Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Chytrak píše:
Ano, jeho chovani je nevhodne. Vypada, ze si zacal delat zadni vratka.
Nene ![]()
Dobře, teď jsem fakt překvapená.
On není jen vyčůranej on je navíc taky pěkně hloupej…nevím, co by mi na tom vadilo víc… I když mu to nakonec podepíšeš a byt bude jen jeho, nejenže půjde nájem do společné kasy, on ti ještě bude muset v případě rozvodu polovinu zaplacených splátek vyplatit. Promiň, ale je to fakt vůl…
To je hrozný
poslala bych ho s tím do háje
Další sobec.
My máme také dům psaný jen na muže, ale on si na něj skutečně vydělal. Nemáme hypotéku. Postavil ho sám s pomoci kamarádů a rodiny a za svoje vydělané peníze. Všichni se diví že jsem souhlasila a netrvala na tom aby byl dům společný, mě by hanba fackovala si dům nárokovat.
Tvuj manžel to je zase jiná liga 🙄
Ať si prvně vše zjistí ![]()
Pokud tam nebude ošetřené zúžení SJM od notáře, tak se bude velmi těžko vylučovat ze SJM, i kdyby ve smlouvě o koupi bylo psané cokoliv. Takže vlastně to bude vás dvou bez ohledu na zápis v KN. Ale pokud prokáže, že jej kupuje za peníze, co měl před vznikem manželství, už to je napadnutelné - ale musel by skutečně koupit to celé za hotové bez hypotéky/půjčky. U hypotéky musí být váš souhlas, banka mu to jen tak nepřiklepne. Což ostatně zjistí sám.
Ale ano, brala bych to jako podraz, že nyní bere byt na hypo a vlastně odsouvá dozadu vaše společné bydlení - dost mi to smrdí něčím na pozadí… a to by chtělo zjistit, jak tedy si představuje financování dalšího bytu pro vás dva a vaše dítě, když nyní uvalí peníze do bytu na investici? To je dost zásadní otázka i odpověď, bez níž se váš vztah časem může dostat do nesnází…
Pokud nyní máte mimčo čerstvě, tak určitě před víc jak rokem jste pracovala, mohla si do té doby vydělávat a našetřit si, možnosti jste měli podobné - to, že třeba jste měla hůře placenou práci, je osud každého z nás - každý máme možnost na tom být lépe, pokud chceme. Ale pokud vám nyní předhazuje to, že nevyděláváte, tak to by u mě také těžce pohořel - však si to můžete otočit? Ty se starej o dítě a já budu vydělávat… uvidíte tu reakci. Zde platí bohužel jediné - měli jste si to ujasnit před výrobou dítěte, co a jak bude - je jasné, že po narození potomka komfort pečujícího rodiče vždy klesne, nepracuje-li tedy dál.
Já bych takového chlapa ve vztahu patrně nechtěla a dala najevo, že svým současným jednáním podlamuje vaši důvěru a budoucnost vztahu jako takového. Samozřejěm platí, že když dojde na blbý scénář a půjdete kvůli penězům od sebe, myslete na to už nyní - abyste měla kde bydlet… takhle vás má totiž v kleci.
Jestli je takhle chamtivy sobec, takovy musel byt vzdy. To se v nem neprobudilo az ted.
Proc sis vubec s takovym zacinala?
Od takoveho muzes i cekat podrazy, ze nebude chtit slusne platit na dite a da tu nejnizsi almuznu.
@Kelsey Dřív bylo vidět, že mu na penězích záleží, ale co jsem otěhotněla začalo to brutálně gradovat. Jinak ano, hypo by se mu splácela z nájmu. Financování dalšího společného bydlení by nebylo, byli bychom v pronájmu. Ono právě před mimčem jsme měli všechno vymyšlené, naplánované. Pár měsíců už se díváme po bytech, tenhle měl být původně pro nás tři, byli jsme na prohlídce, ale já tam být nechtěla, jemu se to líbilo, nechce propásnout, že je o cca 200 000 levnější, než jiné podobné byty, tak řekl, že nemovitosti se budou zdražovat a on si to koupí..:(
Zakl.
To byl vždycky takhle vych.anej? Urazila bych se nesmírně. A řešit bych to nechtěla. Zamysli se nad spolehlivostí takového partnera.
@Anonymní píše:
Ahoj,ráda bych znala váš názor na mou situaci. Jsme s manželem šest let, máme dvouměsíční miminko. Už před svatbou jsme měly jasné společné vize - děti a vlastní bydlení. Doted jsme žili po podnájmech.
V posledních měsících jsme si hledali byt, který koupíme. Manželovi se jeden moc líbil, byl za dobrou cenu, pro mě tam byla spousta věcí, které jsem nechtěla a raději bych 100 000 připlatila za něco, čím si budu jistá, že si mi tam bude líbit a budu schopna tam pár let žít.
Ted ale k věci. Manžel má z dřívějška ušetřené nějaké peníze, chtěl je dát jako základ na hypotéku. Teď vymyslel, že tenhle byt koupí sám za své peníze jako investici na hypotéku, bude to jeho majetek a my prý budeme dál žít po podnájmech. Já mu řekla, že s tím nesouhlasím, že o tomhle máme rozhodovat jako rodina. Prý jsou to jeho peníze a může si s nima dělat co chce a to, že takhle zbořil naše plány je mu jedno. Ve vztahu prý pokračovat chce o to prý nejde. Prostě tohle je prý výborná šance investovat, tak to udělá. Jinak teda dodám, že je těžce na prachy, ale tohle už mi fakt přijde přes čáru.
Co si o tom myslíte?
Díky za názory.
A tu hypotéku by splácel z čeho? Z vašich společných peněz? Jinak jo, je to sobec. Je na peníze, ale nevadí mu platit podnájem? Dohoda byla, že koupíte společný byt, ne jen on. Tohle by se nelíbilo asi nikomu. A stejně to nejde jen tak jednoduše, že si koupí byt a tebe jako manželku vyškrtne.
No kdyby byl opravdu na penize, tak by si dost rozmyslel takovou kravinu jako manzelstvi, to proste soudny chlapek, ktery si umi spocitat 1+1 a umi vydelat, neudela. ![]()
Tak byt na investici se kupuje az pote, co mam zarizene vlastni bydleni a prebyvaji penize, ktere je lepsi nekam vhodne ulozit, aby nelezely jen na uctu bez zhodnoceni…tohle bych taky vnimala jako podraz. Kdyby mel predtim nasetrene vsechny penize, tak ok, ale kdyz to kupuje na hypo a budete muset zacit zase setrit od zacatku na novou hypo na svuj byt…k tomu dalsi hypo jen tak nemusite dostat, kdyz mate prakticky jen jeden prijem, zalezi kolik bere…ale vzhledem k tomu, ze zrejme znacna cast penez pujde z hypo, tak ten byt bude i tvuj bez ohledu na zapis v katastru, jak zde bylo psano. Hypoteku bych mu urcite nepodepsala, jen tehdy, kdyz by to byl spolecny byt…kazdopadne, tohle je silna indicie, ze by ses mela stat co nejdrive ekonomicky nezavislou na nem, protoze zrejme to bude jen a jen horsi.
@Anonymní píše:
@markytka3 Jednalo by se o hypotéku, svých peněz má část jako základ pro ni, většinu by hypotékou financoval, tudíž už bychom ji nedostali pak spolu na vlastní bydlení.Zakl.
to fakt není normální chování
![]()
@dalmatine píše:
Tak byt na investici se kupuje az pote, co mam zarizene vlastni bydleni a prebyvaji penize, ktere je lepsi nekam vhodne ulozit, aby nelezely jen na uctu bez zhodnoceni…tohle bych taky vnimala jako podraz. Kdyby mel predtim nasetrene vsechny penize, tak ok, ale kdyz to kupuje na hypo a budete muset zacit zase setrit od zacatku na novou hypo na svuj byt…k tomu dalsi hypo jen tak nemusite dostat, kdyz mate prakticky jen jeden prijem, zalezi kolik bere…ale vzhledem k tomu, ze zrejme znacna cast penez pujde z hypo, tak ten byt bude i tvuj bez ohledu na zapis v katastru, jak zde bylo psano. Hypoteku bych mu urcite nepodepsala, jen tehdy, kdyz by to byl spolecny byt…kazdopadne, tohle je silna indicie, ze by ses mela stat co nejdrive ekonomicky nezavislou na nem, protoze zrejme to bude jen a jen horsi.
presne tak
Tak s timhletim bych nebyla. Prvni co, tak bych zašla za právníkem a poradila se jak postupovat. Jinak ten můj vydelava 500-750 tisic mesicne. Firmu mame napul. Firmu jsme zakladali spolu, ale on je ten, kdo pracuje. Ja se spis staram o dítě. Na dum jsme si pujcovali spolecne. Bude uz splaceny. V podstate na mne manzel prepsal vsechno napůl a ja nevydelala prakticky nic. Staram se o jine veci a je to tak v poradku. SJM je o tom, že jste rodina a spolecne „pracujete“ pro spolecny projekt jmenem rodina tak, aby vsichni byli spokojení nikdo by nemel byt sobec. Ten tvuj byl asi relativně v pohode dokud jsi vydelavala. Ted ma asi pocit, že tě živí. Nesnášim hrabivce. Odešla bych.
@Anonymní píše:
On už mi předváděl poslední dobou dost excesů, tohle už je snad poslední kapka a jsem dost v šoku, nenapadlo by mě něco takového, beru to jako podraz. Už mi ani nebaví poslouchat řeči typu: co sis našetřila ty? Taky si můžeš nějaký byt koupit, já vydělávám, apod..O mimčo se nějak extra nestará, nepomáhá, jsem pro něho něco míň, když nemám tolik peněz jako on a ještě nevydělávám a dává mi to dost najevo.
Fakt už přemýšlím, že odejdu. Zajímá mě spíš co si normální lidi o něčem takovém myslím, jak byste to brali vy..
Zakl.
Řekl bych je to kompost, takto se nechovám ani, ke svému psovi, Že jste to vydržela tak, dlouho, není dobré si zvykat na takové sobce či jelimana. Člověk může klesnout, při tomto zvyku, na dost bídnou úroveň.
@Anonymní píše:
On už mi předváděl poslední dobou dost excesů, tohle už je snad poslední kapka a jsem dost v šoku, nenapadlo by mě něco takového, beru to jako podraz. Už mi ani nebaví poslouchat řeči typu: co sis našetřila ty? Taky si můžeš nějaký byt koupit, já vydělávám, apod..O mimčo se nějak extra nestará, nepomáhá, jsem pro něho něco míň, když nemám tolik peněz jako on a ještě nevydělávám a dává mi to dost najevo.
Fakt už přemýšlím, že odejdu. Zajímá mě spíš co si normální lidi o něčem takovém myslím, jak byste to brali vy..
Zakl.
Myslím, že je vychcaný.
Jste manželé a hypotéku by splácel ze společných peněz.
A ze společných peněz, by jste platili podnájem… a celý zisk z nemovitosti by chtěl jen pro sebe… jednoduše hajzlík ![]()