Co s těma dětma? Už jsem unavená

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
23.2.20 22:38

Pokud tě kouše, tak tam platí jedině zákon akce a reakce. Říkala to i psycholožka. Kousne, dostane po papuli, kousne, dostane po papuli. Ne moc, ale plesk.
On donekonečna kousat nebude, když si bude jistý, že se mu to okamžitě vrátí.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
24.2.20 14:35
@Anonymní píše:
Pokud tě kouše, tak tam platí jedině zákon akce a reakce. Říkala to i psycholožka. Kousne, dostane po papuli, kousne, dostane po papuli. Ne moc, ale plesk.
On donekonečna kousat nebude, když si bude jistý, že se mu to okamžitě vrátí.

Není to pravda. To bude platit na zdravé dítě. Syn se dostal do fáze, že mě kousnul a plesknul se sám. On nechápal, že to je špatně a myslel si, že se to tak dělá. To už je déle, ale celkem mě to poučilo. Pak jsme odnaučili jinak. Ale on se ke všemu vždy cyklicky vraci.
Syn je dítě, co se popálí o troubu a za 10 minut na ni sahá znovu.
U nás je nulová tolerance vůči násilí. Prostě se nikdo neplaca. Ani my děti (pokud nepočítám to, že mu to občas nechtěně vrátím) a ani děti mezi sebou.

• Citovat
  • Upravit
AvadaKedavra
24.2.20 14:45
@Anonymní píše:
On donekonečna kousat nebude, když si bude jistý, že se mu to okamžitě vrátí.

Vracet dítěti agresi agresí může leda blázen, dítěti se má v nevhodném chování a ubližování zamezit. Zakleknout, ať si klidně ječí, ale hlavně jej nenechat ubližovat sobě, ani druhým.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin