Co s tchýní?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17609
30.6.11 01:07

A není to u dluhů v manželství náhodou tak, že manželé mají dluhy společné, tzn., že i kdybych odmítla dědictví po manželovi zadluženém v manželství, tak stejně odmítnu jen polovinu? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
30.6.11 05:31

Kadlino máš recht… :pankac: Ale to platí jen u manželů, ne při dědění mezi generacemi… A navíc jde o to, že majetek a dluhy, které si kdo nadělá před vstupem do manželství, nejsou součástí společného jmění manželů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30332
30.6.11 07:13

Kadlino a pokud on ty dluhy dělal bez vědomí manželky, tak je taky může odmítnout. To měla známá. Manžel nasekal dluhy v práci a ona je mohla leda zdědit, půlka její nebyla. Myslím, že tam se to řeší podle toho kdo je na půjčkách podepsaný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikoltea
10.9.11 17:38

Co s tchýní

To by mě zajímalo.Pořád její naschvály.Je vdova a přítel jedináček.Určitě se s ní nenudím.

• Citovat
  • Upravit
2803
10.9.11 22:03

co s tchýní

to bych potřebovala taky poradit

:pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac: :pocitac:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nikoltea
11.9.11 01:59

Když jsem si stěžovala na jeho maminku tchýni co dělá,zastal se jí. :cry:

• Citovat
  • Upravit
20.2.14 11:40

Ahoj holky,
zakladatelce se omlouvám, že jsem sem tak vlítla, ale mám podobný problém, taky se to týká rodičů a peněz. Tak si postěžuju, jestli to nevadí. Situace u mě je následující: Před půl rokem jsem se vdala a za dva měsíce mám rodit. Momentálně bydlíme u rodičů, kde se začínáme pěkně nesnášet, protože dům není dvougenerační (a těžko by šel na dvougenerační předělat). Je to hlavně kvůli tchýni, která se do všeho míchá a na všechno musí mít svůj názor, na který se jí nikdo neptá. Finanční situace je taková, že platíme na tento dům půlku hypotéky (druhou půlku platí manželův bratr s partnerkou), je to dohromady 15000 měsíčně, a to už sedm let od jejího založení. Původní zámysl byl, že si tak budou spořit na důchod a barák bude jejích, ale je to blbost, protože my ty peníze potřebujeme hlavně teď. Takže rodičové tu bydlí v baráku 4+1 v novostavbě prakticky sami (až doteď, než jsme se nastěhovali) a platí pouze energie. dřív přispívali aspoň dvěma tisíci, ale před třema rokama přestali platit s tím, že už to nezvládají. přitom jsou výdělečně činní, nejsou v důchodu, a vím, že mají dohromady příjem něco kolem třicítky. Bydlíme tu už tři měsíce a poslední dva se vyhrocuje tak, že už to dál nevydržím. Až spadnu na rodičovskou, tak to budeme dávat taktak a ještě tady budu muset trpět rodiče. když jsme je požádali, jestli by nemohli zase něco přispívat (třeba něco jako je nájem), tak řekli, že bohužel nemůžou, že nemají. přitom vím, že si šetří na auto a podle toho, co vidím, že nakupují atd (třeba tchýně chodí dvakrát do měsíce k holiči, což ani já si dovolit nemůžu). manželův bratr už je taky naštvanej, protože za ty roky oba kluci mohli mít našetřeno nebýt toho baráku na stavebku a už jsme se mohli spolu s dalšími úsporami (mými a švagrové) zmoct na vlastní bydlení a placení vlastní hypotéky. Místo toho se nezmůžeme na nic a ještě jsme si vyslechli, proč se nemůžeme odstěhovat my. Takže vlastně po nás chtějí, aby jsme si platili někde nájem, živili dítě a ještě spolu se švagrem živili je a platili jim střechu nad hlavou. Vrcholem bylo, když jsme je žádali, aby barák byl přepsaný na manžela a na švagra, aby mohli uplatnit slevy na daních, když už splácí tu hypotéku, tak s tím dělali hrozný caviky a cukali se asi půl roku. Přijde Vám tohle normální???už nevím jak dál, protože mě čeká bydlení s rodičema, kde si nedokážu představit vychovávat dítě, aniž bych přišla o nervy (protože tchýně má vždycky pravdu a do všeho mi kecá) a hlavně vidina toho, že se to zlepší je pryč. Nebetyčně mě sere, když vím, že nebýt tohodle baráku, tak už jsme si s manželem mohli bydlet ve vlastním a splácet si svoji hypotéku. Místo toho, aby nám rodičové pomohli, tak nám tímto brání se postavit na vlastní nohy a spíš dělají, že se jich to netýká. Přitom mají peníze na to jít někam do podnájmu, abychom my mohli bydlet sami (švagra by jsme byli časem schopni nějak vyplatit, aby se mohl taky postavit na vlastní nohy, protože s manželkou už také plánujou mít dítě).Manžel si to všechno uvědomuje, ale pořád se k nim chová hrozně taktně, protože jsou to jeho rodiče. Můžete mi poradit, jak z toho ven? Cloumá se mnou taková zᡚť a nenávist vůči nim, že už se nedokážu přetvařovat, že je vše ok. taky se do toho přidaly hormony, protože chci mít nějakou jistotu a už dva týdny v kuse jsem v depresi, pořád zoufale brečím a bojím se, že to bude mít vliv na mimco. Prosím poraďte nebo aspoň napište, co si o tom myslíte, ať vím, že nepřeháním a že v tom nejsem sama. Děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2411
20.2.14 11:48

Jezis, sednou se svagrem: probrat (jiste mate stejny zamer) a nasledne probrat s rodici - byt asertivni a neustupni a to vsichni, co se podilite na placeni!

Chapu nasrani, chapu zast - nedejte se, logicky jste v pravu vy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2153
20.2.14 11:48

Tak tohle je moc pěkná situace. Na koho je v bance napsaná ta hypotéka a čí majetek je aktuálně ten dům?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 11:51

Dům je teď už napsaný na oba kluky a hypotéka na švagra s tím, že my přispíváme půlku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 11:54

Tohle už se chystá, teď na víkend jedeme ke švagrovi, abychom to probrali, ale jsou oba mekkejšové. pořád jim nechtějí ublížit atd., přitom já bych s nima vymetla hned. mamka má těžký zbraně-slzy atd., takž se bojím, že to nedopadne tak, jak bych si představovala. bojím se, že kvůli tomuhle se rozesere náš vtah s manželem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2700
20.2.14 11:54

Tý jo, tak na něco takovýho bych hlavně nepřistoupila. Nechápu proč manžel s bratrem do toho šli, jakej to mělo mít význam, dyt by ten barák, když to blbě napíšu stejně pak sdědili. A patnáct tisíc je fakt hodně, takhle si těžko někdy našetříte na vlastní bydlení, pokud teda vycházim z toho, že máte tak nějak průměrné příjmy. Jak z toho ven teda nevim, asi bych zkusila s rodiči promluvit, dyt musí pochopit, že taky chcete vlastní bydlení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20.2.14 11:56

Jo a vynutili si tam napsat břemeno, takže je v darovací smlouvě, že smí bezplatně a doživotně užívat barák. no jsou to troubové, co vám mám povídat:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
20.2.14 11:57

Ahojky mkě by docela zajímalo na koho je psaná hypotéka a barák? Pokuď na muže a na bratra tak bych tchánovcům řekla že se buď odstěhujou nebo budou platit určtý peníze páč Vy už to neutáhnete. Pokuď na ně tak se sebrat jít jinam a ať si to platěj z čeho chcou když s nima nejni domluva :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3931
20.2.14 11:59
@desperhouse píše:
Jo a vynutili si tam napsat břemeno, takže je v darovací smlouvě, že smí bezplatně a doživotně užívat barák. no jsou to troubové, co vám mám povídat:)

Tak už jsem dočetla a tohle kluci asi podělali pokuď tam mají tchánovci ve smlouvě tuto doložku tak s nimi asi bohužel nic neuděláte :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová