Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Rozhodla jsem si zútulnit balkon a chtěla bych si tam nasadit nějaké bylinky a třeba i zeleninu, kytičky…Zatím jsem začala balkonovými rajčaty… Jaké máte zkušenosti s pěstováním na balkoně a co tam pěstujete…Je balkon v 9. patře, kde od 12 hod až do západu pálí sluníčko…
Já mám na balkoně rajčátka, chilli papričky a bylinky - bazalku, mátu, kopr a další ![]()
Já sice nepěstuju nic, ale ségra má na balkoně i jahody, veškeré bylinky - bazalku, tymián, pažitku, kudrknu, chilli papričky.. letos říkala, že zkusí i nějakou zeleninu
Mičuryn hadr, ale je fakt, že jahody má skvělé ![]()
Z okrasných se na sluníčku prý daří Pelargoniím
Letos jsem je koupila a jsem zvědavá, jestli vydrží- jiné druhy nám v létě na balkóně sluníčko vždycky spálilo ![]()
Kamarádka pěstovala snad všechno - bylinkami počínaje přes rajčata, ředkvičky, jahody až po okrasné kytky. Mají obrovskou terasu a ona je moc šikovná, měla to na desítky kil…
Rajčata, papriky, lilky, jahody, bylinky… jen zvolit dostatečně velké květináče, aby hlína rychle nevysychala.
Loni jsem zkoušela jen rajčata, letos tam budu mít i jahody a hrášek. Hrášek pěstuje na balkoně už několik let brácha, takže vím, že to jde. Balkon v 6. patře a stejně jako tobě, i mě tam svítí sluníčko od poledne až do večera ![]()
Dekuju za tema!!! Ty rajcata pestujete v truhliku nebo v tech pytlich??? A prosim jaky druh. Loni jsem si rajske dala na zahon a za chvili z toho byla dzungle a uroda zadna…nejak nedozraly. Jsem ale zahradnicky tatar. Tak letos zkusim ten truhlik. Samozavlazovaci??? Dekuju za radu!!! ![]()
Rajčata jsem dávala do kyblíčků. Ty malá keříčková do pětilitrového, ty velké do desetilitrového. Zalévat jsem chodila každý večer s dětmi, takže žádné samozavlažování. Jeden rok mi džungle taky vyrostla…to po té, co jsem si to vůbec neuvědomila a zalévala rajčata společně s ostatními kytkami hnojivem pro zelené rostliny
![]()
@Lemuska Rajčata pěstuju ve velkých květináčích. Kupuju keříčková nebo tyčková a zaštipuju, aby z nich nebyla džungle.
Já na balkoně s úspěchem pěstuju bylinky, rajčata, chilli papričky…letos jsem přidala i hrášek, nějaké mini papriky a okurky, špenát, mrkev a ředkvičky. Kdysi jsem takto vypěstovala i meloun. Z okrasných většinou muškáty nebo směs letniček.
Jinak pěstuju v různých nádobách. Třeba ty rajčata jsem nejdřív sázela do kyblíků, ale teď na to používám ty modré tesco tašky
. Samozavlažovací truhlíky nemám vůbec, jen když jsou velká horka, tak zrovna třeba těm rajčatům dám pet láhev s vodou.
Super diskuze
taky chci začít něco pěstovat, ale jsem úplný amatér..teda jednou jsem koupila rajčátka z farm.trhu, ale rodily 2× za léto, takže nic moc.. tak se zeptám úplně blbě: je třeba koupit substrát, sazenice-rajče, bylinky -ale kde?? v OBI atd nebo raději ty trhy? Přesadit a zalívat a čekat? A už ted??
Jsem to ale tatar
a dekuju za ostatni tipy…asi dnes udelam najezd na zahradnictvi ![]()
@Jazune ted meloun je dooobrej, sikulka jsi…
Taky bych potřebovala poradit s pěstováním, ale mám opačný problém. Balkón máme na severní stranu, takže tam skoro vůbec sluníčko nesvítí. ![]()