Poradna pro neplodnost, reprodukční medicínu a genetiku
MUDr. Kateřina Veselá Ph.D.
@ZZloba89 píše:
Ono i když dostanu v car razítko pouze se jménem lékaře tak nebude problém v práci vypátrat kdo to je a kde dělá, při hledání v googlu první odkaz na CAR…
tak snad ta drbna, která převezme papír od tebe a najde si zmíněný car, nesmí nikomu vyslepičit, co se dočetla, ne?
@ZZloba89 Tak se zkus domluvit se svým praktickým lékařem nebo gynekologem, uvidíš, co Ti na to řeknou.
Jinak to je super vedoucí.
Já svému šéfovi mohu říct vše a vím, že to u něj zůstane.
Tohle je fakt těžké..zajímalo by mě opravdu, zda to ofiko jde..aby to vyspal praktický či můj gynekolog..cokoli dg., právě kvůli razítku.. třeba na folikulometrii atd. chodím jako na dovolenou.. nikdo tudíž neví nic, ale co já vím, jak dlouho to bude trvat… člověk fakt nepotřebuje, aby každý věděl, kam a s čím chodí a pak poslouchal ty otázky a všemožný rady…a věděli to všichni..ono i tenhle fakt člověku uškodí..u nás se třeba má vyhazovat…
Evidentně to možné je, určitě to záleží na postoji lékaře, tak se ho zeptej a budeš to vědět
.
Ahoj, já přesně to samé řešila v práci před rokem. Tím, že jsme byli na IVF jsme se nikde nechlubili, je to osobní věc a záleží na každém, jestli chce, aby to někdo věděl. Na ultrazvuk jsem si naštěstí většinou stihla dojít před práci, když jsem měla odpolední, nebo jsem si musela vzít půl dne dovolené. Na odběr vajíček jsem měla dovolenou celý den a transfer nám naštěstí vyšel na neděli. No a od pondělí jsem byla na neschopence, kterou jsem měla domluvenou se svým obvoďákem - měla jsem angínu. Měl pochopení, že nechci aby v práci někdo něco věděl, což pokud bych přinesla neschopenku z caru, tak vedoucí by to věděla určitě a to jsem v žádném případě nechtěla. 14 dní jsem byla doma, pak jsem šla do práce, no a asi za dva měsíce jsem řekla, že jsem těhotná.
Já jsem taky nechtěla, aby nikdo věděl, že jdu na IVF. Vymluvila jsem se, že mi zjistili endometriózu a teď budu jezdit na kontroly v průběhu cyklu, aby zjistili, zda s to dá řešit medikací nebo budu muset na operaci. Zbaštili mi to všichni a já navíc měla připravenou půdu na neschopenku po ketu. Musela jsem přece na tu operaci! Těhotenství jsem oznámila až po třech měsících
. A přinejhorším ti obvoďák může napsat neschopenku na bolavá záda…
A proc si nenechate nemocnost vypsat od obvodaka? Jsem obvodni a pacientky za mnou s tim bezne chodi abych je vypsala..Dignoza na listku pro zamestnavatele neni, jen ICD cislo a razitko od obvodniho ![]()
P. S. Pracuju v De takze nemuzu vypsat pulku emimina ![]()
Pracuji na personálním oddělení a vím, jak to ve firmách chodí. Neschopenku dáš svému nadřízenému, ten to nechá ležet na stole. Kolem jde uklízečka a má oči všude. Na konci měsíce to dá nadřízený na personální, tam to vidí účetní. A není lepší drb než cizí problémy:-)
Já jsem se všechno vyřizovala před/po pracovní době nebo místo oběda. A taky jsem měla připravené výmluvy, že musím vyřizovat něco na úřadě, musím odvézt někoho z rodiny z lékařského zákroku, opravují nám něco v bytě atd. Dovolenou jsem si brala jenom na 1 den na odběr vajíček. A na ET nebo KET jsem šla ráno do práce a pak jsem řekla, že jdu např. k zubaři na trhání zubu, takže se nevrátím. U nás dělají ET a KET až od 13 hodin. Někdy něco z toho vyšlo na víkend, takže o starost míň. Návštěvu u lékaře jsem si nenechávala nikdy potvrdit, vždy jsem řekla v práci, že si to nadpracuji.
Ahojte holky, přesně to teď řeším, během léta nás to čeká. Ale v práci nemají kolegyně nic jiného na starost než řešit osobní věci. Na jednu stranu milý - mají o tebe zájem a podpoří (vč. šéfa), ale za zády to jede a drbe se fakt hrozně. Za mnou kolegyně chodí se slovy: „hele, já to řeknu jenom tobě, ale ona je hrozná, protože…“ No tak, co asi řiká o mě? Já se toho moc neúčastním, ale nemůžu bejt v rámci 15 lidí uplně odtržená. Navíc jsem slaboduše před rokem šéfovi naznačila, že tomu necháváme po svatbě volný průběh a už tu u nás pracuje rok moje nástupkyně. Všichni ostatní rodí jak na běžícím páse a naše šéfka personální je největší mamina a slepice v jednom - tedy takřka nemine den, abych neslyšela téma porod, miminka a kdy kdo zase otěhulí, jak to měla ona a jak ty mladý holky to odkládaj… takže rozhodně si na vše beru dovolenou a bohužel se tě tu okamžitě ptají, na co jako seš 1den doma - jen tak nevinně, ale zeptaj se! takže řemeslník je skvělý nápad, pak nějaký zubař apod. Kdo má dobrýho obvoďáka - tak umí někdy podpořit. Bohužel mám dojíždění cca 2hod do centra, takže na ty kontroly si pojezdím na celodenní dovolené - doufám to nebudu řešit dalších x let, jak to některým trvá… Tak holky, kdo máte tipy a rady k tématu, tak poraďte. V rámci malých firem prostě nejde říct čau a zavřít dveře bez vysvětlení.