Co s těma dětma? Už jsem unavená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
bamba
30.12.12 13:07

@rejžička No asi je to o tom, že dnešní matky všechno moc řeší, pak není divu, že jsou vyšťavený unavený a nevím co ještě. Nemyslím si, že se vaši rodiče báli, nebo měli výčitky, když vás okřikli nebo plácli, bo výchova není o ustupování dětem, ale o nějaké lajně, která se namá překročit. A máte z dětství nějaká traumata? Ono když se určí nějaká pravidla, nenastane ani ta ponorka. Není vše o lásce, když dětem ustupuju a dám jim co chtějí. Život se s nima mazlit nebude a maminka jim už nebude moct pomáhat.

• Citovat
  • Upravit
bamba
30.12.12 13:15
@AdaNaty píše:
@werunka89 starší chodí do školky už druhej rok, tam je klidná a uťápnutá, ale doma je na zabití.

O tom to je, ve školce ví, že tam ta pravidla jsou a doma zase, že si může dovolit tolik, kolik jí dovolíš.
A tresty? Když to jinak nejde, tak plácnu i přez prdelku, ale vemu třeba oblíbenou hračku a jasně, že ji při prvním zamrčení nevrátím. Když se vztekají, nevšímám si jich, prostě dělám, že tam nejsou a odcházím, přejde je to brzo, bo moc dobře ví, že divadlo bez diváků je k ničemu. Hlavně je důležité zůstat klidná, to ty malé tyrany odzbrojí.

• Citovat
  • Upravit
6140
30.12.12 13:21

@AdaNaty hm,tak to je vidět, že cíleně využívá, že nejsi tvrdá. škoda, že tatínek na ně neplatí a není aktivnější, aby jsi okoukala, jak na ně, že jeho by poslouchaly.. :/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7240
30.12.12 13:22

@bamba Tak co já vím, tak i moji rodiče toho měli často plné kecky. Matka ta mě odkládala k babičce, aby si oddáchla.. řvala na mě pořád, nervy na to neměla. A výsledek? Byla jsem utáplá, neurotická, bála se i ceknout.
To bych pro svoje dítě fakt nechtěla. :roll:

Čímž neříkám, že s tebou nesouhlasím.. ;-) Hodně jde i o to, jaké to které dítě je. Některé je hodné, dokáže si samo pohrát a jiné ječí i při tom hraní a hlava pak bolí a člověk by se nejraději zavřel do sklepa.. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.12.12 13:26

@AdaNaty Určitě bych zrušila uspávání. Jsou dost velcí na to, aby usnuli bez rodičů. :nevim: Přes den je zaúkolovat nějakou zajímavou hrou (malování, skládání kostek, cokoliv prostě) a jsou 2, můžou závodit. Můžou si „číst“.
Tresty - neposlechne, zopakuji dost nahlas, neposlechne, řeknu, že počítám do tří a jinak dostane na zadek. Dostal tak 4× a ví, že by dostal, tak mi ještě řekne, ať nepočítám letí udělat to, co měl nebo přestane dělat to, co nemá. Z 99% to zabírá a to 1% se dá přežít. Nejsem zastánce mlácení hlava nehlava a za všechno a pořád, ale zase si nechci nechat děti přerůst přes hlavu. Jinak občas ho plácnu přes ruku, když 5× řeknu, ať na něco nesahá, on sáhne a ještě se potuleně usměje, tak plácnu přes ruku. Venku, když mi ujížděl na motorce, tak jsem mu jí narvala předním kolečkem do odpadkovýho koše, že jí odvezou popeláři, to jsem udělala 3× a už si to nedovolil. Důležitá je důslednost, pokud něco řeknu, to platí.
Děti mám 2 - syn 2 a čtvrt a dcera 5 měsíců, takže jsem si nějak ani nechtěla připustit, abych měla závisláčka a musela skákat víc kolem dvouleťáka, než kolem mimina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.12.12 13:29

@bamba odkud jste? Potřebovala bych hlídací babičku :D Vaše názory se mi líbí ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13415
30.12.12 13:33

@Elilen a ona nespí? Její spánek můžeš využít pro sebe. Obě děti v tomhle věku měly rady něco, co blikalo a svítilo a koukat na to a taky koukání na sebe do zrcadla při pasení koníků, občas stačilo změnit místnost, takže z obýváku přenést do kuchyně, pokoje, ložnice, jsou pozorovatelé a změna je baví.
S uspáváním si hlavu nedělej, to se odnaučí, snya jsem uspávala na míči a u postele šel potichu fén. Holku položím a spí, každé dítě je jiné ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
catie
30.12.12 13:35
@bamba píše:
@rejžička No asi je to o tom, že dnešní matky všechno moc řeší, pak není divu, že jsou vyšťavený unavený a nevím co ještě. Nemyslím si, že se vaši rodiče báli, nebo měli výčitky, když vás okřikli nebo plácli, bo výchova není o ustupování dětem, ale o nějaké lajně, která se namá překročit. A máte z dětství nějaká traumata? Ono když se určí nějaká pravidla, nenastane ani ta ponorka. Není vše o lásce, když dětem ustupuju a dám jim co chtějí. Život se s nima mazlit nebude a maminka jim už nebude moct pomáhat.

Já myslím, že dnešní matky to rozhodně nemají o nic jednodušší. Doba je hektičtější a společnost klade na ženu větší nároky v tom, co všechno má stihnout. Dnešní matka se stará o děti, k tomu musí např. hledat na netu co nevýhodnější pojistky, spoření a podobné finanční produkty, zvedat telefon telemarketingovým společnostem… Dřív nebyl internet a nebyly mobily, takže se od ženy nic moc jiného nad rámec starání se o domácnost nečekalo. Nebo nákup takové maličkosti, jako jsou boty pro dítě - dřív byla matka ráda, když v obuvi ukořistila správné číslo a tím to haslo. Většinou ale byly kožené a kvalitní. Dnes jsou boty s žirafou, bez žirafy, kvalitní i umělohmotné šunty a většinou si prostě musíš udělat nějaký průzkum trhu, abys nenaletěla a nezničila dítěti nohu nějakou hnusnou umělinou (která třeba na první pohled vypadá moc hezky).

Navíc mi nepřijde, že by to dřív všechny ženy zvládaly s úsměvem a bez nervů :lol:

• Citovat
  • Upravit
bamba
30.12.12 16:32

@catie No a vo tom to je, internet,mobily.My nic takového nemělyInformace jsme čerpaly buď od druhých, nebo z knih(ty se taky nepřečetly samy).Potřebovala jsem něco na úředech, oblíct děti, sebe a hupky šupky na úřad a tak bych mohla pokračovat, na botičky si vystát frontu, pak vzít i takové, které se mi nelíbily, frontu na maso a nevím na co ještě. Večer vymáchat plíny, dát je vyvařit, ráno 2× máchat, vyždímat, pověsit. Dítěti uvařit, bo skleničky nebyly.Dnes zvednete telefon, sednete na net a máte co potřebujete s donáškou až do domu. Takže za mě, dnešní matky nestíhají, bo lapí na netu a hledají ptákoviny. @rejžička No takže historie se opakuje, aspoň v té trpělivosti s dětma. Nechceš být zlá matka, tak jsi pravý opak, vše dovolíš, ale dítěti tím taky ublížíš. To, že jsem důsledná, vyžaduju určitý respekt neznamená, že děti nemám ráda a že děti nemají rádi mě. @Veruš1 Bydlím od tebe drobet z ruky.

• Citovat
  • Upravit
7240
30.12.12 20:47

@bamba Rozhodně vše nedovolím a nervy si nevylévám na ní, takže ne, historie se neopakuje. :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
bamba
30.12.12 20:55

@rejžička Asi jsem se špatně vyjádřila, tak jsem to opravdu nemyslela.Jen že to taky občas nezvládneš, ale raděj budeš dítěti ustupovat, aby nezažilo toco ty.

• Citovat
  • Upravit
7240
30.12.12 21:04

@bamba Heleď, neustupuju - ví, co smí, co už ne a prostě jsou určitá pravidla, která se musí dodržovat. Ale na druhé straně máš pravdu v tom, že moje výchova je úplně jinde než jsem měla já, malá už teď smí spoustu věcí, za které já bych byla seřvaná. Ale to je podle mě i dobou (to jsi tuším taky psala) - dneska se věnujeme v podstatě jenom těm dětem, máme pračku, žádný dobytek na dvoře.. Tak není proč je cepovat k dokonalosti, máme je stále pod dohledem. :nevim: :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sophinka1
30.12.12 21:08

@catie :mrgreen: to je vtip, ze jo???

• Citovat
  • Upravit
bamba
30.12.12 21:56

@rejžička Nemyslím vycepovat k dokonalosti, ale teď má tvou sukni, pod kterou se může schovat, má tě i tehdy, když se jí nevede, jak by chtěla a ty ji vždycky nějak podržíš. Ale dítě vyroste a mělo by se o sebe umět postarat k jeho spokojenosti. Prostě nevím jak to napsat, děti vyrostou a rvůj dohled už bude málo, měli by se umět o sebe postarat, porvat se s neúspěchy, bo ať se nám to líbí nebo ne i ty přijdou. I na to bysme je měli umět připravit.

• Citovat
  • Upravit
7240
30.12.12 22:00

@bamba Tak s tím určitě souhlasím - ale v roce si přeci jenom myslím, že já jsem tam od toho, aby se měla kam schovat, jít si kam pro útěchu. ;-)
Mimochodem pokud sebou plácne nebo se bouchne do hlavy o stůl, nejdřív se jenom směju a řeknu jí, ať se zvedne - a teprve když se rozbulí, jdu k ní ji zvednou, případně utěšit. Ale to se stává málokdy, je zvyklá, že o nic nejde, zvedne se a lozí dál. = Tak jsi to myslela? :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin