Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
ahoj chci se zeptat jestli nemáte někdo podobnou zkušenost chci zhubnout omezila jsem porce jím pravidelně 5× až 6× denně hodně zeleniny i ovoce celozrnné pečivo hodně tekuti i cičím, ale začla jsem mít problémy s chozením na záchod sice ne úplně zácpa ale skoro jo
jana
Já jak jsem začala jíst víc ovoce a zeleniny a hooodně pít vodu, tak jsem měla úplně opačný problém.
Piješ dost?
Ano, když omezíš příjem, pravděpodobně se omezí i výdej
. Vláknina je nestravitelná, takže pokud budeš přijímat dost vlákniny, měla bys i víc vylučovat. Hubnutí jde někdy snáz, když se jí víc, ale to správné. Jestli koukáš na Jste to co jíte, tak tam o tom toho bylo už dost. Já se tím snažím řídit, jím víc jak dřív, mám už 8 kg dole a i to vylučování se mi zdá lepší
.
myslím si že nejím málo, jím i mléčné výrobky piju hoodně a dnes jsem si koupila rozpustnou vláninu a sušené švestky tak uvidím
Musíš mít dost vlákniny, pít minimálně 30 - 40 ml na 1 kg váhy za den a mít dost bílkovin!!! To, že máš zácpu, znamená, že je něco špatně…
jjanicka píše:
myslím si že nejím málo, jím i mléčné výrobky piju hoodně a dnes jsem si koupila rozpustnou vláninu a sušené švestky tak uvidím
Píšeš, že jsi omezila porce, tak snížení výdeje je logické, ne? Mch hodně vlákniny je taky špatně. Ale jestli ta změna nastala teď někdy, tak třeba se to ještě upraví.
snídaně vločky ořechy jogurt
svačina vejce rajče
oběd celozrnný chléb lučina zelenina
svačina jablko musli bebe
večeře fazole s cuketou
jablko
ještě bych chtěla říct že to není zácpa ale dřív jsem každé ráno musela hned letět a teď to tedy není podle mých představ
jjanicka píše:
svačina vejce rajče
večeře fazole s cuketou
jablko
Tak jídlo mi přijde docela Ok, akorát na oběd bys měla mít teplé jídlo.Zkus si zapisovat do nějaké tabulky buď na StoB nebo kaloricketabulky.cz, ať víš kolik máš mít KJ, tuků, cukrů a hlavně bílkovin.Fazole mají hodně sacharidů, to nevím jestli je vhodné na večeři, bych to prohodila s tím obědem ![]()
jjanicka píše:
svačina vejce rajče
večeře fazole s cuketou
jablko
Tak to mi teda moc nepřijde a té zácpě se ani moc nedivím
.
No… když cheš opravdu hubnout, tak se doporučuje… Snídaně je ok
ráno potřebuje organizmus energii, nejlépe cukry… takže bych k tomu přidala třeba ještě jablko ![]()
Svačina - nic moc
Dopoledne ještě pořád potřebuje tělo cukry, takže ideální je ovocná sváča
(jako u malejch dětí)
Oběd - špatně
Nejlépe pořádný teplý jídlo a hlavně pořádnej kus masa, jinak máš fakt málo bílkovin a to pro hubnutí je nejdůležitější…
Odplední svačina - v podstatě taky špatně
Odpoledne už tělo nepotřebuje tolik budit energii, ale naopak, potřebuje si ještě doplnit bílkoviny na „noční trávení“… Ideální je mléčná svačina, jogurt, chleba s lučinou atd…
Večeře - měla by být lehká… třeba jen zeleninový salát s kouskem sýra…
Můžeš přehodit večeři s obědem, ale samozřejmě je lepší teplý jídlo k obědu…
Důvod, proč tělo ráno potřebuje cukry je ten, že potřebuje nastartovat metabolismus… a to nejlíp udělá rychlá energie = cukry, ale ne ty umělý
sušenky, cukr a podobně, to je jasný, že… Když správně nenastartuješ metabolismus, tělo bude pomalu spalovat… nebudeš moc hubnout (dokonce třeba i opačně) a můžeš mít právě problémy i s vylučováním…
Bílkoviny jsou zas nutný pro výživu svalů… Když hubneš a chceš hubnout správně… přeměňuješ tuk ve svaly… Většina lidí, to správně nedělá, kouká hlavně na rychlej úbytek váhy a nedochází jim, že ale hubnou svaly a ne tuky… takže o kg ani tak nejde, jako spíš o objem postavy… Můžeš mít třeba váhu stejnou, ale přitom hubnout
A když budeš mít dost svalů, bude i spalování rychlejší, protože svaly spálí víc než tuk…
No vzala jsem to jen ve zkratce a asi trochu zmateně, ale snad to k něčemu je ![]()
Zkus upravit jídelníček podle těhle „pravidel“ a mělo by se to srovnat a dokonce bys pak po té, co zhubneš, neměla zas nabrat zpět ![]()
Taky záleží, jak moc radikálně jsi změnila svoje stravování o proti tomu, než jsi začala hubnout… Tělo na to samozřejmě musí reagovat
A časem se to asi taky upraví… Ale ten jídelníček takhle jako jsi to měla třeba dnes OK NENÍ ![]()
ten jídelníček je rozhodně málo..proto máš zácpu
k tomu co máš napsáno si přidej nějaké bílkoviny k obědu nejlépe maso a zeleninu
a hodně pít okolo 3l to je taky dost důležité..