Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Teda.. dobre si to tchanovci zaridili
A jako argument, ze si tim setri na duchod? Bych chtela videt, kterej smrtelnik si setri na duchot 7500 mesicne. Nezavidim… ![]()
Moc nerozumim tomu, jak jste mohli dostat hypoteku na nemovitost, kterou nemate ve vlastnictvi
Kazdopadne at je to jakkoli, tak rodice z baraku nevyhodite, at uz ho maji ve vlastnictvi nebo ne, pokud je zavazek splacet na Vas, tak budete muset platit a jedina moznost je, pokud uz je nemovitost napsana na Vas, tak se se svagrem domluvte a dejte to do prodeje, bud to prodate a bude klid, rodice se budou muset postavit na vlastni nohy, nebo se zacnou vic financne zapojovat a min kecat.
Zuzokobylko já bych na to taky nepřistoupila, jim bylo v tý době dvacet dva, měli slušný příjem, tak jim chtěli pomoct, protože bydleli v bytě na sídlišti a chtěli jim prostě asi udělat radost. nepočítali s tím, že se jednou taky ožení a budou mít vlastní rodinu. paradoxně peníze z bytu (800 tisíc) nikdo neví, kde jsou, protože si brali 100 procentní hypotéku. cim vic toho sem pisu, tim vic jsem nasrana.
dekuju za reakci
@u763 píše:
jedina moznost je, pokud uz je nemovitost napsana na Vas, tak se se svagrem domluvte a dejte to do prodeje, bud to prodate a bude klid, rodice se budou muset postavit na vlastni nohy, nebo se zacnou vic financne zapojovat a min kecat.
Nebudou muset, mají tam věcné břemeno, takže by se barák musel prodat i s ním - na což asi kupce vidlema přehazovat nebudou.
@hanzy píše:
Teda.. dobre si to tchanovci zaridiliA jako argument, ze si tim setri na duchod? Bych chtela videt, kterej smrtelnik si setri na duchot 7500 mesicne. Nezavidim…
no jo, chtěli spojit dobre s uzitecnym, bohuzel to byla blbost a oba si to ted uvedomuji. kazdopadne ted je situace takova jaka je a my se s tim musime vyporadat. bojim se, ze to bude na krev, ale holt rodicove nerodicove.
Chceš říct, že dům není „psaný“ na vás a vy platíte hypotéku?! To je vtip ne?! Ty nevíš, že takovýhle sliby, že „jednou…bla, bla…“ jsou jen planý slibi? Přijde mi to, že si drze říkáte, ať vám barák dají, ale drží vám snad někdo pistoli i hlavy, abyste spláceli CIZÍ barák? A co to má znamenat - „s mými a švagrovými úsporami“? plánujete nějaké příbuzenské bydlení, to pak chce bydlet společně se švagrovou - je to totiž jako z bláta do louže…
Vysvětli prosím ty majetkové vztahy, čí je co, je to zmatené.
Prosím tě, KDO je zapsaný na listu vlastnictví na katastru? Jak mohl někdo dostat hypotéku na něco, co není jeho?
A obecně banky nerady poskytují hypotéku na nemovitost, kde je tvz. věčné břemeno /např. výminek/…je to zmatené.
@Elke ted jsem si teprve precetla, ze tam maji vecne bremeno. Tak to je fakt neresitelny a divim se, ze to banka povolila zapsat.
@Poustevnice píše:
Prosím tě, KDO je zapsaný na listu vlastnictví na katastru? Jak mohl někdo dostat hypotéku na něco, co není jeho?
Porád doufáme, že až si s nimi promluvíme a řekneme jim, že by mohli jít do pronájmu, tak že půjdou. jinak už jsem s nimi skončila. jinak doteď byly vztahy moc dobé, tchýni i tchána jsem měla ráda, ale čím dýl jsem tady, tím víc si uvědomuju, jak to bude těžký a o to víc mě štve, že kvůli nim a jejich pohodlí a sobeckosti se nedokážeme postavit na vlastní nohy.
Taky se v tom strácim.. takže oni jim ted podepsali, že tam rodiče můžou dožít zadara? Tak to asi klukům moc nevadí..
To si musíš hlavně vyřídit s mužem, dokud on nebude řešit, tak se nic nehne..
Neporadím, v tomhle se moc nevyznám, jen žasnu nad tím, jak si to tchánovci uměli zařídit.
Obávám se, že v tomhle případě, pokud to nejde po dobrém, je jediným řešením lehké divadýlko a vydírání.
Pokud na hypotéce figuruje jenom švagr, vy sami nemáte povinnost platit nic. Čili tchyni a tchánovi s kamennou tváří předložte informaci, že si hledáte vlastní bydlení, jak navrhovali, ale tím pádem budete mít vyšší výdaje a díky tvé RD nižší příjmy, takže si nadále nemůžete dovolit platit polovinu hypotéky na dům, v kterém bydlí oni. Následně musí zbytek zvládnout dohrát švagr s manželkou a dát jim vědět, že na celou částku nemají a tím pádem se bude muset celá situace nějak vyřešit, protože jinak barák coby zástava připadne bance.
Samozřejmě vás nenavádím k tomu, abyste to doopravdy nechali na švagrovi, ale pokud se na téhle strategii domluvíte předem a nenecháte se zlomit, mohlo by jim dojít, že nemůžou bezplatně bydlet v domečku, když jejich děti nemají ani na nájem v garsonce.