Čo s vynoseným oblečením?

TKJ
277
7.5.10 11:48

Čo s vynoseným oblečením?

Ahoj maminky,
potrebujem poradit, lámem si hlavu čo s vynoseným oblečením, aby som z toho mala dobrý pocit a zároveň aby som pomohla niekomu druhému a mala z toho niečo aj ja. Problém je v tom, mam dve deti 2 roky a pol roka, starší je chlapec, mladšie je dievčatko. Jak som si stále hovorila, že super, budu nosiť veci po sebe, tak to tak není, nedalo mi to a Klárke som nakúpila dievčenské oblečenie :) a navyše je každe dieťa narodené v inom ročnom období takže občas ani nebola iná možnosť. Vzhľadom an to, že som nakúpila dosť oblečenia aj u značiek next, mothercare,lindex, cherokee,ktore nie vždy sú najlacnejšie, mala som v pláne, že to predám..A ako som si myslela, že mám aj kopu starého oblečenia, tak ani moc nemám, väčšinou sa to rozťahalo,potrhalo a šlo do koša. Lenže teraz asi 4 moje kamošky čakajú bábätká, 3 z toho neplánovane a preto viem, že uvítajú keď im niečo vynosené dám..Na tom by nič nebolo. lenže mne došlo, že ja som ešte (dufam)s deťmi neskončila a raz budem chceť ešte minimálne jedno.takže predávať to nakoniec nebudem, a dať kamarátkam…by som chcela, ale neviem ako im slušne naznačiť, že by som chcela aby mi to potom vrátili. Už som niečo podarovala a nikdy mi to nebolo vrátené. lenže doma sa mi to hromadí, mám skrine preplnené igelitkami so šatstvom a začína ma to štvať, nemám to už kde skladovať a navyše chcem kamoškám pomôcť..lenže ako to spraviť aby sa mi veci vrátili v použiteľnom stave a aby sa mi vôbec vrátili?Ospravelňujem sa za román, nikdy neviem nič zhrnúť stručne:).Eliška

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
781
7.5.10 11:57

Já bych kamarádkám normálně řekla, že jestli chtějí a bude se jim to hodit, oblečky půjčím a kdyby se něco poničilo, tak že se z toho nestřílí, nicméně máme v plánu další děti (nebo sourozenci mají v plánu), takže pokud to užijí a pak vrátí, bude to moc fajn. Já jsem taky měla od několika kamarádek půjčené věci na malého a všem jsem oblečení vrátila (všechny na rovinu řekly, že to chtějí vrátit a já v tom neviděla nejmenší problém), třeba jsme poničili jedny tepláčky a pár triček, to se prostě stane… Ale zase, když jsem věci vracela, vždycky jsem koupila něco nového na větší děti, co kamarádky užije, nebo pro děti nějakou hračku a tak… A v rodině si takhle posíláme věci už po několikáté dokola ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
7.5.10 11:59
  1. buď daruješ, uděláš radost kamarádce, a pak si holt nakoupíš novou výbavu.

B) zabalíš si to a odneseš do sklepa.
C) část daruješ, zbytek zabalíš.
Něco někomu dát a pak to chtít zpátky mi přijde trochu trapné. :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
7.5.10 12:00

Prostě navrhnout jen na půjčení. Mám taky kamarádku, co má kluka a holku, teď mi půjčila pytel oblečení a prostě mi řekla, že je to na půjčení a že ví, že já to dál nepošlu. Nevidím v tom problém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14105
7.5.10 12:01

rozumbrado: Proč dát, když navrhne rovnou zapůjčit? Co je za problém? Mně kamarádka sama navrhla, že mi něco půjčí, o dávání nebyla řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
117
7.5.10 12:02

taky jsem kamaradce chtela pomoct a dala jsem ji spousty veci a rekla jsem ji, co znici, znici, co ne ze bych chtela zpet pro dalsi ditko, zitra mam termin a veci opet plnou skrin i satnu:) takze radim, nechej si doma veci, na ktery si „citliva“ ke kterym mas takovy t en vztah, ze to nosilo tvoje ditko a libi se ti. zbytek ozel a riskni pujcit, neco se ti urcite vrati:)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15043
7.5.10 12:09

Jestli ti nevadi, ze ti neco vrati ponicene, tak bych nabizela obleceni „k pujceni“ a opravdu na ferovku rict, ze to chces zase vratit.
Ale me by treba vadilo, kdyby mi moje veci na deti kamaradky vracely oprane a ja je pak davala svemu druhemu synovi. Takze ja pujcovala jen zimni kombinezy a bundy.
A na druhou stranu jsem si na kluka pujcila taky jen kombinezu, protoze jsem proste nechtela nic znicit. Radsi si koupim a znicim svoje. :nevim:
A jelikoz dalsi ditko neplanujem, tak co neprodam, klidne daruju. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21600
7.5.10 12:10

nevidím problém tom říct kamarádce, že jí věci půjčíš. já jsem teď třeba domluvená na půjčení věcí pro mimi od kamarádky, protože asi čekáme kluka a první je holka. a považuju za samozřejmé, že jí to vrátím. na druhou stranu by my bylo hloupé si to oblečení od někoho jen tak vzít. a v rodině to máme tak, že rpostě točíme balíky mezi mnou a švagrovou. ona má straší, já teda mladší, ale zase já nakupuju pro neteř nové, aby se to vyrovnalo… a spokojenost na všech stranách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.5.10 12:12

No nevím, Eliško, máme stejný problém :lol: Sama jsem takhle „půjčila“ kamarádce tašku oblečení. Ono jí to bylo blbé si to jen tak vzít a chtěla mi dávat peníze, tak jsem jí řekla, že až to malá unosí, tak mi to vrátí. Byly to taky dobré značky, co něco doufám vydrží a unisexové věci. Po pravdě, radši nepočítám s tím, že se mi to vrátí vše a v původním stavu - to se prostě nedá. Každý mi říká, že jsem pitomá, že nemám věci dát z ruky, když je chci na druhé dítě. Něco na tom taky bude :think: Sama jsem spoustu oblečení taky dostala, ale kdybych to měla vracet, tak si 1) nebudu pamatovat, co mám komu vrátit, jelikož dárců bylo víc 2) pořád bych se bála, aby to malý nezašpinil, nezničil, tak bych to malýmu radši nedávala. Jestli to ale opravdu kamarádkám chceš půjčit, tak by začala tím, že sice hadříky chceš ještě na druhé dítě, ale že jestli to kamarádce pomůže, ráda jí je půjčíš. To se snad žádná neurazí. A když to odmítne, nezlob se na ni, sama bych možná takovou nabídku odmítla z výše uvedených důvodů. Nejlíp, když si vybereš jednu s dítětem stejného pohlaví narozené v stejnou roční dobu jak to tvoje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.5.10 12:12

Já taky nevidím problém v tom,že to půjčím a „Ty“ to potom vrátíš.Dál bych se nebavila..

Řešila jsem stejný problém.Mám chlapečka narozeného v létě,holčičku narozenou v zimě. A přece jen,chci aby chodila oblečená jako holčička :-D Na Adámka mám výbavičku kompletně novou,pořízenou většinou v Tescu.Malá je oproti Adámkovi drobís,obleče teď to,co on nosil v 9 měsících.Navíc,některé věci jí prostě nesednou,Tesco má moc široké střihy..

Já to skladuju.Máme sice malý byt,ale mám 3 mladší sestry a 2 sestřenice.Předpokládá se,že by v příštích několika letech mohly mít dítě.Snad jim tyto věci poslouží jako „záložní“ :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15319
7.5.10 12:13
blechonik píše:
taky jsem kamaradce chtela pomoct a dala jsem ji spousty veci a rekla jsem ji, co znici, znici, co ne ze bych chtela zpet pro dalsi ditko, zitra mam termin a veci opet plnou skrin i satnu:) takze radim, nechej si doma veci, na ktery si „citliva“ ke kterym mas takovy t en vztah, ze to nosilo tvoje ditko a libi se ti. zbytek ozel a riskni pujcit, neco se ti urcite vrati:)

Taky to tak vidím, s kamoškama máme děti na střídačku, takže si různě půjčujeme, nemám žádnou špatnou zkušenost, s jednou kamarádkou jsme věci nafotily, abychom věděly, co je její a co moje (její nápad a jak se vyplatil, protože toho měla půjčeného hodně od více lidí a pak by se v tom při vracení sama nevyznala).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14064
7.5.10 12:14

Nevím, takhle zapůjčit bych si troufla v rodině, jinde (i když nemám za kamarádky nějaké hyeny) bych se obávala, že tím dotyčnou urazím. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
7.5.10 12:18

Rozumbrado, mne by taková nabídka vůbec neurazila, ale asi bych s díky odmítla, na tom není nic zlého…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44197
7.5.10 12:20
rozumbrada píše:
Nevím, takhle zapůjčit bych si troufla v rodině, jinde (i když nemám za kamarádky nějaké hyeny) bych se obávala, že tím dotyčnou urazím. :nevim:

Podle mě je rozdíl půjčit pytel vytahaných,flekatých body nebo starých hadrů a půjčit zachovalé věci na ven,např.rifličky,šatičky..

Nenarážím,jen jsem si vzpomněla na své dětství,byly jsme 4 sestry,vždy našim někdo něco dal po dětech,protože si každý myslel,že nic nemáme.Byl to hnus.Nenosily jsme to,ale našim to bylo líto vyhodit do popelnic.Bydleli jsme na vesnici,aby to tam třeba někdo neviděl.Tak to skladovali na půdě a vyklízí to ještě dnes :oops:

My jsme totiž měli babičku švadlenu,šila nám pěkné věci - kalhoty,sukýnky,bundy :palec:

Já např.body,punčošky,vše,co je přímo na těle,považuju za „spodní prádlo“,nepůjčila bych si to ani od kamarádek,nenakoupila z druhé ruky.Ani bych to nevnucovala druhým.Něco jiného je třeba šatová sukýnka,pod kterou je tričko nebo body.

Já sice oblečky po svých dětech skladuju,ale už nejsem tak sentimentální.Co je moc žmolkovaté,flekaté,vytahané po obou,vyhazuju..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
781
7.5.10 12:27
Gina108 píše:
Sama jsem spoustu oblečení taky dostala, ale kdybych to měla vracet, tak si 1) nebudu pamatovat, co mám komu vrátit, jelikož dárců bylo víc 2) pořád bych se bála, aby to malý nezašpinil, nezničil, tak bych to malýmu radši nedávala.

Já jsem si to nafotila a mám v PC soubory „Blanka“, „Jana“ atd. a podle toho si to registruju, když věci vrátím, fotku smažu a je to, mám super přehled :).
U malého miminka jsem se zničení nebála, tam to maximálně poblinká ;). A po větších dětech už toho tolik nemáme, ono už toho taky míň zbyde, když dítě začne samo chodit a samo jíst, co si budeme povídat :).

rozumbrada píše:
Nevím, takhle zapůjčit bych si troufla v rodině, jinde (i když nemám za kamarádky nějaké hyeny) bych se obávala, že tím dotyčnou urazím. :nevim:

A proč by se měla urazit? Jestli je to kamarádka, tak pochopí, že plánuješ další dítě a nechceš všechno kupiovat nové. A jestli odmítne, ty se taky neurazíš a všechno je OK, nebo ne? Ty by ses urazila, kdyby ti kamarádka řekla" hele, mám tady nějaké věcičky, fakt jsme to užili, nechceš to půjčit? A když to vydrží na moje další dítě, bude to super."?
Já jsem teda asi bez důstojnosti, ale mě by to rozhodně neurazilo, spíš potěšilo. A pokud by to byly věci, o kterých bych si myslela, že je užiju, s díky bych přijala a snažila bych se nezničit. A kdybychom je zničili, což se může stát? Prostě bych to kamarádce řekla a domuvila bych se s ní, co jí můžu dát jako náhradu - nějaké věci na větší dítě? Koupit něco, až bude mít to další miminko?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat