Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Když mu řekneš, ať odejde, tak on nepůjde? Bude se bránit stylem, že je smlouva na vás oba, takže zůstane? Nejdřív bych to zkusila takto a kdyby šel, tak bych při obnovení smlouvy už obnovovala jen na své jméno. To se stává, lidé se rozcházejí. Dokdy máte smlouvu?
@Anonymní píše:
No normálně bezproblémů takže v klidu. Nebyla jediná hádka asi ani nemohla být když jde do tuhého tak se sekne a mlčí. Když se řeší běžné věci co se ho osobně netýkají nebo jak to říct tak je vklidu.
Takže raději nic neřešil a když už, tak se stáhl? Za 3 roky žádná hádka? To mi nepřijde jako reálné a tím nechci říct, že si vymyslíš. Ale že on je zasekly, ty se nechceš dohadovat a tak to raději neřešíte. Pak to vyhnije. Mám zlatého manžela, dělá domácí práce, je ke mně pozorný a taky nosí domů hodně peněz, ale bez hádek? Tak alespoň na 2×za měsíc, není to italie, ale člověk si ve vztahu musí věci umět vyříkat. Protože jinak vyhnijou jako u vás.
Samoživitelka, tedy paní s dítětem nebo dětmi… vydá se z peněz pro simulanta, lenocha a nefachčenka…místo, aby myslela na vlastní děti… no hlavně, že je do takového blázen…ten se nebude chtít pustit, kde by hned tak takovou našel…asi ho má vážně ze zlata…
No, ja zazila neco podobnyho, jen bylel v mym byl „podnikatel“, ale moc toho nedelal, kdyz zjistil, ze tady muze bydlet zadarmo. Obcas koupil naky jidlo, obcas neco na auto, ktery bylo pochopitelne taky moje. Na energie a provoz mi nedaval nic. Ja blbka blba mu to tolerovala, 6 let, neptej se me proc, protoze ted zpetne, to absolutne nechapu. A ze jsem samozivitelka s detma, ho taky jaksi vubec netankovalo…
@Ulrike Souhlasím až na jednu věc a to, že za depresí se nuda neskrývá. Zakladatelko, pošli ho k odborníkovi, když mu není po psychické stránce nejlépe. Podle jeho reakce poznáš, na čem ve skutečnosti jsi.
@korast píše:
@Ulrike Souhlasím až na jednu věc a to, že za depresí se nuda neskrývá. Zakladatelko, pošli ho k odborníkovi, když mu není po psychické stránce nejlépe. Podle jeho reakce poznáš, na čem ve skutečnosti jsi.
Možná to bylo špatně formulováno, nikdy bych si nedovolila říct, že deprese je jenom znuděnost člověka. Sama mám manžela, který na deprese trpí. Jenom někdy jsou lidé tak znudění, že tomu říkají různě. Nechci tím depresi nijak dehonestovat.
Takže z práce ho nevyhodili nebo ho potřebují, ale 3dny trucoval a včera v noci mi řekl,,to jako nemyslíš vážně, že to takto bude." A já se ho ptám co jako myslíš? A on, že mu je ze mě zle. Ptám se proč a on nic mlčí.
Tak nechce se mnou mluvit tak jsem mu poslala asi 6 sms s tím jak se cítím já, využitá a podvedená a že pokud nekomunikuje tak nemám s čím pracovat a že pokud to změnit nechce ať tedy odejde, že to nikam nevede.
Jako on je ještě ukřivděný? On?
Takže buď bude odpoledne pryč nebo bude večer pěkný tóčo. Mám toho akorát tak dost pro ostatní bych se rozdala sama trpím a teď?
@Anonymní píše:
No, ja zazila neco podobnyho, jen bylel v mym byl „podnikatel“, ale moc toho nedelal, kdyz zjistil, ze tady muze bydlet zadarmo. Obcas koupil naky jidlo, obcas neco na auto, ktery bylo pochopitelne taky moje. Na energie a provoz mi nedaval nic. Ja blbka blba mu to tolerovala, 6 let, neptej se me proc, protoze ted zpetne, to absolutne nechapu. A ze jsem samozivitelka s detma, ho taky jaksi vubec netankovalo…
Nebudu se ptát v životě se dějí věci
@Anonymní píše:
Takže z práce ho nevyhodili nebo ho potřebují, ale 3dny trucoval a včera v noci mi řekl,,to jako nemyslíš vážně, že to takto bude." A já se ho ptám co jako myslíš? A on, že mu je ze mě zle. Ptám se proč a on nic mlčí.
Tak nechce se mnou mluvit tak jsem mu poslala asi 6 sms s tím jak se cítím já, využitá a podvedená a že pokud nekomunikuje tak nemám s čím pracovat a že pokud to změnit nechce ať tedy odejde, že to nikam nevede.
Jako on je ještě ukřivděný? On?Takže buď bude odpoledne pryč nebo bude večer pěkný tóčo. Mám toho akorát tak dost pro ostatní bych se rozdala sama trpím a teď?
Achjo. Ty jsi tak hodná a přímočará, že jsi sama proti sobě. Když něco nakousne a nedorekne to, viz to jeho „je mi z tebe zle,“ říct „no tak fajn,“
mile se usmát ať se klidně vzteka. A SMS stačí jen jedna. Když ho jimi bombardujes, dáváš mu tím najevo, jak jsi na něm závislá a on toho využije, aby tě ještě víc deptal. ![]()
@Snowpaw píše:
Achjo. Ty jsi tak hodná a přímočará, že jsi sama proti sobě. Když něco nakousne a nedorekne to, viz to jeho „je mi z tebe zle,“ říct „no tak fajn,“![]()
mile se usmát ať se klidně vzteka. A SMS stačí jen jedna. Když ho jimi bombardujes, dáváš mu tím najevo, jak jsi na něm závislá a on toho využije, aby tě ještě víc deptal.
Jsem no je to můj 2 vztah, plavu v tom. Pořád se to opakuje a i když mu řeknu ať vypadne nic…jede si svou pak začne komunikovat a tradá ![]()
@Lissima píše:
Když mu řekneš, ať odejde, tak on nepůjde? Bude se bránit stylem, že je smlouva na vás oba, takže zůstane? Nejdřív bych to zkusila takto a kdyby šel, tak bych při obnovení smlouvy už obnovovala jen na své jméno. To se stává, lidé se rozcházejí. Dokdy máte smlouvu?
Smlouva je do října
@Anonymní píše:
S přítelem jsme 3roky.2 roky pracoval v jedné firmě pak byl vyhozen nebo se 3× nafral a odešel z práce takže 3× Áčko. Pak mi ležel 4měsíce doma, že deprese a bla bla bla…běhala jsem kolem něho po špičkách, snažila jsem se jo podpořit, vše táhla sama, vydala jsem všechny naspořené peníze na provoz domácnosti atd.Pak si našel jinou práci po týdnu šel na PN, pak ho samozřejmě vyhodili. Teď je v dalším zaměstnání a opět po týdnu PN. Zitra má jít do práce a obávám se další výpovědi. Jsem zvědavá na co se vymluví teď. To mu není hanba se nechat živit samoživitelkou? Nedá se s ním mluvit když mu chci něco ohledně toho říct tak jen mlčí pak dva dny trucuje pak mi řekne, že mu je zle. Já na to nemám. Jak mu to mám říct když není zájem o diskuzi? Jako vyhružkou? Buď bude makat nebo ať táhne, jak radí známá? Nejhorší je, že jsem fo něj udělaná až po ušiŘešila jste některá něco podobného?
Bohužel se takoví najdou. Ale otázkou je co ho trápí? Vypadá to že tam je nějaký problém, který by se měl řešit…..
Samozřejmě jsou takoví co nemakají záměrně, ale to jsou spíše vyjimky. Většinou má chlap pud záchovy rodiny…. A proto se snaží vydělávat….