Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Dobrý den, dřív jsem měla mastnou pleť s akné, pak mi kožní dala přípravek na akné, který jsem používala asi půl roku a začal mi hrozně vysušovat pleť a odlupuje se mi i kůže. Přestala jsem výrobek požívat, ale pořád mám pleť v hroznem vysušeném stavu, nemáte někdo radu? děkuji ![]()
Mekni se na stranky medarek. cz maji mo c fajn zinkovou mast, nevysusuje. Je na ruzne potíže s pokozkou i na akne.
Dcera používá hydratační krémy pro citlivou pleť od Yves Rocher. Ale ona nemá přesušenou loupající se kůži ani silné akné. Vyhnula bych se těžkým mastným krémům, které by ti jen ucpaly póry a vrátilo by se ti silně akné. Kromě krému je potřeba dávat pozor i na správné čištění, které pleť nebude dráždit a zatěžovat. Zkus se podívat po nějaké kosmetice zlékárny, docela dobrou řadu pro pleť s akné má Avéne nebo myslím Bioderma. Docela si lidi chválí i krém na akné od Havlikovy apothéky, který se jmenuje Krásná slečna. Myslím, že mají i čistící produkty v této řadě. Ale dceři třeba nevyhovovala, je alergická a hodně přírodní produkty ji dráždí.
Já už jsem toho vyzkoušela hodně, havlíkovu apotéku, potom nějakou kosmetiku z lékarny, dokonce mi i doktorka předepsala mastičku, ale přesně ta vysušovala, pak jsem zkoušela domácí a přírodní, třeba tuhle: https://www.ivcelarstvi.cz/…ci-hojeni/ta je dobrá a fakt hojí třeba nějaké zanícené ranky, které se mi tam dělají nebo tak
a důležitá je hlavně hydratace a čistění, pořád dokola
![]()
Já jsem teď začala mazat asi 3-4krat denně indulonou a vidím zlepšení, jen teda to dost ucpava póry tak nevím jestli tohle bude dlouhodobé řešení