Co s těma dětma? Už jsem unavená

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
21.2.20 19:13

@Ziuatanejo my ho cíleně nebijeme. To bylo před lety, kdy to doporučila i psycholožka. Bylo to v období, kdy mi neustále skákal pod auta. Prostě jsme šli a šli a najednou se mi vytrhl a skočil do silnice, protože naprotějším chodníku šel hezký pes. Dostala jsem doporučení mu dát na zadek. Tehdy jsme to zkusili několikrát v případě, že se ohrožoval na zdraví a životě. Už nedostal aspoň 2 roky.
On nás kousal a bil už v době, kdy jsme na něj šli jen po dobrém. Pak psycholožka doporučila mu dát na zadek. Nemělo to žádný efekt (ani dobrý a ani špatný). Nezměnilo se vůbec nic.

Teď už jde jen o můj reflex. Stane se to v případě, že mi jednu natáhne, tak mi vyletí ruka, i když nechci. Stejně tak, jako když mě kopne, nebo kousne, plivne na mě… Teď to je už jen symbolické, protože si to uprostřed toho uvědomím.

• Citovat
  • Upravit
22378
23.2.20 08:11
@Anonymní píše:
Jsem hodně unavená z péče o syna. Je předškolák a chová se neadekvátně ke svému věku. Denně řešíme problémy jak s batoletem. Kouše, je vzteklý, hází věci, je vulgární, leze po nábytku, chodí po stole, kreslí po zdech (třeba i jídlem). Nic mu neprochází. Neustále je ve „výkonu třestu“. Jednu věc odnaučíme a on volně přechází na jinou, takže půl roku nás kouše, pak plive, pak nadává… Jak na syna řešit nechci. Chodíme k psycholožce.
Ale vadí mi 2 věci. Chová se tak jen ve známém prostředí a když je s někým „domácím“ - doma, ve školce, u prarodičů… Třeba i kolegyně v práci mi nevěří, co dělá. Takže když jsme u psycholožky, je za vzorňáka a já vypadám jako hysterka, když popisuju, jak se vzteká, jak mě kouše… Máte tip, jak získat důkaz pro psycholožku? Jak vytáhnu mobil, že bych ho nahrála, tak se mi ho snaží vytrhnout, takže ve výsledku nenatočím nic. Hlavně nenatočím ten prvotní impuls.
A druhá věc je, že jsem taky velice impulzivní, takže mi dost často „ujede ruka“. Nedělám to úmyslně, ale prostě reflex, jak mě plácne, tak vracím. Zbavil jste se někdo takového reflexu?
No a třetí věc je, jak vypínáte? Prostě neumím vypnout. Hlídání mám, ale stejně jsem pořád napjatá a čekám, co se kde vyvalí.

Jestli jeste sledujete diskuzi, tak jsem vam chtela napsat, ze muj syn se take chova hur s obema rodici nez kdyz jen s jednim. Psycholozka, kdyz je dobra, tak by mela dostat syna do takove situsce, aby projevil sve chovani. Deti s poruchami jsou casto na nizsi urovni v urcitych oblastech a tak se chovaji treba jako batolata, prestoze vekove jsou jinde. Syn ve 4 byl socioemocne a hrou na 1,5-2 letech a to proste mnohe vysvetlovalo. Nepomohlo by vam psat si s nekym v podobne situaci? Ja myslim, ze kdo nezazil nepochopi. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 08:59

@Oriseka byli jsme u několika psycholožek a nepovedlo se to ani jedné. Jedna, ta byla úplně skvělá, ale odešla do důchodu, tak ta říkala, že jsou děti, které se nikdy neuvolní. Ta uznávala, jaký je. Jemu trvá, aby se uvlonil.

• Citovat
  • Upravit
22378
23.2.20 09:18
@Anonymní píše:
@Oriseka byli jsme u několika psycholožek a nepovedlo se to ani jedné. Jedna, ta byla úplně skvělá, ale odešla do důchodu, tak ta říkala, že jsou děti, které se nikdy neuvolní. Ta uznávala, jaký je. Jemu trvá, aby se uvlonil.

U nas jsou to spis horsi a lepsi dny. Tak se mi taky stalo, ze u psychiatra syn predvedl naprosto vzorne dite vcetne zdraveni a dekovani. Ten mi rekl, ze na nem nic nevidi. To uz tedy bylo v dobe, kdy mel od klinicke psycholozky diagnozy hotove. A ve skolce je hodny? Psycholozka z PPP se muze dojit kouknout na cele dopoledne do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 09:25

@Oriseka ve školce má lepší a horší dny, ale on do školky moc nechodí. Tak 3 dny v měsíci.

• Citovat
  • Upravit
22378
23.2.20 09:37
@Anonymní píše:
@Oriseka ve školce má lepší a horší dny, ale on do školky moc nechodí. Tak 3 dny v měsíci.

Je hodne nemocny? Jinak mi taky obcas ujede ruka. Vetsinou se zastavim a resim to jinak a nekdy je to fakt rychle, jak pisete. Jsme taky jen lide a nervy mame jen jedny :nevim:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 10:00

@Oriseka ano, je často nemocný. Takže uznávám, že asi bude i částečně rozmazlený. Ale problémy má. Má obrovské výkyvy nálad. Je v pohodě a najednou cvak a je konec, ječí, hází věci, cvak a směje se, cvak a brečí…

• Citovat
  • Upravit
22378
23.2.20 10:41
@Anonymní píše:
@Oriseka ano, je často nemocný. Takže uznávám, že asi bude i částečně rozmazlený. Ale problémy má. Má obrovské výkyvy nálad. Je v pohodě a najednou cvak a je konec, ječí, hází věci, cvak a směje se, cvak a brečí…

Taky ma syn vykyvy nalad, je impulzivni, agresivni, zbrkly, hlucny, bez spetky empatie atd. Pri nemoci je to horsi, ale zas tolik nemocny nastesti neni. Jo vypada, ze je jen rozmazleny.Jo, resim casto jen dulezite veci a drobnosti(pro me) prechazim. Opravdovou rozmazlenost tezko posoudim. Uz takto si pripadam kolikrat spis jak bachar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 11:09

@Oriseka syn má empatie hodně. Je citlivý až moc. Nedávno brečel, že ta paprika je ještě miminko a on ji jíst nebude. A nejedl.

• Citovat
  • Upravit
22378
23.2.20 18:27
@Anonymní píše:
@Oriseka syn má empatie hodně. Je citlivý až moc. Nedávno brečel, že ta paprika je ještě miminko a on ji jíst nebude. A nejedl.

To je roztomile. Skoda, ze nesouciti s temi, co kousne, ze? Jestli se mohu zeptat, co delate v logopedii na rozvoj toho porozumeni?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 18:42

@Oriseka on soucítí. Teď už kouše málo, ale když kousal do krve a pak to viděl, tak to obrečel a i se aktivně zajímal, jak se to hojí.
Nejsem si vědoma, že bychom pro to něco na logopedii dělali. Jen to, že se snažíme popisovat obrázky a zlepšovat celkově aktivní i pasivní slovní zásobu. On nechápe abstraktno. Dneska jsem mu dala večeři, tak mi tvrdil, že to bylo ošklivé, proto mu to chutnalo a přidal si.

• Citovat
  • Upravit
22378
23.2.20 20:45
@Anonymní píše:
@Oriseka on soucítí. Teď už kouše málo, ale když kousal do krve a pak to viděl, tak to obrečel a i se aktivně zajímal, jak se to hojí.
Nejsem si vědoma, že bychom pro to něco na logopedii dělali. Jen to, že se snažíme popisovat obrázky a zlepšovat celkově aktivní i pasivní slovní zásobu. On nechápe abstraktno. Dneska jsem mu dala večeři, tak mi tvrdil, že to bylo ošklivé, proto mu to chutnalo a přidal si.

Abstraktni mysleni maji deti cca od 11. Myslite, ze nechape, ze je neco jen jako v pohadce? Nebo, ze nema fantazii? Nas zase nechape, ze nekdo jiny si mysli neco jineho nez on a nebo to nechce chapat :think:. Kdovi. Kolik je vasemu let?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
23.2.20 21:16

@Oriseka abstrakno myšleno jako to, co se nedá konkrétně vysvětlit a nakreslit. Třeba to ošklivé x dobré. Ošklivých věcí je moc. Používá obě slova ve stejném významu. Ono se to není přímo abstraktno, chybí mi na to slovo. Pocit vyjádří - nechutná mi to, líbí se mi to…
Fantazii má skvělou.
S tím, že má někdo jiný názor taky bojujeme.
Našemu je 5,5. Kolik vašemu?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
23.2.20 22:15

Mám syna, on tedy má konkrétně diagnózu ADHD a mohu ti zodpovědně říci, že s tak náročným dítětem člověk nevypne nikdy. A jsem na FB ve skupině matek s těmito dětmi a shodují se na tom všichni. Je to vyčerpávající a kdo to nezažil, neví, co to je, být 100% času v tenzi, neustále připravena na průšvih. S tím rozdílem, ze můj syn se mimo domov chová úplně stejně jako doma. Proto taky ta diagnóza. Trošku se to zlepšilo věkem, to ti ale slibovat nemůžu, protože Vaše dg. může být odlišná. Co se týče toho reflexu, měla jsem ho dlouho taky, ale soustavným tréningem jsem se vypracovala k tomu, že jsem se naučila rozdychavat to. Můžeš mu chytit ruku a zvýšenym hlasem říct NE! Mě na krizovky pomáhalo trénovat i sama před zrcadlem. Důkazy pro psycholožku, jestli ti nevěří, to je smutný. Asi bych si našla jinýho psychologa. A to, že se syn chová jinak doma a venku, mi jedině potvrzuje odhad typu jeho problému. Ke moc dobře, že to řešíš, časem by mohlo být mnohem hůř!

• Citovat
  • Upravit
22378
23.2.20 22:29
@Anonymní píše:
@Oriseka abstrakno myšleno jako to, co se nedá konkrétně vysvětlit a nakreslit. Třeba to ošklivé x dobré. Ošklivých věcí je moc. Používá obě slova ve stejném významu. Ono se to není přímo abstraktno, chybí mi na to slovo. Pocit vyjádří - nechutná mi to, líbí se mi to…
Fantazii má skvělou.
S tím, že má někdo jiný názor taky bojujeme.
Našemu je 5,5. Kolik vašemu?

4,5.Diagnozu ma ADHD a semanticko-pragmatickou poruchu(na pomezi dysfazie a autismu). Nema taky ustanovenou teorii mysli, takze nechape, ze my nevime, co si mysli. Skolku ma jen dopoledne s asistentkou.Ted bych rekla, ze je na urovni 2 let (chovani a hra) a vypada, ze chodi do skoly. Do prace nechodim(jsem na rodicovske), takze zavidim, ze tam muzete vypnout a delat neco, co ma vysledky a za co je clovek ohodnocen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin