Poradna dentální hygienistky
Pavla Pilneyová DiS.
Zdravím mám dotaz..Nechala jsem se zlákat a udělala jsem si gelovky…mám odrosty tak mě zajímá jak to bude probíhat??? chtěla bych nové zdobení a jeden nehtík jsem si vřivřela do dveří, takže je jakoby vodorovně prasklý ale neupadl…bude nutné nehty brousit a sundávat a dělat nové? nemám je ještě dosatečne dlouhé abych si je mohla spilovač či odstranit ten tip…a pokud mi je budou zbrousi všechny je cena za to broušení již v ceně nových nehtů? jak to probíhá??? poradíte…'Jsem úplný antitalent na toto
Tak nejrve ti zbrousí všechny nehty / odtraní starý gel / ten nalomený ti odbrousí pryč a zřejmě dá nový tip. Pak ti je zase natře gelem a dá zdobení jaký chceš. Já jsem na gelovky dříve chodila a teď si je dělám doma ale na přírodní nehty. Jinak cena za doplnění se pohybuje cca 150 - 300,– Kč podle města nebo salónu. Já jsem nový měla za 450,– a doplnění za 200,– ![]()
Já se v tom totiž moc nevyznám…A tím pádem že mi nehty povyrostly a jsou již na můj vkus dlouhé, dají se i zkrátit, přesto že je tam ten tip? jsem z toho zmatená XD
Ano, zkrátit jdou..zbrousí, zkrátí a dá nový gel. Můžeš si pak nechávat gel dávat jen na své nebo nechat si tipy, záleží, jak tvoje nehty zareagují a porostou ![]()
já si taky nehtíky dělám doma a už bez tipů, tipy se mi dařily celkem často přivírat do kufru od auta ![]()
Je lepší si nechat dělat upa nové nehty??? nevím koukala jsem na ceník doplnění maj 200kč a malování 100kč bývá to zdobení v ceně? tzn pokud by nebylo doplnění se vlastně může stát drahším než nehty úplně nové…dejme tomu doplnění 200 + malůvka a kamínky cca 200…a za nové jsem dala 450 kč. XD
Pokaždé ti nebude dělat úplně nové nehty:tipy+gel…teď by ti měla jen doplnit gel kvůli odrostům a ozdobit. Pokud máš nalomený tip, tak ten ti samozřejmě udělá nový a za to si většinou něco napočítavaj.
No kámoška si nechala dělat doplnění u ťongů v Lounech a ůčtovali si to po kamínku a malůvce, s tím jsem se nesetkala
je fakt, že oni ty nehty dělají opravdu hezky ale
![]()
Ten gel ti obrousi a s tim se zbrousí i tip, pokud je mas narostle tak uz budes mit vlastní, jen kdybys chtěla hodně dlouhé tak ti je zas nalepí, jinak udělaj celý nový a bere se to jako doplnění
@Alčák1 píše:
No kámoška si nechala dělat doplnění u ťongů v Lounech a ůčtovali si to po kamínku a malůvce, s tím jsem se nesetkalaje fakt, že oni ty nehty dělají opravdu hezky ale
![]()
![]()
já si nechávala taky u ťongů dělat nehty, je fakt že používali akryl tak nehty byly pevné jak skála i to malování bylo krásné ale co mi vadilo ty elektrické pilníky…kolikrát mi brousili odrostlý akryl, chytli s tím i kůži a pak to bolelo jak blázen ![]()
Může ti doplnit nehty i na šablonky nemusí se pokaždé používat tip. Jinak ti zbrousí všechny nehty a doplní gelem a udělá zdobení. Já tedy nehty dělám a počítám si vč. zdobení jednotnou cenu, takže se nestane, že v závěru zaplatíš třeba o 200,– více, ale více se dozvíš u své nehtařky.
@Pettule69 píše:
já si nechávala taky u ťongů dělat nehty, je fakt že používali akryl tak nehty byly pevné jak skála i to malování bylo krásné ale co mi vadilo ty elektrické pilníky…kolikrát mi brousili odrostlý akryl, chytli s tím i kůži a pak to bolelo jak blázen
taky jsem byla u nich na nehtech a to 2×, nehty drží, ale mám šíleně zbroušený svoje nehty pod gelem a po druhé už to bolelo, vždy, když jsem jí ucukla, tak se na mě jen tak podívala, takže znova už né a i mi přišla hrozně necitlivá a hrozně mi vadilo, že mi svými nehty zajíždí do kůžičky kolem a to taky bolelo, takžek nim už nikdy
K vietnamcům na nehty rozhodně nechodit!!! používají cosi, co se gelem ani nedá nazvat časem to žloutne, brousit se to téměř nedá a ten zápach při broušení je taky „super“. Nehty si dělám doma sama, opravovala jsem i kamarádkám práci od vietnamců, ale už to nedělám. Sice krásně zdobí, to je pravda, ale gely mají nekvalitní a hyg. podmínky příšerný. Do rozbroušených lůžek (dělají rychle, aby víc vydělali, takže občas zabrousí i do kůže) se snadno u nich zanese infekce nebo plíseň po jiné zákaznici a to je pak radost
Pracují především s akrylovou technikou, která se velmi těžko dostává z nehtů. Jejich akryl, není vůbec určen na nehty! Nehty jsou rozpraskané, pukají, žloutnou…
Jak jsem chodila na ty nehty, tak jsem je měla taky dost zničený. Hodně mi to vždycky zbrousila a tak jsem si je začala dělat sama a mám klid. Sice mi vydrží cca 14 dní ale namám je tak zhuntovaný a vím co si tam dávám. Je sice fakt, že občas na to nemám náladu si je dělat a tak je zapiluju a nechám být.
@Jindřiš Holky,tento národ si sice za nehty účtuje málo, ale ty výsledky na Vašich nehtech a kůži nestojí za to…pozor na ně, používají chemický akryl a ten není ani pro zdraví dobrý..Viděla jsem teď paní, co k nim chodila a je nešťastná, své má bolavé, plné zánětu a kdo ví, jestli se jí uzdraví do původní podoby.Fakt pozor!!!