Co s těma dětma? Už jsem unavená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26093
17.1.13 08:56
@bamba píše:
Ale já poukazuju hlavně na to, že matky pracují a ještě pobírají RP.No a chtěla bych vidět, kolik matek by šlo dřív do práce na skrácený úvazek a vydělaly by si míň jak RP.To by raděj zůstaly doma a k RP si přivydělávaly bokem.
No a docela mě žere, že já v předčasnémdůchodu si přivydělat nesmím, to se vám zdá férový? A to můj důchod je nižší než rodičák na 3 roky.

Sice trochu pozde, ale stejne me tozarazilo… Pokud si nekdo vezme hypoteku, pak ma teda deti, je na rodicaku, kterej je u vetsiny lidi o dost mensi jak vyplata, tak si k tomu jeste castecnym privydelkem (pokud ma tu moznost) prilepsi, aby se dostal aspon na podobnou uroven jako mel pred tim rodicakem… Narozdil od tebe musi z toho rodicaku treba zivit to ditko, coz taky neni zrovna levna zalezitost… :nevim: predpokladam, ze ty uz zijes jen sama s manzelem… :nevim:

No a k tomu, ze matky davaji do skolky uz triletaky, i kdyz jsou doa s mladsim sourozencem… Ja to neudelala a ted me to mrzi… Ne kvuli mne, kluci si vetsinu dne zvladnou hrat sami, ale kvuli tomu starsimu prckovi, na kterym vidim, jak s detma chce byt, nejlip bez myho okrikovani :lol: V podstate nemluvi a cim vic ma moznost byt mezi mluvicima detma bez myho 100% dozoru, vidim na nem, ze se fakt snazi vic povidat :nevim: takze me zpetne mrzi, ze jsem ho do skolky nezkusila dat uz jako triletyho, ne kvuli mne, ale kvuli jemu… :nevim: Od zari ho chci dat do skolky uz urcite a on sam se do ni hrozne tesi… :nevim:

A to srovnavani jak to było driv… Ja ti nevim, ale pokud nic, ta driv nemusel mit clovek strach o bydleni, najmy byly oproti dnesku v pomeru fakt maly a nebyl problem rozumne bydlet… Kolikrat jsme se o tom s moji babickou bavily… V pomeru k dnesnim platum bylo hodne veci cca desetkrat „levnejsi“, ale v urovni s platama tehdy to bylo nastejno jako ted. Jediny, co se neumerne zvedlo jsou prave najmy, cena vody a tak… Proste to, co lidi potrebujou nejvic… :nevim: a bude jeste hur, protoze dane a DPH se furt zvedaj, ale platy se umerne s tim zvedaji malokomu, takze jsou chlapi nuceni delat dve prace, aby domacnost nejak rozumne fungovala… Nebo si zensky taky privydelavaj, aby chlap dve prace nemusel mit. (A jsme na zacatku myho prispevku :-D ). Mimochodem treba manzel a jeho zamestnavatel odvede ze superhrube mzdy na socialnim, zdravotnim a danich tolik penez, ze kdyby se tyhle odvody pro lidi s detma omezily, rodicak nepotrebujem… :nevim: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
17.1.13 09:52

Tak já vydělávala 800kč a za byt jsem dala 450kč.40 let jsem odváděla na dávky a dnes není na důchody. Při platech, které jsme měli tak ceny odpovídají dněšku. Ani na byt zadarmo nedosáhl každý, takže jsme museli složit 30000 za družstevní byt.Taky nebylo nic zadarmo.
Prostě se mi to zdá nefér, když matka pobírá RP a dítě dá do školky a chodí do práce.

• Citovat
  • Upravit
26093
17.1.13 09:58
@bamba píše:
Tak já vydělávala 800kč a za byt jsem dala 450kč.40 let jsem odváděla na dávky a dnes není na důchody. Při platech, které jsme měli tak ceny odpovídají dněšku. Ani na byt zadarmo nedosáhl každý, takže jsme museli složit 30000 za družstevní byt.Taky nebylo nic zadarmo.
Prostě se mi to zdá nefér, když matka pobírá RP a dítě dá do školky a chodí do práce.

No vidíš a dneska spousta lidí vydělává třeba 12 tisíc čistýho (manželovi, když hledal práci nabízeli i 12 tisíc HRUBÝHO 8o jako chlapovi, co má živit rodinu :pankac: ), nájmy i ve 2+1 (což pro rodinu s dětma už není úplně ideální) se u nás pohybujou kolem 10 - 11 tisíc… :nevim: Takže za komunistů něco málo přes polovinu platu, dneska v podstatě celej jeden plat padne na zaplacení nájmu… :nevim: Pořád nevidíš rozdíl? :think:

Mimochodem minimální mzda je v současné době myslim 8000 (takže oproti tomu tvýmu platu mých „oblíbených“ desetkrát víc), ale ukaž mi nájem za 4500 :oops: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
18.1.13 15:40

No tak ono taky záleží na tom, kde bydlíš, ale promiň já bych za nájem 10000 nedala a nevěřím, že se nedá sehnat levnější bydlení. To už je lepší hypoška. No a jesli chceš přidávat nuly, tak můžeš. Chleba 4,20(42) mléko 3,10(31)maso 25-30kg(200-300) televize 16000(160000)pračka 5000(50000). Při druhém dítěti 500(5000) na dva roky, mám pokračovat? No a nevím teda, jestli k nájmu připočetla i inkaso, já ne.

• Citovat
  • Upravit
330
20.1.13 21:38

Ahojky taky si kolikrát nevím rady. Mám 8letýho a 4letýho kluka. S mladším jsem ještě doma, ale od září půjde do školky. Když jsme samy doma, tak to celkem ujde. Malej si naštěstí vyhraje sám, nebo je u mě a kouká když vařím. Ale jakmile příjde starší ze školy, tak to je masakr. Pořád je slyšet řev z pokojíčku, hádají se o hračky, ale tím stylem, že si něco vezme ten starší a ten mladčí to hned chce a tak to je se vším. Já teda taky dost řvu, ale i občas vezmu vařečku nebo ruku. To se prostsě nedá noc dělat. Odmlouvá se u nás, ten mladčí má taky dost blbé období vzdoru, je to malej vztekloun, jakmile nemá něco hned, nebo se mu něco zakáže, tak je oheň na střeše. Nejsem moc důsledná, nevydržim si stát za svým a to je chyba. Měli jsme s tím mladší taky docela záhul když byl mimnko. Buď jsem ho musela uspávat v náručí, nebo usínal na houpačce a pak se přenášel. Pak když byl o něco starší tak jsme mu v ložnici pouštěli písničky a on usnul. Teˇkluci usínají při pohádkách na dvd. Většinou do 20.00 hodin spí. Jsem taky dost nervní a hodně věcí mě hned vytočí. Já doufám, že se to časem zlepší a kluci pochopí, že mít někoho s kým si hrát je fajn a budou si spolu konečně hrát. Přeji všem pevné nervy a hodnější děti ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
7.2.13 23:41

Bamba- a hlavně tenkrát byla práce pro všechny ted se každý třepe aby si ji udržel a hodně má tu smůlu že žádnou nenajdou. Zakladatelce přeji pevné nervy protože něco podobnýho mám doma, 3 děti ve věku 5,8,11let a hlavně ti dva starší se furt hádají a kolikrát se řežou jako koně. Taky mi nezbývá než zatnout zuby a vydržet. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25111
30.3.13 15:49
@bamba píše:
Důležité je, nastavit hranice a nepřekročit je. Dítě si dovolí jen tolik, kolik mu dovolíš ty sama. Nechápu, nač děti uspávat. Stačí přece jen říct teď půjdeš spinkat, uložit, pohladit a nazdar. Mám šest vnoučat, dost často je hlídáme a máme je tak vycibrovaný, že si dovolí u nás mnohem míň jak doma. Prostě ví, že jim to u nás neprojde. Jeden obzvlášť uvztekaný vnuk to zkouší i na nás, jednoduše ho nechám vyvztekat, v klidu mu řeknu, že až se vyvzteká ať přijde za mnou a pak uvidíme co dál. Pomáhá to, vzteká se pořát, ale jen chvilku a jakmile zjistí, že to k ničemu nevede, přestane. Chce to jen vydržet nepovolit a bude líp. Musím dodat, že všechny děti k nám jezdí rádi.

Procházím si diskuse o dětech a velice mě zaujal tento Váš příspěvek. Mluví z váš bohaté zkušenosti při výchově dětí. :potlesk: :potlesk: :potlesk: :potlesk: Děkuji za inspiraci a povzbuzení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 15:40

Jsem hodně unavená z péče o syna. Je předškolák a chová se neadekvátně ke svému věku. Denně řešíme problémy jak s batoletem. Kouše, je vzteklý, hází věci, je vulgární, leze po nábytku, chodí po stole, kreslí po zdech (třeba i jídlem). Nic mu neprochází. Neustále je ve „výkonu třestu“. Jednu věc odnaučíme a on volně přechází na jinou, takže půl roku nás kouše, pak plive, pak nadává… Jak na syna řešit nechci. Chodíme k psycholožce.
Ale vadí mi 2 věci. Chová se tak jen ve známém prostředí a když je s někým „domácím“ - doma, ve školce, u prarodičů… Třeba i kolegyně v práci mi nevěří, co dělá. Takže když jsme u psycholožky, je za vzorňáka a já vypadám jako hysterka, když popisuju, jak se vzteká, jak mě kouše… Máte tip, jak získat důkaz pro psycholožku? Jak vytáhnu mobil, že bych ho nahrála, tak se mi ho snaží vytrhnout, takže ve výsledku nenatočím nic. Hlavně nenatočím ten prvotní impuls.
A druhá věc je, že jsem taky velice impulzivní, takže mi dost často „ujede ruka“. Nedělám to úmyslně, ale prostě reflex, jak mě plácne, tak vracím. Zbavil jste se někdo takového reflexu?
No a třetí věc je, jak vypínáte? Prostě neumím vypnout. Hlídání mám, ale stejně jsem pořád napjatá a čekám, co se kde vyvalí.

• Citovat
  • Upravit
Makca87
19.2.20 15:45

1. Nemá z tebe respekt.
2. Věnuješ se mu? Smějete se spolu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
19.2.20 15:50

@Makca87 neřeš, prosím, jeho chování. Na to máme psycholožku. ;)
A ano, věnuju se mu hodně.

• Citovat
  • Upravit
30408
19.2.20 15:53
@Anonymní píše:
@Makca87 neřeš, prosím, jeho chování. Na to máme psycholožku. ;)
A ano, věnuju se mu hodně.

A co chceš řešit, když ne jeho chování? Tvoje chování? No tak tvoje chování je příčina jeho chování. Pokud se s jinými lidmi chová normálně, zřejmě chyba nebude v něm. Jste dlouhodobě na válečné stezce a jeho to evidentně baví. Jen mě děsí, co ti bude vyvádět v pubertě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 15:59

@hanka.br. uvedla jsem 3 věci, kde hledám radu. Jak se vyklidnit tak, abych mu nevracela fyzické násilí, jak získat důkazy pro psycholožku a jak se uvolnit a nebýt věčně v napětí.
On se chová stejně se mnou, s manželem, s prarodiči, ve školce… Pokud jsem s ním jen já, tak to je nejhodnější dítě na světě - zdraví, prosí, děkuje, hraje si sám, mazlíme se… Problémy nastávají v případě většího množství lidí.

• Citovat
  • Upravit
30408
19.2.20 16:01
@Anonymní píše:
@hanka.br. uvedla jsem 3 věci, kde hledám radu. Jak se vyklidnit tak, abych mu nevracela fyzické násilí, jak získat důkazy pro psycholožku a jak se uvolnit a nebýt věčně v napětí.
On se chová stejně se mnou, s manželem, s prarodiči, ve školce… Pokud jsem s ním jen já, tak to je nejhodnější dítě na světě - zdraví, prosí, děkuje, hraje si sám, mazlíme se… Problémy nastávají v případě většího množství lidí.

Takže když jste spolu sami doma, tak je hodný? A když je doma i manžel, tak se takhle chová?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.2.20 16:11

@hanka.br. ano, jak je doma manžel, tak se takto chová. A naopak, když je s ním doma jen manžel, tak je opět zlatý. A stejné, když je u našich. Když je s ním jen babička / děda, tak se chová skvěle, jak přijde ten druhý, tak je problém. Naštěstí ne vždy, ale má nízký práh frustrační tolerance a malou přizpůsobivost k změnám.
Ono stačí, když přijdeme ze školky, on je unavený a už převlékání v šatně je záhul na moje nervy.
Syn má několik diagnóz (buď přímo stanovených, nebo podezření), takže to je hodně v tom. A potřebuju vyřešit sebe ;)

• Citovat
  • Upravit
30408
19.2.20 16:28
@Anonymní píše:
@hanka.br. ano, jak je doma manžel, tak se takto chová. A naopak, když je s ním doma jen manžel, tak je opět zlatý. A stejné, když je u našich. Když je s ním jen babička / děda, tak se chová skvěle, jak přijde ten druhý, tak je problém. Naštěstí ne vždy, ale má nízký práh frustrační tolerance a malou přizpůsobivost k změnám.
Ono stačí, když přijdeme ze školky, on je unavený a už převlékání v šatně je záhul na moje nervy.
Syn má několik diagnóz (buď přímo stanovených, nebo podezření), takže to je hodně v tom. A potřebuju vyřešit sebe ;)

Nemůže být problém v přijetí synovy jinakosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin