Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Na to bohužel nic nepomůže, časem vyblednou ale pořád tam budou. Taky je mám, buď v klidu.
Nepomůže nic. Jsem 15m po porodu a porad jsou dost vidět a to jsem ani nepribrala moc kg
Můžete mazat jak chcete, ale strie i tak mít můžete.. já také používám bioil a zesvětlují.. musíte tomu dát čas
Mojí dceři 14 popraskala kůže na bocích a stehnech. Je hubená, vysportovaná má 165cm a 50 kilo. Přesto má popraskaná stehna a boky. Nechápu, takže používá bioil, další strie se nedělají, ale ty udělané nemizí ani nesvětlají.
Je to hodně dané i geneticky, podívej se na svoji maminku jestli má strie. Nic s tím neuděláš. Moje máma je po dvouch porodech a strie nemá, já sem po jednom porodu a taky žádné nemám ale od začátku těhotenství jsem mazala bi-oilem a cvičila sem. Moje kamarádka je po dvouch porodech a břicho má hodně popraskané ale vždycky říká že jí to je jedno, hlavně že má 2 zdravé děti. Časem ti to zesvětlá
@Anonymní píše:
Už jsem z toho zoufalápřed tehu jsem byla taková akorát, v těhotenství mi dost narostlo bříško, od začátku jsem ho mazala bioilem, nicméně i tak se mi udělala na břiše a prsou ošklivé strie.. mažu do teď, každý den ale změny moc nejsou
máte vy něco na strie? Je mi jasné že se jich úplně nezbavím, ale aspoň aby nebyly tak ošklivé?
Díky
PS. Na plastiku ani lejzry prachy opravdu nemam
Bříško má miminko nebo malé decko
ty máš břicho
k otázce na strie ti nepomůže nic.
Mazani ti nepomuze ani svecenou vodou.. Strie praskaji ze spodnich vrstev kuze, ne od hornich. Vsechny ty predrazene kremy a oleje na strie jsou jenom tahak na penize. V prvnim tehotenstvi jsem se mazala kremem od Elasti q a mam par strii na bocich, kdyz jsem rychle ke konci otekla. Ve druhem tehotenstvi jsem se nemazala vubec nicim a zadna nova mi nepribyla… Je to taky dane geneticky. Podívej se na bricho svoji mame, jestli nejake ma.. Několik strii, co mam, tak do roka po porodu vybledly a nejsou skoro videt. Nic se s tim bohuzel delat neda. Slysela jsem, ze ani laser na to neni zadny zaruceny zazrak..
A jak dlouho jste po porodu? Me se na konci prvniho tehotenstvi udelaly osklive strie na stehnech i na prsou(pribrala jsem 22 kg), byla jsem z toho spatna a pak prestoze se tvrdi, ze uz nezmizi, tak me zmizely(nebo nejsou videt) a uz se nevratily ani v druhem tehotenstvi(a to zase+22kg).Jak zmizela prebytecna vaha, tak i ony nekam zmizely a to moje mama ma fakt osklive bricho(ale ma porad dost nadvahu)
.Takze nadeje umira posledni.
Na uz vznIkle strie zkuste sipkovy olej. Ma velmi dobre hojive ucinky na jizvy.
Ja si delam domaci a mam ozkouseno jak na strie tak na jizvy po operaci nohy. Jizvy samozrejme nezmizi, ale olej jim velmi pomohl k rychlemu zesvetlani a stazeni. Kombinuju s kineziotapingem, primo cross tape na jizvy, i na strie, opet to pomaha jizvy stahnout aby nebyly tak siroke a zaroven jim zabranuje jit mimo rovinu kuze okolo.
No a samozrejme drzet vahu, nadvaha jalymkoliv jizvam vubec neprospiva ![]()
Už jsem z toho zoufalá
před tehu jsem byla taková akorát, v těhotenství mi dost narostlo bříško, od začátku jsem ho mazala bioilem, nicméně i tak se mi udělala na břiše a prsou ošklivé strie.. mažu do teď, každý den ale změny moc nejsou
máte vy něco na strie? Je mi jasné že se jich úplně nezbavím, ale aspoň aby nebyly tak ošklivé?
Díky
PS. Na plastiku ani lejzry prachy opravdu nemam