Co pěstovat na balkoně

107
1.5.13 07:00

Co pěstovat na balkoně

Rozhodla jsem si zútulnit balkon a chtěla bych si tam nasadit nějaké bylinky a třeba i zeleninu, kytičky…Zatím jsem začala balkonovými rajčaty… Jaké máte zkušenosti s pěstováním na balkoně a co tam pěstujete…Je balkon v 9. patře, kde od 12 hod až do západu pálí sluníčko…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
6594
1.5.13 07:01

Já mám na balkoně rajčátka, chilli papričky a bylinky - bazalku, mátu, kopr a další :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72725
1.5.13 07:03

Já sice nepěstuju nic, ale ségra má na balkoně i jahody, veškeré bylinky - bazalku, tymián, pažitku, kudrknu, chilli papričky.. letos říkala, že zkusí i nějakou zeleninu :mrgreen: Mičuryn hadr, ale je fakt, že jahody má skvělé :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
369
1.5.13 07:05

Z okrasných se na sluníčku prý daří Pelargoniím :) Letos jsem je koupila a jsem zvědavá, jestli vydrží- jiné druhy nám v létě na balkóně sluníčko vždycky spálilo :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
1.5.13 07:52

Kamarádka pěstovala snad všechno - bylinkami počínaje přes rajčata, ředkvičky, jahody až po okrasné kytky. Mají obrovskou terasu a ona je moc šikovná, měla to na desítky kil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.5.13 07:54

Rajčata, papriky, lilky, jahody, bylinky… jen zvolit dostatečně velké květináče, aby hlína rychle nevysychala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.5.13 07:56

Loni jsem zkoušela jen rajčata, letos tam budu mít i jahody a hrášek. Hrášek pěstuje na balkoně už několik let brácha, takže vím, že to jde. Balkon v 6. patře a stejně jako tobě, i mě tam svítí sluníčko od poledne až do večera ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
1.5.13 07:57

Dekuju za tema!!! Ty rajcata pestujete v truhliku nebo v tech pytlich??? A prosim jaky druh. Loni jsem si rajske dala na zahon a za chvili z toho byla dzungle a uroda zadna…nejak nedozraly. Jsem ale zahradnicky tatar. Tak letos zkusim ten truhlik. Samozavlazovaci??? Dekuju za radu!!! :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
1.5.13 08:03

Rajčata jsem dávala do kyblíčků. Ty malá keříčková do pětilitrového, ty velké do desetilitrového. Zalévat jsem chodila každý večer s dětmi, takže žádné samozavlažování. Jeden rok mi džungle taky vyrostla…to po té, co jsem si to vůbec neuvědomila a zalévala rajčata společně s ostatními kytkami hnojivem pro zelené rostliny :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
1.5.13 08:09

@Lemuska Rajčata pěstuju ve velkých květináčích. Kupuju keříčková nebo tyčková a zaštipuju, aby z nich nebyla džungle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
367
1.5.13 08:22

Já na balkoně s úspěchem pěstuju bylinky, rajčata, chilli papričky…letos jsem přidala i hrášek, nějaké mini papriky a okurky, špenát, mrkev a ředkvičky. Kdysi jsem takto vypěstovala i meloun. Z okrasných většinou muškáty nebo směs letniček.

Jinak pěstuju v různých nádobách. Třeba ty rajčata jsem nejdřív sázela do kyblíků, ale teď na to používám ty modré tesco tašky :). Samozavlažovací truhlíky nemám vůbec, jen když jsou velká horka, tak zrovna třeba těm rajčatům dám pet láhev s vodou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
1.5.13 08:25

@Tiger-lily jejej tak tady je zakopany pes :mrgreen: dekuju :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2760
1.5.13 08:47

Super diskuze :potlesk: taky chci začít něco pěstovat, ale jsem úplný amatér..teda jednou jsem koupila rajčátka z farm.trhu, ale rodily 2× za léto, takže nic moc.. tak se zeptám úplně blbě: je třeba koupit substrát, sazenice-rajče, bylinky -ale kde?? v OBI atd nebo raději ty trhy? Přesadit a zalívat a čekat? A už ted??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5342
1.5.13 08:47

Jsem to ale tatar :oops: a dekuju za ostatni tipy…asi dnes udelam najezd na zahradnictvi :jazyk:
@Jazune ted meloun je dooobrej, sikulka jsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2319
1.5.13 08:49

Taky bych potřebovala poradit s pěstováním, ale mám opačný problém. Balkón máme na severní stranu, takže tam skoro vůbec sluníčko nesvítí. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Party Time spotřebiče

• (4.8) + 30 recenzí

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí