Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj, co zkusit vyšetření na hormony? Mohla proběhnout nějaká změna, která zapříčiňuje růst vousů.. Jinak asi nic lepšího, jak vytrhávat, neporadím… Možná laser, ale nejlepší je nejdřív zjistit příčinu, proč vousy rostou.
Také mě napadá jedině laser,pro trvalé odstranění. Ale jinak uplně normální to asi nebude,určitě bude problém někde v hormonech,radši si zajdi někam na vyšetření.
Já je mám taky, teda ne hodně, ale na bradě na obou stranách mi roste tak po deseti velmi tvrdých chlupech. Taky je vytrhávám. Má to moje mamka, ségra, i kamarádka… Neřekla bych, že je to něco nenormálního. Hormony mám v pořádku. Jinak bych se přikláněla k permanentní depilaci.
mě se ochlupení celkově taky zhoršilo, jako trháním jsi si nic nezavinila, pokud bys holila tak ano, chlupy by byly silnější a rostly rychleji, ale pokud ho vytrhneš tak ne .. jestli je to opravdu až tak moc, zajdi k dr ![]()
Ahojky …moje moc dobrá kamarádka má taky tento problém …jí rostou po celé bradě ,,,ale už takové tvrdé ,jako chlapům a byla na hormonálním profilu a tam ji zjistili,že po porodu má více mužských hormonů,tak proto ji to roste. Ale zatím jí nic na to nedali. A tu bradu si holí normálním Venusem. Je pravda,že na drhý den ,už to razí do očí,že tam něco raší ![]()
Nebo běž na tu bezbolestnou epilaci IPL světlem, nějak tak to je. Docela to zabírá. Jdeš tam několikrát cca po 3 týdnech.
Já to mám už od puberty jak na obličeji, tak kolem pupíku, kolem pupíku holím, jinak vytrhávám.
Ahoj,
je mi 35, po druhém porodu jsem 3,5 roku ( kojila jsem pouze 3 měsíce), a poslední rok pozoruji velké zhoršení pleti - šíleně se mi mastní. Musím se během dne několikrát přepudrovat. To stejné vlasy. Na druhý den po umytí jsou již viditelně mastné. Co mě však trápí nejvíc, tak je růst vousů. Cca rok si vytrhávám 3 dokola rostoucí tvrdé chlupy. Ale už také pozoruji přibývající ochlupení na tvářích. Mám světlé vlasy i oči, tak to zatím není tak vidět, ale prostě mi rostou vousy. Řešila jsem na gyn. - skrz krev mi hormony vyšly v pořádku. Celý život jsem měla víc chlupaté ruce než třeba kámošky, taky pár chloupků jako knír, ale teď už to je extrém. Taky se celoživotně hodně potím. Poradíte prosím na koho se obrátit, nebo jak s tím můžu zatočit? Klidně i bylinnou léčbu. Děkuji
Holka mám je už od puberty. Od porodu se to lehce zhoršilo, ale počítám s tím už od malička. Má to mamka i babička, tety. Na pupíku to ohol. Ale na obličeji jen pinzetou NEHOLIT!! Začne ti to to růst jinak strašně moc. Teta to udělala dvakrát a musí teď pinzetou dělat většinu pusy. Ke kosmetičce chodím každý měsíc a vždycky mi je jen vytrhá. Máš více mužských hormonů a to jsi zdědila a po porodu se to probudilo. Neboj nejsi sama. ![]()
Vytrhávám epilátorem, bolí to jak svi. ňa, hlavně pod tím nosem, až mi z toho vždycky vytrysknou slzy, Ale pak mám cca 14 dní pokoj. Nejlepší je to potom zchladit gelovým polštářkem. A vlasy myji obden, bohužel, taky se žádný zázrak nekoná. Diskusí jsem na to téma přečetla habakuk, nepomohlo nic.
Dobrý den, potřebovala bych poradit, v těhotnství mi začali růst tmavé chloupky-vousy na bradě (udělali se mi třeba i kolem pupíku, ale ty jsem nechala být a nějaký čas po porodu se skoro ztratili) nedokázala jsem je tam prostě mít tak jsem je pinzetkou vytráhala, po porodu se to snad ještě zhoršilo. A dál je to horší a horší, je mi jasné že si za to asi můžu sama tím, že jsem je vytrhávala. Ale co teď? Musím vytrhávat každý druhý den, jsou už i hodně tmavé a tvrdé
když někam jdu pořád se děsím toho, aby si toho někdo nevšiml, bojím se jestli jsem někde nějaký nezapoměla, jestli nějaký další zase neroste, pořád na bradu sahám. Hrozný. Moc se tím trápím. Prosím jde je nějak odstranit? Jak tomu pomoci? Jsem z toho už opravdu zoufalá
.
.
Omlouvám se za anonym, stydím se za to