Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Hanka-L U nas to vždy vytvoří hrozně velký strup, který praská a znovu z toho teče krev. A hojí se to strašně dlouho. I u malé odřeniny. Tak jsem si říkala, že příště to musím zkusit jinak.
@Sára 1 píše:
@Hanka-L U nas to vždy vytvoří hrozně velký strup, který praská a znovu z toho teče krev. A hojí se to strašně dlouho. I u malé odřeniny. Tak jsem si říkala, že příště to musím zkusit jinak.
aha, tak to je blbý
leda pak, jak bude strup, tak zkusit mazat tím cica-krémem (měla jsem od Avene, teď mám od Uriage) a nebo Hemagelem. Držím palec, ať najdete nejlepší způsob hojení ![]()
@Hanka-L Doufám, že to nebudu brzo zkoušet. Když někdo viděl ty strupy, tak byl v šoku. Hemagel máme. Mazala jsem to tím potom. Ještě mám na jizvy Contractubex. Vypadá to stejně hrozně.
Opět řeším odřeninu. Máte ještě nějaký vyzkoušený tip? Nevím, jestli mám risknout ten alfasilver nebo spíš hemagelu? Nic se mi neosvědčilo, vše se špatně hoji. Namazala jsem to včera betadine a nevím, co dál. Jestli zalepit nebo nelepit.
@Sára 1 píše:
Opět řeším odřeninu. Máte ještě nějaký vyzkoušený tip? Nevím, jestli mám risknout ten alfasilver nebo spíš hemagelu? Nic se mi neosvědčilo, vše se špatně hoji. Namazala jsem to včera betadine a nevím, co dál. Jestli zalepit nebo nelepit.
Jitrocel. Nedocenená bylina. Hojivý zázrak
@Sára 1 Na větší odřeniny používám Urgo na odřeniny. Pokud je na namáhaném místě u dítěte, ještě překryji, ať na daném místě vydrží.
Hemagel podporuje uzavírání rány jizvou. Jak to chápat? Chci, aby jizva byla co nejmenší. ![]()
Hemagel, aloe Vera gel. Dcera měla hodně mokvající ránu na koleni a v létě věčně rozmacenou a ta aloe jí to během jednoho dne zacelila a dobrý
Náš pes, když měl ošklivé roztrhnutí kůže do masa, tak po šití to pořád mokvalo. Hemagely jediné pomohly. ![]()
Hemagel nebo jiné „mokré“ hojení * zvlášť v místech, kde se kůže namáhá a ohýbá a strup by praskal, je to naprosto jedinečná pomoc.
Namazat Hemagelem nebo Betadinou (je to celkem jedno, Betadinu preferuju tam, kde to ma tendenci zanetove cervenat a podhnisavat, Hemagel ve chvili, kdy z toho tece tekutina a spatne se tvori strup).
Na to naplast, pokud je to takto vetsi mokvajici plocha, tak se vyplati tzv. mokre kryti (vyborne napr. na spaleniny), muze to zustat zalepene az myslim tri dny.
Pokud mas doma rostlinu Aloe Vera, oloupat list a duzninu na to v silnejsi vrstve vymackat, taky to muzes zadelat mokrym krytim.
Aloe je naprosto zazracna, ale cerstvemu listu se zadne pripravky nevyrovnaji.
U nas ma podobne ucinky jitrocel, to jsem zatim nezkousela, ale taky je podle me potreb mit listu vic a dostat z nich tu stavu, dobre je rozmelnit.
Zkusim ten hemagel zase. Co dáváte pak na jizvy? Vždy jsou hrozně velké.