Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@Jahudka84 píše:
To jsem udělala právě už lonijen se nějak nezdařilo najít práci včas… teď mám nabídku, kterou bych ráda využila, když vše klapne a prázdniny zase za rohem
třeba by se šlo nějak domluvit se zaměstnavatelem, pracovat z domova nebo zkráceně, vzít si děti s sebou a udělat jim tam nějaký koutek.. ne na celé prázdniny, ale třeba na týden dva dle potřeby
@hofka píše:
třeba by se šlo nějak domluvit se zaměstnavatelem, pracovat z domova nebo zkráceně, vzít si děti s sebou a udělat jim tam nějaký koutek.. ne na celé prázdniny, ale třeba na týden dva dle potřeby
snažila jsem se najít práci, kde by vyhověli s prací z domova a kde by to vůbec šlo… tady je to i práce na recepci, tak se obávám, že tohle obejít nepůjde… mít je tam by snad šlo, uvidíme, jak se k tomu postaví… to určitě navrhnu.
Neznám tvoje děti, ale minimálně 2 starší by mohli nějaký ten týden s kontrolou na telefonu zvládnout i sami, ne? Nejmladší bych řešila školkou a příměstským táborem, případně vzít občas do práce - pokud je to možné alespoň trošku.
@Jahudka84 a nemáš nějakou známou učitelku, kantorku? Ideálně už postarší s odrostlými dětmi…Někteří bývají o prázdninách nevytížení, třeba by nějakou brigádu ocenili.
@Jahudka84 píše:
snažila jsem se najít práci, kde by vyhověli s prací z domova a kde by to vůbec šlo… tady je to i práce na recepci, tak se obávám, že tohle obejít nepůjde… mít je tam by snad šlo, uvidíme, jak se k tomu postaví… to určitě navrhnu.
Tak to si můžeš gratulovat, že máš klidné děti
já si vůbec neumím představit, jak by moje šelmí smečka vydržela v klidu někde na recepci ![]()
@Jahudka84 píše:
No ono s tou pětiletou to jak koukám taky nebude jednoduchý, kam s níAle je fakt, že se sem tam nějaká možnost pro menší vyskytne, ale toho dvouleťáka nezávidím
Ale zase je jen jedno
u nás jsou příměstské od 4 let, takže bych v tom problém neviděla ![]()
Klidné je teda opravdu nemám
Jak by to zvládli nevím. Asi by firma šla k zemi
Ale pořád je to možnost ![]()
A doma se právě bojím z tohoto důvodu. Když jim nechám pc a telefony, budou hodiny na nich a to opravdu nechci. Když ne, budou se ukrutně nudit a vymýšlet ptákoviny. Právěže mám velké poděsy… nejstarší je hyperaktivní třeštidlo.
Teď jsem teda prošla lecjaké možnosti a ani bych nevydělala pomalu na to to uplatit, tak nevím… jestli mi nějak nevyjdou vstříc v nějaké firmě, tak fakt nemám šanci…
Známou učitelku bohužel nemám ![]()
Jak jsem psala, některé příměstské nejsou problém s věkem… ale dohromady by nás to vyšlo 4500/týdně - to nejde
To mi nerikejte, ze v Praze neni nejaka skolka i pres prazdniny. My jsme sice z vesnice, ale tady skolkav pohode jede stejne jako cely rok a co vim, tak opodal v mestech jsou taky normalne otevrene dve na stridacku. Prijde i teda divne, ze zrovna v Praze mate takovy problem.
Když je manžel neustále v práci, dovolenou nemá 14 dní nikdy a přesto to finančně nepokryje tábory nebo placené hlídání. To bych se na takovou práci mohla vykašlat. Neumím si představit být celý rok jen v práci.
@Jahudka84 tak nejmladší by mohl být ve školce - vždy alespoň částečně o prázdninách funguje a starší po tu dobu na příměstském nebo klasickém táboře (to už záleží na povaze), event. by to částečně už možná zvládli i sami doma. Zbytek prázdnin řeším dovolenou na střídačku (já, manžel, rodiče, sem tam se zapojí i tchyně), v krizi si na den dva beru děti do práce. Nebo je možné najít placené hlídání - co nějaká studentka pedagogické fakulty? Ale tábory, placené hlídání atd. je to vše drahé
Školkové děti je možné dát do soukromé školky, alespoň tedy u nás běžně nabírají na prázdniny i děti, co běžně chodí do státních. Ale musí se přihlásit včas. Každopádně to u nás vychází jako nejlevnější varianta.
@Jahudka84 nevím jak to máš daleko, ale koukni na Vltavanů 229, tam mají celkem slušné ceny za příměstské tábory
Příspěvek upraven 20.02.17 v 13:51
Jaká Praha? Mam zkušenost na Praze 4 a vždy jedou školky cele prázdniny - jen se postupně střídají. To by ti vyřešilo nejmladší. A starší holt ty tábory, část si můžeš vzít dovolenou a holt i manžel bude muset pomoci. Je to složité, ale určitě se to řešit dá. Nebo chuvu
Tady ddm má příměstské tábory 150/den - takže 750/týden. To je půlka toho, co píšeš (ovšem netvrdím, že nejsou plné. Za tu cenu). Taky Praha
@Jahudka84 Bude to sice jen řešení pro školkovou, ale co se zeptat na městké části, kde bydlíte, zda nejsou nějaké školky přes prázniny otevřené. Můžou se různé školky střídat, tj. třeba 2 týdny jedna školka, další dva týdny další apod.