
@pohledzdruhestrany píše:
až si mě vezmeš, bude mít i dítě jméno jako ty, dupy, dupy…

promiň, ale plácáš nesmyly. Otec má větší právo na příjmení po sobě? To je v pořádku? Ale když dá ženská po sobě, tak je to vydírání a dupy dupy? Nepřijde ti to ubohé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.16 18:04
@anna.marie.nova píše:
Díky za názory, holky. Já chtěla jen vědet, jak ta změna probíhá.

už se to dá zažádat rovnou v žádosti o sňatek, nic složitého na vyřizování.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2893
5.2.16 18:05

@terinka4444 super, díky taky jsem nad tím přemýšlela co je zapotřebí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
5.2.16 18:06
@elen-ka píše:
No promiň ale hodně holek se na toto napálilo. Taky plánovali svatbu až po narození dítěte, svatba se pak nekonala. Jinak já bych zase 2 měsíce po porodu svatbu nikdy neplánovala, nikdy nemůžeš vědět jak bude tobě nebo dítěti.

Jako, že se jim nesplnil ten nejdůležitější okamžik života, tak to jo, to se opravdu nechaly napálit :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
5.2.16 18:08
@Anonymní píše:
@Nafrněná tak to je blbej názor… muj by si me vzalhned, ale já se nehrnu hned do svatby…
takže jakýpak donucování… každej to má jinak.

tak možná zakladatelka není tak skvělá jako ty a nebo ten její není tak skvělej jako ten tvůj :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.16 18:09

@pohledzdruhestrany neodpověděl jsi, proč příjmení po otci je skoro nárokové a po matce vydírání?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 18:10

@EvuIa určitě to děláš rozumně. A nenech se tady vyprovokovat řečma o tom, že je to vydírání apod. Dělám v oboru, kde se téma příjmení po matce/otci celkem často řeší a věř, že není nad to, když se dítě jmenuje stejně jako matka (a je jedno, jestli je to proto, že ho coby svobodná pojmenovala po sobě a nebo proto, že je vdaná a nesou všichni společné příjmení).
A myslím si, že sebevědomí a normální chlap chápe, proč žena pojmenuje dítě svým příjmením a vydírání za tím nevidí. V jeho moci je zařídit, aby se všichni jmenovali stejně.
Anonym kvůli pracovnímu zařazení.

• Citovat
  • Upravit
24231
5.2.16 18:10
Jako, že se jim nesplnil ten nejdůležitější okamžik života, tak to jo, to se opravdu nechaly napálit :,(

Víš ono je to pro některé ženy důležité. Pokud budu s partnerem plánovat svatbu a on ji nakonec zruší, tak budu zjišťovat proč. A také už budu mít problém mu věřit. Ve vztahu je to dle mě dost vážný zásah týkající se důvěry a spolehnutí se na slovo partnera.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.2.16 18:11

Ja souhlasim se zakladatelkou. Muj manzel si me take vzal v 7.mesici tehotenstvi, aby malej mel jeho prijmeni a nikdo ho do toho nenutil. Proste ja nechtela kukacku s cizim prijmenim, on taky ne :lol: A jakypak donucovani, kdyz uz se mnou to dite ceka, svatba je jen formalita se stejnym prijmenim jako bonus ;)

Příspěvek upraven 05.02.16 v 18:12

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
5.2.16 18:11
@terinka4444 píše:
@pohledzdruhestrany neodpověděl jsi, proč příjmení po otci je skoro nárokové a po matce vydírání?

nemyslím si, že nárokové je jedno či druhé, jen nechápu, jak tohle může někdo řešit či prožívat, když se rozhodnu mít s někým dítě, tak mě nějaká svatba nebo po kom má mít dítě jméno připadá naprosto nepodstatné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21111
5.2.16 18:13
@elen-ka píše:
Víš ono je to pro některé ženy důležité. Pokud budu s partnerem plánovat svatbu a on ji nakonec zruší, tak budu zjišťovat proč. A také už budu mít problém mu věřit. Ve vztahu je to dle mě dost vážný zásah týkající se důvěry a spolehnutí se na slovo partnera.

tak já nevím, kdyby si vzal půjčku za mými zády, byl mi nevěrný, hrál automaty, ale co proboha máte s tou svatbou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.16 18:13
nemyslím si, že nárokové je jedno či druhé, jen nechápu, jak tohle může někdo řešit či prožívat, když se rozhodnu mít s někým dítě, tak mě nějaká svatba nebo po kom má mít dítě jméno připadá naprosto nepodstatné

no tak co to tady řešíš? Když je to nepodstatné. Oni jsou evidentně domluveni. Ovšem svatbou se tak nějak povětšinou mění jméno manželce, tak se zeptala, jak to bude s dítětem. Napíšeš, že jméno je nepodstatné, a le hned v prvním příspěvku napíšeš, ať dá po otci a neřeší kraviny. Trochu protimluv ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
5.2.16 18:15
tak já nevím, kdyby si vzal půjčku za mými zády, byl mi nevěrný, hrál automaty, ale co proboha máte s tou svatbou?

prosím tě, svatba není synonymem pro manželství. A prostě pro někoho je manželství prostě poměrně důležitá věc. Nejde o svatbu, ale o manželství. To to opravdu nemůžeš pochopit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
5.2.16 18:17
@anna.marie.nova píše:
Své příjmení chci dát proto, protože budu svobodná matka. Společné příjmení budeme mít, až se vezmem.

nebudeš svobodná matka, budeš pouze matka. Proč si to zbytečně komplikuješ :think: když se bude jmenovat po Tobě, tak mu to aji zůstane :lol: jestli si myslíš, že tím dotlačíš chlapa ke svatbě, tak je to asi kapánek omyl.. mmchdm, veškeré ty změny potom za to nestojí..musíš měnit komplet doklady atd, to za to fakt nestojí.

Příspěvek upraven 05.02.16 v 18:20

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.2.16 18:17

@pohledzdruhestrany možná že Tvuj názor je jen rýpání ostatně jako u skoro každého tématu.
chápu že nám ženám chceš dát i druhý - mužský - názor na věc, ale zakladatelka se ptá POUZE na to CO to obnáší, tot vše.
at už někdo řeší svatbu před narozením a teda neřeší tímpádem příjmení, někdo hold na urychlenou svatbu není a tímpádem řeší příjmení, noa?
nepoučtěj se do každého jen proto že Ty s tím nemusíš souhlasit a myslíš si že je to nepodstatné.
takže… víš něco o tom CO je potřeba ke změně příjmení? ne? tak nepruď v této diskuzi, asi na to není nikdo zvědavej :roll: :nevim: :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze

Poradna porodní asistence