Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj holky, tak pro začátek bych vám chtěla říct, že s tím jménem se mi to taky asi 2 x stalo. Jsem zaregistrovaná jako tterka, ale zničeho nic jsem byla Tterka. Moc tomu nerozumím, ale třeba v tom je nějaká chyba. Navíc mám pocit, že Janina v její situaci asi nemá náladu sledovat, jak se její jméno přihlásilo.
Jinak Jani, radu pro tebe nemám žádnou. Sama nevím, jak bych měla v takovéhle situaci reagovat. Jestli ho miluješ a máš jistotu, že i ty mu nejsi lhostejná, tak bojuj. Pokud máš jiný pocit, tak asi ten boj nemá žádný smysl. Asi jsi hodně citlivá a tenhle problém tě trápí. Tak jediné co ti můžu říct je to, že ti moc držím palečky, abys to zvládla s co nejmenší bolestí v srdci ![]()
Jani i já přispěju..promiň,ale Tvůj manžel je podle mého názoru lhář a nedospělej člověk.Nejde o to,že se má kamarádky,ať si pokecá,zaflirtuje ok,ale aby si před nimi měnil jméno,mít kvůli tomu jinou simku,zatajoval jim svou rodinu,ženu,dítě..
..pokud by to byly opravdu JEN kamarádky na pokec,tak o Vás vědí,..proboha ale měnit si jméno?Co si chce dokazovat?Podle mě má potřebu neustálého " dobyvatele".Jenže zapomíná na to,že není sám,bez závazků…to pak jako přijde domů a dělá,že nic?Jsem opravdu tolerantní parnter,ale tohle bych asi nesnesla…
a chtít po mě druhý dítě
v žádném případě..tohle se nezmění,dokud on nedozraje nebo Tobě nedojde trpělivost..
každopádně přeji ať se to vyřeší co nejdříve,a nemáš díky tomu trápení..
tezko radit, musis si sama udelat jasno, co jsi ochotna tolerovat a co ne…
Cili chces-li s nim zustatm, smir se s tim, ze asi bude pokracovat v tom co dela, ale ty ho nesmis porad podezirat, prohlizet mu veci veci a pacit z nej, jestli te miluje nebo ne…Jednak je to pro oba nedustojne a jednak je to jisty zacatek konce
Nebo je to pro tebe za:,–(ni vec, aby nelhal, nepodvadel a mela jsi jeho plnou duveru a on tvou a pak ai nezbyva nic jineho, nez od nej odejit…
ahojky holky
, já vím, že je těžké někoho soudit, ale myslím, že tenhle manžel zklamal na celé čáře ![]()
Chová se jako velké dítě, které má své hračky (dvounohé kočičky) a doma perfektní servis v manželství a evidentně mu nic nechybí a je se svým životem spokojený.
Vím, že je to pro Tebe těžké, ale tohle není manželství, nebo jsi tak tolerantní
Je těžké si to uvědomit a přiznat… Budu Ti moc držet palce a prosím , druhé dítě NE!!!On by chtěl, protože je spokojený, ale že Ty se trápíš ho nezajímá!!!!
Držím palce ahojky I.
Ahoj Jjanina,
neviem, či nezopakujem niekoho predo mnou. Ale - stále myslím na vašu malú. To, čo bude vidieť u Teba si možno ponesie ďalej do života. To by mi vadilo najviac. Keby sa moje dieťa naučilo, že je normálne žiť s niekým, kto mi klame a nechová sa fér. A moja úloha je pretrpieť to.
Sama som vyrastala v tzv. nekompletnej rodine ,iba s maminou a viem, že to ide. Je to podľa mňa niekedy lepšie, než keby malo dietko vidieť každý deň smutnú a nešťastnú maminu ![]()
Otázka znie : je to naozaj dobrý otec, ktorý si neváži maminu svojho dieťaťa ? ( Sorry, ale v tomto som pomerne rázna )
Niké
Mno, je to síla… Kdyby mu bylo 20, 24.. tak snad… že je ještě nevyblbnutej.. ale jak tak počítám, tak je mu kolem 33… a to mi přijde jakože takový už bude… chce být pořád ten, kdo někoho okouzluje, dobývá… zvyšuje mu to sebevědomí… případný sex s novým objektem je samozřejmě víc vzrušující než s partnerkou, kterou má 7 let…
Až bude starší, bude si to své chlapáctví (a to, že ještě někoho dokáže sbalit) dokazovat víc… taková celoživotní krize středního věku…
Nemusí mít ani komplexy, jen je prostě hodně na sex, vzrušení a lovení…
To se dá chápat u chlapa i ženský… tedy to, že takoví jsou, ale musí si uvědomovat, co dělá, co může ztratit… takže jestli on chce vzrůšo, ať si chatuje či volá anonymně přes net s neznámými krasotinkami… užívá si tak nové zážitky… ale ať to proboha nerealizuje v reálu… myslím, že u něj, to ale o domluvě nebude… (
Chce to taky sebeúctu.. neumím si představit, že tohle by prováděl můj manžel… A jelikož když narazím na nějaký takový příběh, tak to spolu probíráme, tak má dopředu jasno, jaký mám na to názor, co se tolerovat dá, co ne… a má možnost volby… Může jezdit sám s kamarády, já můžu vyrazit s kamarádem, ale oba víme, kde ty hranice jsou.. a že ztracenou důvěru těžko vrátíš…
Dala bych tomu tvému též na vybranou.. a dostála slovu…
Je asi děsně těžké být sama s dítětem… ale jsi fakt mladá.. a to, že budeš mít chlapa, který si tě bude vážit a bude ti stát za to, aby nebyl takový sobec… ta šance stojí za zvážení…
(Chlap, který chce mít vše.. nebere ohledy na partnera.. je sobec jako p..e).
Chci ho vidět za 20 let.. až to bude pro ty mladý holčiny trapnej oleza a už bude muset trochu pumpnout domácí rozpočet, protože s padesátníkem osmnáctky nechoděj zadarmo… čekaj drahé restaurace, dárečky, výlety…
Děkuji, takovýho manžu bych fakt nechtěla..
To, že ho nyní miluješ, neznamená, že za pár let nemůžeš milovat jiného, více, vážit si jeho a i sebe…
Trochu zmatený komentář, omlouvám se, spěchám…
E.
Ty si vyloženě hledáš důvody proč to druhý dítě s ním mít - tak mi to připadá. Ale jak ti tady většinou píšou (nečetla jsem všechno) je nerozum si pořizovat dítě takovym chlapem. Jak víš, že ho jednou nějaká z těch jeho kočen nepoblázní a on ti neuteče. A pokud jde o sourozence pro tvojí holčičku je docela dobře možný, že už nějaký i má. Je to hodně drsný, ale když chceš i nadále žít s takovym chlapem, co ti lže i když pravda jasně bije do očí, můžeš docela dobře s něčim takovym jako je nemanželský dítě do budoucna počítat.
A to že přišel sám s tím, že byste si pořídili další miminko je pěkný, ale jestli tě spíš nechce zaměstnat něčim jinym než tim, že budeš sledovat jeho mimomanželský aktivity.
Jo a jestli se 26 chlap seznamuje s 16 holkou, tak to je asi taky tak, že on prostě je na mladé masíčko, ne? Většina kluků v tomhle věku už je jakoby usazená, začínají žít s partnerkami, což 16 letá holčina není…
Tak ty už nejsi 16ctka, tak možná hledá jiné, ne?
Poblouznit se může každý v každém vztahu, mysím, že už sama o tom něco víš… on ale asi není poblouzněný, on si jde prostě asi jen tvrdě za tím, co ho vzrušuje.. dělal to v 26, dělá to v 33, bude to dělat dál…
Věřím, že někde je chlap, který si vystačí s tebou ev. s občasným flirtem přes chat… tak hlavu vzhůru… a zamysli se…
Ahoj, tvůj můž hledá něco co doma nemá jak už tady bylo několikrát napsáno. To lhaní s těma kondomama bylo docela divné . . . pokud je spolu nepoužíváte, myslím, že sama víš moc dobře proč je u sebe měl. Může tě minimálně uspokojit to, že se chrání a domů nic nepřinese. To, že plánujete druhé dítě je podle mě v této době nesmysl. Klasická taktika „nevěrných můžů“ . . . taková pojistka, zadní vrátka na dalších pár let. Být tebou nešla bych do toho a hlavně začala jinak. Když on může, tak ty taky. Není nutné si někoho hledat, ale asi by ses měla začít hezky oblíkat, koupit si nové prádlo, ale ne pro něj, jen jako, že si ho potřebovala, začít se malovat na procházky, prostě dělat něco takového co ho rozhodí a začne přemýšlet jestli někoho nemáš, když se tak čančáš. Možná bych si i koupila růži ( sama třeba k svátku ) a na dotaz od koho je, bych řekla,že je od kamaráda . . . Možná mu dojde, že o tebe nechce přijít, vzpamatuje se a začne se chovat jinak, možná se začne chovat ještě hloupěji, ale pak pochopíš, že bys měla začít jednat. Jak už tu někdo napsal si mladá a život před tebou!
A jsem tu jako druhý chlap.....
Einstein II to napsal myslím přesně…
Jestli Tvůj manžel dělá to,co dělá(tedy podle Tvých řádků) asi není něco v pořádku…
Jestli jsem naivní,tak mne opravte a nekamenujte!!! Ale myslím,že pokud vztah dvou lidiček a obvzlášť pokud jsou manželé,má být mňam,tak ze strany chlapa by měla ta jeho ženská (tak by to asi měl cítit)být pokladem,princeznou,ozdobou,prostě vším…Myslím,že v té chlapské makovici už není místo pro jinou ženskou..Pokud se tam přece objeví volné místečko,je v tom něco nezdravé…
Rozhodně bych další mimiško nepřiváděl na svět dřív,než bych si byl sakra jistý,že je vše v pořádku.....
Nespokoj se s tím,že Ti manžel řekne,že takhle je to dobře a že je s Tebou spokojený…V tomhle vztahu jste dva!!On a Ty…Také Ty musíš přece být spokojená…Bafni ho za ..To je jedno za co…Ale na nic nečekej,udělej krásný večer a všechno si vyříkejte na rovinu..Vysyp to ze sebe a postav mu jasná pravidla,co chceš a co Ti vadí…A rozhodně trvej na tom,ať se k tomu postaví pěkně chlapsky…
Přeji Ti,aby se Ti život ukazoval jen v těch lepších barvách a ať se Ti podaří být spokojená…Se sebou i manželem… miki (commex) ![]()
Jani, až teď jsem narazila na tuto diskuzi… Jak to dopadlo???
Ahoj Jjanino, je to skutečně komplikované a teoreticky se to radí, zvláště když jde o někoho cizího. Z Tvého příspěvku je ale cítit, jak moc Tě to trápí, proto připojím i svůj názor. Těžko můžeš očekávat, že se Tvůj manžel změní, to by byla dost naivní představa ( i když všechno je možné, ale nedá se na to spolehnout). A tak jestli s ním chceš dál sdílet život, budeš ho muset brát se vším všudy, jinak to bude jen vzájemné trápení. A nemá cenu, aby ses sama tak moc snažila být lepší a ještě lepší- z vlastní zkušenosti vím, že to Tě taky trápení nezbaví, protože to, že budeš předstírat, ale ve skutečnosti to tak cítit nebudeš, Tě bude jen dál vnitřně užírat.
V tého situaci bych tedy taky další dítě nepočínala.
Musíš žít svůj vlastní život, druhého ve vztahu nemůžeš vlastnit ani se na něj přehnaně upínat, jinak nebudeš šťastná.
Tolik teorie, ale poradit si musíš sama podle svého. Drž se ![]()
Ještě jeden příspěvek......
Už jsem Ti psal trochu výše,jak to vidím......I když:
Každý máme nějaké to své trápeníčko..Někdy o něm navenek nedáváme vědět a pěkně se v něm babráme ve skrýši-někde tam uvnitř ve svém srdíčku…Takže Tě dokážu pochopit s tím,že jsi to potřebovala dostat ven ze sebe,třeba tady v podobě písmenek.....
Napíšu Ti něco z trochu jiného soudku:
Zůstal jsem po smrti manželky sám s 9 ti letým synem…Bylo to těžké období,ale objevila se v mém životě po nějaké době nová osůbka..Svobodná,hodná,milá,věřící-křesťanka…Tehdy jsem ji měl jako kamarádku,kdy po nějaké době došlo i na něžnosti a návrh z její strany,že bychom se mohli jako vzít…Samosebou k sňatku došlo:Narodil se nám krásný syn(dnes má již 3,5 ročku)…Zkrátím to…
Můj mozek to vzal jako životní lásku s tím,že bude tahle ženská pro mne vším,že bude mou královnou,mým vším..
Svatba proběhla vzhledem k tomu,že má žena je věřící v kostele,kde jsme vzájemně-znáš to-„V dobrém i zlém“…Vybudovali jsme novou domácnost,zařídili se atd…V každém vztahu to někdy zaskřípe,taky nám se to nevyhnulo,jenže náš problém byl (a je) v tom,že má žena,co se víry týče,to měla v hlavě tak domotané,že sex jí nic moc neříkal,natož aby jej prožívala..Cítil jsem už nějaký rok,že něco není v našem vztahu v pořádku,párkrát jsme si večer sedli,že tohle spolu proberem a budeme se snažit něco ve vztahu napravit…Po dvou a půl letech při dalším večerním rozhovoru z ní vypadlo,že si mne nevzala z lásky,ale nejspíš z nějakých misijních důvodů,kdy chtěla zachránit dva chlapy a sloužit jim… A že již v té době (svatba) věděla,že to,co dělá není správně,ale bylo ji to blbé mi to říct…Když jsem se jí zeptal,jak se mám k tomu postavit,že žiju s někým,pro kterého nejsem ten pravý,odpověděla mi na to,že se s tím musím vyrovnat a vyřešit to,jak budu chtít.Samosebou myslí i na rozchod..Jenže jako věřící,by to asi nebylo z její strany to vhodné řešení,tak se prý s ní mohu rozejít já…Ani připomínka toho,že máme krásného syna,který má rád nás oba a úplně stejně,ji nenahlodá její zcestné křesťanské myšlení…Na dotaz,co pro ni znamená pojem „Její rodina“ , mi odpověděla,že její rodina je Bůh,další bratři a sestry v kristu(čili lidé sboru,do kterého chodí) a já jako manžel jsem na druhém místě..A s tím se mám prý smířit,nebo to vyřešit jak budu chtít…Podotýkám,že v tom není nikdo třetí.Ani z mé strany,ani ze strany mé ženy…No holka,řeknu Ti,že je to síla,žít ve vztahu,kdy víš,že pro toho druhého nejsi tím pravým,jediným,že žiješ s úplně cizím,člověkem,se kterým žiješ ze dne na den…Ač jsem aktivní v sexuální stránce(a potřebný a nenaplněný),mnohokrát se mu snažím vyhnout,protože mám v hlavě zakódováno,že sex je záležitostí dvou lidiček,kteří k sobě chovají city a navíc je to o dávání a ne braní…
Má žena je přitom pořádná,čistotná ženská,která má svou domácnost,jako ze škatulky,nemohu na ní říct jedinou výtku,pouze tu,že co se citů týče,tak asi do Nebe za tohle nikdy nepůjde.....
A já si stále taky namlouvám,že se něco změní ( k lepšímu)…Že si žena srovná životní hodnoty a že.....Ale nějak ztrácím sílu na to,abych si stále říkal,„Bude líp“…