Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Akinee Ano, to měli, ústně. Ale je otázka, jak moc to ústně vyjasněné bylo na 100% - jestli to nebylo třeba takové to brblání pod vousy??? To ví jen zakladatelka, každopádně situaci má dost nelehkou a chlap soudě dle informací není důvěyrohodná partie pro život - tedy v těch životních otázkách.
Tak prý opravdu chce zadní vrátka, no dobrý no.. ještě to přiznal. To je super slyšet, když máme tak malý mimčo. Místo abysme si ho užívali, tak řeší kraviny.
Zakl.
@Anonymní píše:
Tak prý opravdu chce zadní vrátka, no dobrý no.. ještě to přiznal. To je super slyšet, když máme tak malý mimčo. Místo abysme si ho užívali, tak řeší kraviny.
Zakl.
A řekl ti proč, zdůvodnil ti nějak, že v době, kdy ty jsi znevýhodněna tim, že piplas vaše dítě, on SI chce kupovat byt, ale ty a dítě budete v podnájmu? Brala bych to jako strašný podraz.
![]()
@Silverine247 To mi povídej, no už mu došla trpělivost, protože byt hledáme asi 4 měsíce a jemu se prachy nezhodnocujou.. ![]()
A taky podle mě vidí, že mít mimčo je dost práce, to asi nečekal a on je dost línej, nejradši by jenom ležel na gauči a čučel do mobilu.. Přitom dřív celkem fungoval a o mimču jsme mluvili roky.
zakl-
Zakladatelko, nejsem příznivcem rozvodů v každé situaci, ale takového sobce bych doma nesnesla. Ale máte malé mimčo, chápu, že to není jednoduché…
Chtěla bych ti dát ale radu, ohledně té hypotéky. Zkus si cca spočítat, jaká bude splátka té hypotéky, kterou dostane tchyně. Ono to totiž vůbec investičně nemusí vycházet. Hodně záleží na výši úvěru a na věku tchyně, ale hypotéky se standartě dávají tuším do 65 let, s horším úrokem i do 70 (ale to je informace 3 roky stará, třeba už je to dnes jinak). Takže i když může vycházet ta splátka hypotéky na 30 let nižší, než by manžel dostávat nájem z bytu, tak bude-li ta hypotéka na tchyni, bude ta splátka třeba 2× taková. (Např. je-li mamince 55, dostane hypotéku na max 15 let). A kdo bude platit ten rozdíl? Ale samozřejmě záleží na konkrétní situaci, nevím, kolik peněz má manžel našetřeno, třeba to bude vycházet.
@Anonymní píše:
@Silverine247 To mi povídej, no už mu došla trpělivost, protože byt hledáme asi 4 měsíce a jemu se prachy nezhodnocujou..![]()
A taky podle mě vidí, že mít mimčo je dost práce, to asi nečekal a on je dost línej, nejradši by jenom ležel na gauči a čučel do mobilu.. Přitom dřív celkem fungoval a o mimču jsme mluvili roky.
zakl-
Jak jemu se prachy nezhodnocujou? On nevěděl předtím, než si tě vzal a udělal ti dítě, že už nebude moje-tvoje, ale naše? A 4 měsíce nejsou přece tak dlouho hledat byt. Kor teď s koronou. A že je s miminkem práce? No to je velké překvapení! A on v tom bytě plánuje nakonec bydlet teda, nebo jak si tím pomůže? No a ta tchyně taky, že by na to přistoupila, aby tě takhle obešel… taky charakter ![]()
Tak tohle je vazne na odchod, to by byl pro me konec. Poridili jste si dite a on te v podstate totalne potopil. Od ted uz bych myslela jen na sebe a zacala bych vse smerovat k tomu, abych byla samostatna jednotka
Příspěvek upraven 11.08.20 v 15:07
@Anonymní píše:
@zoidberg Jj, domluvil se s maminkou, že to „koupí ona“.Takže dosáhne svýho a já nebudu mít nárok na nic, protože to bude papírově její..Zakl.
A muze to maminka koupit? Je sama? Kolik ma roku? Dostane hypoteku, nebo je to jen dalsi z rady napadu?
Takhle, zatím to neví, jestli hypo dostane, je jí lehce přes 50, ale ona je taky těžce na prachy, takže ho v tom směle podporuje. ![]()
Jinak on do toho bytu chce dát nájemníky, nastřelit vysoký nájem a z toho se bude splácet hypo, to vše psáno na matku, abych si z ničeho nemohla nic nárokovat. Každopádně ten základ pro hypo co měl (1 milion) vrazí do toho, takže si pak i kdyby „usoudil“, že náš vztah je stabilní, hypo vzít nemůžem, protože těch 10 procent z ceny bytu nebo kolik to je mít nebudem.
Zakl.
@divine woman Není, ale jak říkám, u nich je nejvíc mít prachy a majetek, to je přes všechno a nedělit se o to s „cizíma“.
Zakl.
Tak to je pěknej trouba, kdyby se něco s matkou stalo, tak se o svou investici bude dělit se zbytkem dědiců ![]()
@Anonymní píše:
Takhle, zatím to neví, jestli hypo dostane, je jí lehce přes 50, ale ona je taky těžce na prachy, takže ho v tom směle podporuje.Jinak on do toho bytu chce dát nájemníky, nastřelit vysoký nájem a z toho se bude splácet hypo, to vše psáno na matku, abych si z ničeho nemohla nic nárokovat. Každopádně ten základ pro hypo co měl (1 milion) vrazí do toho, takže si pak i kdyby „usoudil“, že náš vztah je stabilní, hypo vzít nemůžem, protože těch 10 procent z ceny bytu nebo kolik to je mít nebudem.
Zakl.
No aby mu do toho nastreleneho nájmu vůbec slušní nájemníci šli.
@divine woman Máš pravdu, se zbytkem dědiců ano, ale hlavně ne se mnou. ![]()
Zakl.
Ahoj holky,
tak oživuji diskuzi. Takže manželova máma hypo opravdu dostane, ještě mi bylo nabídnuto, že ten byt by „koupila pro nás“ tzn. já bych jí platila nájem místo nájemníků a pořád by to bylo napsáno na ní a pak by ten byt po splacení byl její.
To tedy vůbec pro mě nepřichází v úvahu.
Už je ve mně dost velká míra rezignace, fakt nevím. Tak moc bych chtěla mít vlastní bydlení a jistotu a zázemí a nemůžu s tím hnout, jakýkoliv můj názor je manželovi jedno..:(
Zakl.