Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Mě přikryli, sice nevím jestli to byla deka, nebo peřina nebo co vlastně, ale ležela jsem s malou na břiše a nechali nás dvě hodinky spolu, než ji odnesli a já se mohla konečně aspoň na 4 hodinky prospat.
@Anonymní píše:
@Flyingfrog
A když dostanu mezi nohy tu vložku, tak jak to tam drží? Vždyť to musí padat ne, takže jsem tam pak ještě 2 hodiny roztažená na celej svět nebo mě něčím přikryjí? 😁
Nevím jak to chodí jinak, ale já těch vložek měla asi tak pět nebo šest, naskládaných tak, aby pokryly co nejvíce místa. Úplně nevybavuju jak to drželo nebo nedrželo. Bylo mi to úplně ukradené
To je výhoda toho, že to po tobě bude uklízet někdo jiný ![]()
Ale jinak tě normálně přikryjí samozřejmě. Ještě kvůli bondingu na mě pleskli vyhřívanou deku - aby malý neztrácel teplo. A až pak se jde do sprchy, kde si vyměníš vložku a dáš si ty síťované kalhotky, takže ti to nepadá.
Jen reaguji na nějaké nepřesnosti výše uvedené. Čas na odloučení placenty může být i 2 hodiny po porodu, za předpokladu že není současně velké krvácení
Po porodu se za normálních okolností zůstává 2 hodiny na porodním sále, rozhodně se nemusí ležet na zádech
Záleží na možnostech a přístupu k sociálním zařízení, někde vstávají a sprchují se na por. sále, někde až na odd. šestinedělí
Rodila jsem ve 2 různých porodnicích a myslím, že žádné vložky nedávali, že pode mnou byla jednorázová podložka. Moc jsem to teda nesledovala. A přese mě peřinu, vždycky mě rozrazila zima, i když při posledním porodu bylo v místnosti tak 35°C
Ale to bylo i kvůli miminku, aby na mě za ty 2 hodiny nahaté neprostydlo.
@Anonymní píše:
@Flyingfrog
A když dostanu mezi nohy tu vložku, tak jak to tam drží? Vždyť to musí padat ne, takže jsem tam pak ještě 2 hodiny roztažená na celej svět nebo mě něčím přikryjí? 😁
No roztazena jsem tam fakt nebyla a byla jsem přes sebe deku
@Anonymní píše:
@Flyingfrog
Tyjo, diskuze stará a abych hledala, na co reaguješ.
Ty vložky držely mezi nohama normálně stehny a byla jsem přikrytá. U všech tří porodů.
Tak já se po porodu dcery šla osprchovat, potom jsem došla na porodní sál, kde mi ji dali na břicho a porodila jsem placentu. Přes nás byl nějaký přehoz, aby malé nebyla zima. Jinak potom normálně síťované kalhotky a vložka. ![]()
Mně dali po porodu miminko na břicho a přikryli nás, ale ležela jsem dál na zádech s roztaženýma nohama a šili mě. Pak musela doktorka nutně na sál, vrátila se za hodinu, znova dezinfekce, umrtvení a pokračovala šití. (Praha Podolí)
Takže asi záleží na konkrétním průběhu porodu, kdy vyjde placenta, jestli je potřeba šití apod.