Co s tchýní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
29.6.11 21:02

loretka: A on měl ty dluhy ještě než se vzali? Aby nedopadla tvého přítele mamka jeho moje babička. Bez nějakého poradce to bohužel nevyřešíte, zvlášť ještě když mu není blbý nejen si o ty peníze říct, ale ještě dělá scény, když si o ně řeknete v čas, který on řekl, že vám peníze oddá. :roll: On má velký problém a ten se vážně musí řešit a vy už mu půjčovat prostě nemůžete. Mysli taky na to dítko. Jsou to vaše peníze a ty musíte dát dítku a ne rodičům. :nevim: Vždyť rodiče by měli pomáhat vám. :-( Musíte ho prostě dokopat k nějakému poradci nebo se to potáhne a bude to horší a horší. Pak ještě aby nakonec nějak nespadly ty dluhy na tvého přítele… Nechci strašit, ale taky se to může stát. Já být tebou tak to okamžitě a tvrdě řeším. Babičce nějaké dluhy odpustili, nějaké prostě platí. A nejspíš je bude platit doživotně.

• Citovat
  • Upravit
29
10219
29.6.11 21:09

No a jestli ty dluhy nabyl v manželství a natáhne brka,mamka nebude schopna splácet tak si došlápnou na tvého přítele.dluhy se dědí i na děti ne jen na partnera.Tak si to zjistětě a hlavně jim nepučujte,prostě nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
29.6.11 21:10

Na přítele by to snad padnout nemělo ne? Nějaké dluhy měl, ještě než se vzali, ale to měla jeho mamča taky a pak mají nějaké společné a to jsou většinou takové ty providenty a cofidisy apod. Navíc on má sovje dvě děti, jenež holka s ním není v kontaktu a kluk je šílený nemakačenko, který za chodí pro peníze za nima :nevim: samozřejmě mu nic nedaj, když nemaj

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
29.6.11 21:12
29 píše:
No a jestli ty dluhy nabyl v manželství a natáhne brka,mamka nebude schopna splácet tak si došlápnou na tvého přítele.dluhy se dědí i na děti ne jen na partnera.Tak si to zjistětě a hlavně jim nepučujte,prostě nemám.

to fakt můžou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
29.6.11 21:19
loretka píše:
29 píše:
No a jestli ty dluhy nabyl v manželství a natáhne brka,mamka nebude schopna splácet tak si došlápnou na tvého přítele.dluhy se dědí i na děti ne jen na partnera.Tak si to zjistětě a hlavně jim nepučujte,prostě nemám.
to fakt můžou?

Dědí se majetek i dluhy.
V případě dědictví dluhů, je lepší dědictví odmítnout, ale odmítneš tím VŠECHNO…takže i to,co bys zdědila (byt, auto…)= prostě se odmítne všechno.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.11 21:19

loretka: Ty jo, mě to fakt hrozně připomíná dědu. Taky měl dvě děti. Jedna s ním nebyla vůbec v kontaktu a druhá si od něj furt půjčovala peníze + měl ještě bratra, který se mu třeba rok neozval a pak mu volal, že potřebuje „půjčit“ peníze. On je bohužel děda vždycky půjčil, protože by se styděl, že peníze nemá. Když jsem byla malá, tak měl děda hodně peněz, pak jak přestal pracovat, tak se to takhle zhoršilo až to bylo až takovýhle. Vážně to musíš řešit. Nejen kvůli tvého přítele mámě, ale taky abyste to taky neschytali vy! :zed:

• Citovat
  • Upravit
117
29.6.11 21:23
Lenka512 píše:
loretka píše:
29 píše:
to fakt můžou?
Dědí se majetek i dluhy.
V případě dědictví dluhů, je lepší dědictví odmítnout, ale odmítneš tím VŠECHNO…takže i to,co bys zdědila (byt, auto…)= prostě se odmítne všechno.

no tak oni nic nemají, takže tohle by mě netrápilo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.6.11 21:23

Lenka512: Ono to právě není tak lehké. Babička si z toho taky nic nedělala, ona věděla, že nějaké dluhy má, ale ne že tak velké. A taky jí každej tvrdil, že může odmítnout jeho majetek, ale nešlo to… Nevím, jak to přesně je. To by se někdo musel zeptat někoho zkušenějšího… Ale prostě bych to fakt co nejdříve a rázně řešila.

• Citovat
  • Upravit
117
29.6.11 21:26
Anonymní píše:
Lenka512: Ono to právě není tak lehké. Babička si z toho taky nic nedělala, ona věděla, že nějaké dluhy má, ale ne že tak velké. A taky jí každej tvrdil, že může odmítnout jeho majetek, ale nešlo to… Nevím, jak to přesně je. To by se někdo musel zeptat někoho zkušenějšího… Ale prostě bych to fakt co nejdříve a rázně řešila.

ono asi mezi manželi je to horší ne? ALe děti to snad odmítnout můžou ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
29.6.11 21:35

S tím odmítnutím jde o to. Pokud například bydleli ve vlastním bytě nebo domě, tak s odmítnutím dědictví musí vyplatit dědice(stát) z poloviny dluhu atd. Měla to tak známá, také odmítala dědictví po manželovi a pak musela zaplatit polovinu majetku co jí zůstal (vybavení bytu, atd. ). Pořád to bylo míň než ty dluhy.

Co poradit s dlužníkama, nejspíš jen to, přestat půjčovat. Naštvaný jsou na vás stejně tak o co jde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aleachimka
29.6.11 21:35

vzdát se dědictví může kterýkoliv z dědiců, ale jak tu bylo řečeno, odmítá se tím celé dědictví - jak majetek, tak dluhy.

anonymní, jestli třeba babička dědila část domu, ve kterém bydlím, tak je jasné, že to neodmítla a spadly na ní i dluhy.

Já bych se nebála toho, že byste to museli platit vy, spíš že budou svůj tlak stupňovat a vy jim budete pořád půjčovat i na úkor tvé rodiny, což by vás nakonec mohlo do nějaké dluhové pasti stáhnout. Příklad: my nutně potřebujeme, jinak nás vyhodí na ulici, vy taky nebudete mít, tak si půjčíte a už se vezete.

• Citovat
  • Upravit
117
29.6.11 21:41

zadlužit se kvůli nim, to se nestane. Do toho by nešel ani přítel. Navíc máme hypotéku, takže stejně i kdyby jsme chtěli, tak už nám nic jiného nepůjčí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
29.6.11 21:44

Řekněte, že fakt nemáte, že máš jen rodičák :nevim: Lhát nebudeš ne? :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5453
29.6.11 21:45

Přesně tohle je můj otec,dluží kam se podívá,podvádí lidi atd.Jednou byl u nás a mého přítele viděl po prvé v životě a hned si od něj půjčil peníze :cert: :cert: .Já jsem se to dozvěděla náhodou od něj,když se prořekl.A ukončila jsem s ním jakýkoli kontakt,nebylo to po prvé co se takhle zachoval.Stydím se za něj neskutečně moc.Jako aby zavolal,jak se mají jeho vnoučata to né a takový člověk v mém životě nemá místo,už né.Nechápu takový lidi :cert: :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7569
30.6.11 00:30

kdokoliv dědí( ze zákona nebo ze závěti), může odmítnout…

• do jednoho měsíce
  • je to neodvolatelné
  • ústně u soudu nebo písemně
  • nemůže odmítnout jen z části
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky