Co pomáhá na vši

Napsat příspěvek
Velikost písma:
15332
14.2.22 22:26
@stinga píše:
jo díky, to bude také veselé - dcera spí jednu noc se mnou, jednu v obýváku, a jednu ve svém pokoji - takže musím vyprat vše - a to jsem v sobotu všechno povlékala - no když se daří, a dcera si ještě udělala bunkr z dek v obýváku :zed:
:roll: :hug: :zed:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15332
14.2.22 22:29
@stinga píše:
aha, tak díky, já jsem vši nikdy neměla, a dcera zatím také ne - už ve školce párkrát byly - pořád stejní spoluobčané z azyláku - takže se to tam dokola točí, no to bude super, pokud se to bude opakovat

Nas to taky zatim nepotkalo. Vim jen ze jsem neco klukovi stříkala preventivně do vlasu kdyz byl malej :nevim: ale sestrenka ta prave vzdycky vsechno prala

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
14.2.22 22:30

n

@Královna Kosmíru píše:
Nas to taky zatim nepotkalo. Vim jen ze jsem neco klukovi stříkala preventivně do vlasu kdyz byl malej :nevim: ale sestrenka ta prave vzdycky vsechno prala

no budu muset nastudovat a něco na prevenci také pořídit

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16237
14.2.22 22:41

@stinga Máme jen jednu zkušenost, ale neteř už je chytla několikrát a švagrová mi poradila, že nejlepší je olejový zábal s panákem alkoholu, pořádně vetřít, zabalit do igelitu a do ručníku a nechat opravdu několik desítek minut působit. Živé vši se zadusí, pak se při vyplachování vyčešou. Potom ještě pár dnů vyčesávat a kontrolovat hnidy, protože hnida to přežít může. Ty šampony prý fungují na stejné bázi (zadusit dospělé vši, proti hnidám taky účinné nejsou), jsou předražené a nic navíc neudělají.
Proti návratu vší prý pomáhá kapat dětem za ucho tea tree oil, že to odpuzuje ty dospělé vši, tak radši skočí na někoho jiného.
A fakt prohlížej hlavu vždy po pár dnech, já jsem synovi po prvním zábalu stahala hnidy a byla přesvědčená, že tam nic nemá, a po pěti dnech jsem objevila jednu larvu, tak jsem udělala další zábal, a pak už byl tedy klid, ale to vývojové stádium chvíli trvá, tak abys nebyla uchlácholená, že je po všem předčasně.
Vzala bych si den volna, zabalila, vyčesala, pořádně prohlídla, a další den šla do práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
14.2.22 23:06

@zrcadlo děkuji za rady, a myslíš teda, že dceru můžu zítra „odvšivit“ a ve středu dát do školky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44199
15.2.22 05:49
@stinga píše:
jak dlouho se dá očekávat, že bude dítě muset být doma? dnes večer nám napsala učitelka z mš, že se ve třídě opět vyskytly vši, máme dětem prohlédnout hlavu - našla jsem 3 živé vši, takže ráno si zajistím od dětské očr a pojedu koupit do lékárny šampon a hřebínek - učitelka napsala, že mám dceru dovést do školky, až bude 100 % jasné, že vši už nemá - jak dlouho to může trvat? když jsem napsala šéfovi, že budu tento týden na očr kvůli vším, velice se rozzlobil, co ho lakuju, že udělat zábal a vyčesat vši je otázka hodin, ne dní? nikdy jsem se se s vešmi nesetkala, tak to vůbec nedokážu odhadnout? děkuji za zkušenosti

Když nejstarší dcera poprvé dotáhla vši, byla jsem ještě na RD a ty tři dny jsem si ji doma nechala. Pracující rodiče to vyřešili přes večer. Dnes, když už pracuji, bych to udělala stejně. Večer bych vyčesala a ráno normálně do školy a do školky.

Dítě nesmí mít živé vši, hnidy můžou být, i když Ti učitelka bude tvrdit, že ne. Ty jsou přilepené na vlasu a trvá několik dnů, než je všechny vyčešeš. Hnidy by se měly každý den vybírat a po týdnu kůru se šamponem zopakovat. Ale nikdo nemůže požadovat po pracující matce, aby byla týden doma k vůli vším.

Při vybírání vší používám postup, že dcery předkloní hlavu a pramínek po pramínku od spodu, stejně tam při každodenní kontrole. Osvědčilo se mi to, že na nic nezapomeneme.

Holkám kontroluji hlavy kouzelným vsiváčkem skoro každý den, zatím dobrý. Kdyby měly vši, na OČR bych určitě nešla.

Zrovna teď jsme na poradě řešili, že vši byly na internátě, který patří k našemu pracovišti. Vychovatelka po dohodě s rodiči dítě odvšivila a ráno šlo do školy. Kontrola hlav všem dětem proběhla taky po dohodě s rodiči a s nimi(u větších dětí). Nikdo nejen domů a nikdo nevynechal výuku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
401
15.2.22 06:24

Diskuzi jsem nečetla, proto nevím, zda zde byl KOUZELNÝ VŠIVÁČEK. Odstraní hnidy i vši vyčesáním. Není potřeba nic dalšího. Umyjete vlasy, dáte na ně balzám a češete, češete a češete. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
15.2.22 07:16

@Pears206 děkuji moc, já jsem právě myslela, že dítě musí být doma delší dobu, když mi učitelka napsala, že v žádném případě nedávat do školky, dokud na 100 % nebudou vši pryč -no vedoucí se rozzuřil fakt hodně, takže teď už budu chytřejší - dnes odvšivím, zítra nechám doma a půjdu do práce večer, až přijde babička,
a všechno jsi prosím tě prala na těch 60 včetně plyšáků?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
15.2.22 07:18
@Brouk č.1 píše:
Diskuzi jsem nečetla, proto nevím, zda zde byl KOUZELNÝ VŠIVÁČEK. Odstraní hnidy i vši vyčesáním. Není potřeba nic dalšího. Umyjete vlasy, dáte na ně balzám a češete, češete a češete. :palec:

díky, dnes objednám - myslíš ten z webu „bez vší“?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
15.2.22 07:23

@stinga ahoj, hlavně nezapomeň po týdnu kůru zopakovat, vši se lihnou zhruba za 7 dní. Takže všechno znovu, i s tím praním.
Pak znovu pojedeš hlavu, zkontroluješ a měll by to být dobrý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
15.2.22 07:31

@Betty MacDonald oki, díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
15.2.22 07:41
@stinga píše:
díky, dnes objednám - myslíš ten z webu „bez vší“?

Taky doporučuju všema deseti. On má takové spirálky na sobě, to žádný jiný nemá. A zatím vždy zabral napoprvé. Po týdnu jsem to kontrolně projela, ale už nic, bralo to i hnidy. Mé dítě mělo vši třikrát. Poprvé jsem vyzkoušela všecky možné a nemožné postupy, v lékárně nechala majlant, psím šampónem způsobila příšernou alergickou reakci naštěstí jen sobě. Pak jsem koupila ten kouzelný všiváček, dala kondicionér (to je znehybní a nezdrhnou), důkladně to pročesala a klid. Podruhé a potřetí, když dítě dotáhlo vši, večer jsem to prohrábla všiváčkem a druhý den šlo dítě do školky. Po týdnu jsem to kontrolně zopakovala, ale prostě byly pryč. Jako za tři stovky dooost dobrá investice :mrgreen: Obyč všiváček byl i v kombinaci s čelovkou na nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69030
15.2.22 07:45

Jo a bacha, mrchy hnusný naskákaly i na nás. A to je chlap poloplešatej a jeden by řekl, že když už na něj půjdou, budou vidět zdaleka, no nebyly. A já mám obarvenou hlavu, na kterou údajně nejdou, tak nic, no. Není větší romantiky a tmelení vztahu, než když si dva vzájemně vybírají vešky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
77025
15.2.22 09:09

@ugluk :mrgreen: také mám strach, no šampon použiju určitě i já

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
42588
15.2.22 09:17
@stinga píše: