Co potřebuji, abych mohla učit v MŠ?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
25.1.19 11:57

@Tichošlápek střední škola se dá opravdu vystudovat i dálkově za 2 roky - mám ted v okolí tenhle samý případ. V MŠ už učí. Jinak mě udivuje, kolik vás tu píše, že ve školce MUSÍ mít Bc. U nás ve školce ho má jen ředitelka, všechny ostatní učitelky mají pouze maturitu 8o

• Citovat
  • Upravit
21311
25.1.19 11:57

@Božislava DiS v jakem oboru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
25.1.19 11:58
@Tichošlápek píše:
@Božislava DiS v jakem oboru?

diplomovaný sociální pedagog

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.1.19 11:59

@Božislava aha to jsem nevěděla :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
25.1.19 11:59
@Anonymní píše:
@Tichošlápek střední škola se dá opravdu vystudovat i dálkově za 2 roky - mám ted v okolí tenhle samý případ. V MŠ už učí. Jinak mě udivuje, kolik vás tu píše, že ve školce MUSÍ mít Bc. U nás ve školce ho má jen ředitelka, všechny ostatní učitelky mají pouze maturitu 8o
ředitelka musí mít vyšší vzdělání
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
25.1.19 12:00
@Tichošlápek píše:
@Božislava aha to jsem nevěděla :kytka:

Bohatě to stačí -ona, kdyby chtěla ředitelovat musí mít bc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
25.1.19 12:00

U nás ředitelka bez titulu :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
25.1.19 12:03
@aledud píše:
U nás ředitelka bez titulu :D

nemusí ho psát

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
25.1.19 12:05

@aledud mamka taky titul nema a je ředitelka ms. Ale ona jim řekla, ze v šedesáti par let před důchodem si vš tedy fakt dělat nehodlá a ze nema problém s tím jít tech par posledních let jen učit a na ředitelku ať si najdou náhradu. Vzhledem k tomu, kolik je to práce a navíc za to mají k platu jen +2000, tak jaksi nikoho nenašli :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
845
25.1.19 12:07
@Tichošlápek píše:
@aledud mamka taky titul nema a je ředitelka ms. Ale ona jim řekla, ze v šedesáti par let před důchodem si vš tedy fakt dělat nehodlá a ze nema problém s tím jít tech par posledních let jen učit a na ředitelku ať si najdou náhradu. Vzhledem k tomu, kolik je to práce a navíc za to mají k platu jen +2000, tak jaksi nikoho nenašli :lol:
Ředitelka už je taky starší, zástupkyně je tam moje spolužačka, ta je Mgr. logopedie, chtěla by to převzít, ale paní ředilce se místo líbí :D. Ale nikdy jsem s ní neměla problém, jako pedagog super!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TAPTINKA
25.1.19 12:08

U nás stačí být příbuzná či kamarádka kohokoliv ze školky. A to nejen na pozici učitelky, ale i kuchařky. Desítky let šlo o „rodinný podnik“, pár let zpět už nebylo zbytí a vzali se tam i kamarádky a partnerky kamarádů. Výběrové řízení neexistuje. A jde to i naopak - pokud někdo spřízněný potřebuje práci, něco se najde - i kdyby to byla x-tá pozice uklízečky, pomocnice v kuchyni, asistentky učitelky apod. Nechápu. V naší školce prostě může dělat kde kdo :nevim: :zed:

• Citovat
  • Upravit
1850
25.1.19 12:15
@thrisamanx píše:
Jak zde bylo řečeno, musíš mí minimálně bc. A klavíru, flétně, zpěvu a tělocviku se nevyhneš. Já mám vystudovanou střední pedagogickou, tam jsme měli zpěv, klavír, flétnu, kytaru a samozřejmě výtvarku a dramaťák, to je taky nutnost. Některé holky šly po střední učit rovnou do školky, ale buď pod podmínkou, že si dodělají VŠ, takže u toho studují, nebo po známosti, soukromé školky a tak. Jenže takhle tě málokde vezmou. Teta učí ve školce 30 let, a stejně si loni musela dodělávat výšku.

To je hloupost.Kamarádka je učitelka MŠ, právě nastoupila do nové práce, státní MŠ, a nikdo po ní VŠ ani Bc.nepožaduje…Moje sestra je asistent pedagoga a studuje dálkově SŠ pedagogickou,aby mohla být učitelka. i když už jednu maturitu má, potřebuje ještě minimálně maturitu na mimoškolní pedagogice…a ano, platila si hodiny klavíru, teď ji čeká kitara a z tělocviku bude maturovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7712
25.1.19 12:16

Na ucitelku ti staci maturita…ale nastroj te nemine tak jako tak :nevim: mamka si sice Mgr. dodelavala, ale nutnost to nebyla ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
114
25.1.19 12:23

@Oplatečka Jak říkám, já studovala pedagogickou, a holky, které hned po střední někam vzali tak jen pod podmínkou, že si dodělají minimálně Bc. Jaký je přesně zákon jsem si osobně neověřovala, ale učitelé nám říkali, že dle zákona musíme mít Bc. Asi 3 z 21 holek šly pracovat, zbytek si dělá výšku. A to jen proto, aby mohly dělat alespoň učitelky, nechtějí být ředitelky. Vzhledem k tomu, že teď je učitelů nedostatek a všude někoho hledají, tak je možné, že udělají výjimku, aby vůbec někoho měli. Já s maturitou mohla dělat max. asistentku. Když se podíváš na inzeráty, málokde píšou, že vezmou jen s maturitou, obvykle chtějí Bc.

Na výškách je obor mš přecpaný, a to pochybuju, že všechny ty holky to studují jen proto, aby byly ředitelkami. Prostě je to potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4497
25.1.19 12:28
@thrisamanx píše:
@Oplatečka Jak říkám, já studovala pedagogickou, a holky, které hned po střední někam vzali tak jen pod podmínkou, že si dodělají minimálně Bc. Jaký je přesně zákon jsem si osobně neověřovala, ale učitelé nám říkali, že dle zákona musíme mít Bc. Asi 3 z 21 holek šly pracovat, zbytek si dělá výšku. A to jen proto, aby mohly dělat alespoň učitelky, nechtějí být ředitelky. Vzhledem k tomu, že teď je učitelů nedostatek a všude někoho hledají, tak je možné, že udělají výjimku, aby vůbec někoho měli. Já s maturitou mohla dělat max. asistentku. Když se podíváš na inzeráty, málokde píšou, že vezmou jen s maturitou, obvykle chtějí Bc.Na výškách je obor mš přecpaný, a to pochybuju, že všechny ty holky to studují jen proto, aby byly ředitelkami. Prostě je to potřeba.

Tak je to hlavně proto, že s VŠ je lepší platové ohodnocení, proto kdo může, dodělává VŠ. Nedalo mi to a hledám na netu podmínky pro kvalifikaci učitelky v MŠ a vysoká škola fakt není potřeba. Pouze u těch, co nestudovaly přímo střední pedagogickou, ale pedagogické lyceum.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat