Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Odesinfikovat (např. Jodisol/Peroxid vodíku nebo čímkoliv jiným), pak jestli máte doma např. Betadine mast, tak natřít. Přes to ideálně nějakou mřížku typu mastný tyl nebo Inadine (aby se nepřilepila náplast) a zalepit náplastí. Takhle to udělat cca dva dny po sobě, a pak až to bude lepší, tak nechat volně dýchat.
Rozhodně bych neprikryvala ničím. vymýt, desinfekce.
Nic víc.
Až se udělá strup tak mazat čímkoliv, at se neudělá jizva a strup a snadno odpadne.
Spíše zákopnuti o nic při pomalé chůzi v pevných botách na zámkové dlažbě ![]()
Malá dnes taky, jsou jí dva a pořád lítá, na rovině na beton bez kraťasů. Jen jsem omyla, nastříkala dettolem a větráme, zítra už to bude lepší
pak to trochu namažu tím hojivým bepanthenem asi nebo tím hemagelem, čerstvé dvě hodinky
. Vy to máte teda horší ale pálit to bude asi stejně. Nám už to teď natéká… Tak hezké hojeni ![]()
@Anonymní píše:
Ahoj, co dělat s takhle pomlacenejma kolenama? Stále s toho teče ten zlutej az skoro oranzovej hnusdíky za rady
Dejte na to Alfasilver sprej - neštípe a krásně to zhojí
![]()
@Hanka-L píše:
Dejte na to Alfasilver sprej - neštípe a krásně to zhojí![]()
Tak zrovna u toho si říkám, že už ho nikdy nepoužiju. Udělá se vždy velký strup a je pak velká jizva. ![]()
@Sára 1 píše:
Tak zrovna u toho si říkám, že už ho nikdy nepoužiju. Udělá se vždy velký strup a je pak velká jizva.
Fakt?
U nás vždy maximální spokojenost ![]()
@Hanka-L píše:
Fakt?U nás vždy maximální spokojenost
No já si právě říkám, jestli to je tím přípravkem nebo nějakým problémem naším. Jak často to strikas? S něčím to kombinujes?
@Sára 1 píše:
No já si právě říkám, jestli to je tím přípravkem nebo nějakým problémem naším. Jak často to strikas? S něčím to kombinujes?
Ránu omyju vodou, pokud to situace dovolí, tak zlehka osuším. Sprej protřepu, nastříkám, přebytečný prášek zlehka sfouknu, takže na odřenině zůstane tenká vrstvička. Dávám cca 2*denně, podle potřeby a stavu asi 2-5 dní. Když už se vytvoří jakoby strup, tak už dále neaplikuji Alfasilver, ale mažu Cica-krémem.
Za mě je tenhle sprej fakt super záležitost, ale chápu, že každému vyhovuje něco jiného ![]()
Ahoj, co dělat s takhle pomlacenejma kolenama? Stále s toho teče ten zlutej az skoro oranzovej hnus
díky za rady