Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Určitě plenky, čistící ubrousky a potom oblečení na cestu domů.
To asi záleží na porodnici. Já třeba nevezla nic. Dostali jsme plenky, mast na zadek, ubrousky, mycí gel. Jen komu plenky došli musel mít už své. Manžel pak přivezl tašku s oblečenim na cestu.
V každé porodnici to maj jinak. Plenky a ubrousky jsme museli mít své, hygienu pro mimi byla na pokoji a oblečení pro mimi jsem dala od začátku svoje, ale měli tam nějaký univerzální
@zuza92 paaaani, mužů se jen ze zvědavosti zeptat kde jste rodila?
u nás v Brně si totiž musíme vzít i vlastní toaleťák 😂
@Cloui jižní čechy, porodnice Tábor. Jen porodnickýma vložkama šetřili, ty budu brát příště vlastní ![]()
Já byla vyplašená a podle různých seznamů na internetu jsem si vezla plnou cestovní tašku věcí
Nakonec mi stačily vlhčené ubrousky a plínky. Všechno ostatní jsme dostali.
Určitě menší balík plen, látkové čtvercové pleny. Vlhčené ubrousky bych nebrala, určitě dostaneš kufříček pro novopečenou maminku a tam je vše potřebné i dudlík
. Věci na cestu domů. A rozhodně bych si něco nastudovala o kojení pokud plánuješ kojit:).
Já jsem si vezla pro malého plenky vlhčené ubrousky zbytek jsme dostali a ještě oblečení na cestu domů jsem též měla s sebou. Ale těch pár dní jsme dostali od nemocnice univerzální. Jen byl problém s plinkama, přítel musel jít koupit jiné protože ty co jsem si přivezla neměli indikátor na curani a to se sestřičkam v nemocnici nelíbilo. Ale pleny pampers je mají.
Ja mela 3 tasky. Jednu do porodnice. Jednu, kterou mi druhy den privezl partner a jednu s vecma na odchod.
1.Taska do porodnice: na porodni box: neperlivou vodu, hroznovy cukr, nocni kosile na porod (nic extra umaze se od krve) pak jsem mela dve nocni kosile (jednu na spani a jednu hezci na den) +zupan. Gumove pantofle, ve kterych muzete do sprchy (budes tam casto). Sitovane kalhotky (staci 1 baleni, daji se docela dobre preprat + jedno ve druhe tasce), poporodni vlozky staci jeden balicek (zbytek ve druhe tasce). Rucnik - 1× klasicky na koupani, 2× maly jeden na prsa a jeden na spodek. Kojici podprsenka 2× - 1na noc a 1na den (nekdo nemusi mit) vlozky do podprsenky + nekdo uz vi, ze ma male bradavky, tak kloboucek na kojeni. Hygienicke pomucky, klasika, pasta, kartacek, sprchac (muzete mit intimni gel) dubovou kuru, medela (masticka na bradavky - tu doporucuju) suchy sampon, hreben, bb krem.
Pro malou jsem mela plinky 1cky (doma jsme pak kupovali 0, ale nevedili jsme jak ji budou a jednickama se nic nezkazi 0 se daji dokoupit) vlhcene ubrousky, bepanten. Pokud chces vlastni obleceni pro ditko, tak doporucuju overalky vel.56 do porodni tasky treba 2 a zbytek do 2 tasky. Ja mela jeste dudlika. 2 jednorazove podlozky, 1× plina latkova
2.taska - poporodni vlozky, vlozky do podprsenky, jednorazove podlozky, plinky, latkove pleny, overalky pro ditko, muze byt decka pro ditko, kojici polstar, nejake dobrutky na mlsani
neco ke cteni.
Rodila jsem v Podoli a dostala jsem 1× poporodni kalhotky a vzorek vlhcenych ubrousku
ale vhledem k tomu, ze jsou 3 sprchy a 3 zachody na cele patro rodicek, to asi neni moc prekvapiveho ![]()
@Anonymní píše:
Co všechno si mám zabalit pro miminko do porodnice
Je to porodnice od porodnice. Zeptej se primo v te, kde chces rodit ![]()
Kazda porodnice to ma jinak a i jedna a ta sama to muze s casem menit, osobni aktuální zkušenost po 4 letech ve stejné porodnici. Zjisti si přímo tam kde rodís.
Kde přivedete na svět své miminko?
Přečtěte si hodnocení všech českých porodnic a vyberte tu, kde mají skvělou lékařskou péči a příjemné sestřičky.
Co všechno si mám zabalit pro miminko do porodnice