Poradna zdravého obouvání
Ing. Eva Žáková
@kozisek tak já vím, že to nosil jen můj syn…a kdyby to nosil nějak dlouho, ale pár měsíců to není nic u tak malého dítěte…dala jsem si práci a v tom odkazu jsou nejlevnější 24, které jsem prodávala já za 750 Kč a u někoho prostě cena hraje roli
jinak jsem dnes jedny prodala, překvapilo mě jak to šlo rychle, paní bydlela kousek ode mne, takže to bylo super, a alespoň jsem viděla její reakci i to dítko, které je bude nosit
jinak já se snažím kupovat boty nové, ale chápu, že někdo, kdo na to nemá, zvolí nákup z druhé ruky a snaží se ho uskutečnit co nejlepší
Jinak si pod pojmem obnošené křusky představím jiné boty, než které jsem prodávala ![]()
Dobře, já pochopím, že někdo jde a koupí drahé boty, ale proč je chce obratem pak prodat a ne pod cenu? primárně je kupuji svému dítěti a tohle zpětné vydělávání mi nějak nejde na rozum. Že to prostě ochozené chci prodat za padesát procent…někdy i více? Osobně ještě nevím, co udělám s těmi po starším, druhá je holčička, takže bych jí klučičí nedala, ale jestli je někomu nabídnu, tak za pajsku
nebo naházím do humanitárního. Prostě to nechápu.
Na jednu stranu se odsuzuje chození v použitých, na druhou to ty odsuzující nabídnou k dalšímu nošení, ani bych od takové boty nechtěla, aby se na mě koukala ve smyslu - šiš, dává nošené boty svému dítěti, já bych to neudělala…a pokud chápu, že na to někdo nemá, tak to dám opravdu za levno. Kupuji to přeci svému dítěti ![]()
@kozisek vždyť také ano…nové Superfity jsem koupila za 1150,– Kč a prodala je za 300,– Kč…jaképak vydělávání? Nové boty pro tak malé děcko stojí od 700,– Kč výš…mně je prostě líto vyhodit takové boty, když můžou někomu ještě posloužit a vypadají slušně…A proč je třeba já prodávám? I já k tomu mám své důvody…to je přece každého věc…Je to jako s autem, už když vyjede z linky je vlastně ojeté, stejně tak boty…takže bychom měli definovat použité, obnošené boty…každý si je jistě představuje jinak
Nj, ale boty jsou dost diskutabilní téma…mezi matkami a jak se kolikrát ofrňují, že svému jedině nové, ale obratem je pak použité prodají, pokud mám nějakou zásadu, tak je dál nepošlu, když to odsuzuji
nebo dám symbolicky, protože jsou sociálně slabší, co na to nemají, ne? nebo dám do humanitárního, ale já nechápu celkově tu myšlenku, koupím dítěti hogo fogo kombinézu a pak ji prodám. Kupuji svým dětem, aby to užily, takže mi je jedno, jestli to zničí, pak pošlu dál buď zdarma, symbolicky nebo humanitární. Na druhou stranu nelpím na botech, které jsou zbytečně předražené, protože to je značka, když jsou tu jiné kvalitní a lacinější…tudíž nechápu ani, že to někdo za ty prachy koupí ![]()
@kozisek já to ale nekupovala proto, že je to hogo fogo…koupila jsem je poprvé, protože staršímu synovi byly bezvadně, má vysoký nárt a celkově mu padly jako jediné v prodejně, tak jsem je koupila…a proto, že jsem je kupovala staršímu, tak jsem kupovala i druhému…no a protože to nemám kam dávat dál, boty vypadají dobře, zachovale i paní dnes říkala, tak jsem se rozhodla tyto kvalitní boty, které si myslím, že jsou prostě nej, prodat za nízkou částku dál…pořád nevidím, co je na tom divného
Navíc další dvoje boty, podle mého názoru boty horší kvality, jsem vyřadila a společně s vyřazeným oblečením dám do kontejneru pro diakonii…ALE…Jak mám zaručeno, že to co tam dám bude efektivně zužitkováno? Mně vytáčí komentáře o humanitárních účelech, schová se za to ledacos a pokud osobně nemám zkušenost, že to poputuje kam má, tak tomu nevěřím…to je ale jen odbočka…a za další, nejsme tedy rodina, které by se teď nějaká koruna nehodila, ale to chápe asi ten, kdo je v podobné situaci, ten, kdo může dávat boty dál zadarmo…ale o to tu nejde
@mamkasl proč jste tedy boty nevzali z druhé ruky vy?..mě to vyloženě fascinuje, jak sám by to nikdo nedal nošené, ale obratem na tom chce něco trhnout sám. Konkrétně u bot to fakt nechápu. Zbytek je ospravedlnění sám sebe, potom nemusíme věřit vůbec ničemu,…
Ano, můžu si dovolit je dát takhle, protože nekupuji předražené značkové, nevím, proč bych to měla podporovat a následně tudíž nemusím řešit, za kolik je střelit ![]()
@kozisek když můžu koupit dětem dobré boty, koupím je…to snad udělá každý a je na každém jestli koupí nové nebo ne…to je každého věc a nikdo tu nechce, aby se někomu věřilo nebo ne…popravdě nechápu o co tu jde? V obchodě jde o nabídku a poptávku a pokud má někdo zájem o mé boty a vím, že jsou z těch kvalitních, nějak nechápu proč bych je za nějakou částku neprodala…nemusím se nikomu ospravedlňovat, proč také?…Navíc můj příspěvek nezní za kolik střelit Superfity nebo snad ano? A můj dotaz bych dávala i kdyby ty boty nebyly Superfit, protože bych je nevyhodila jako použité…chápu, že to má někdo jinak, ale já nemám na to, zbavovat se věcí, které ještě slouží a jestli za ně dostanu nějakou kačku fajn, ale vzhledem k faktu, že jsem po dětech prodala teprve druhou věc, nemusím číst podobné komentáře…pokud se další příspěvek netýká tématu, nepiště mi…děkuji
@mamkasl je fajn že prodáváš… zrovna dnes jsem ZAPLAŤPÁNBŮH sehnala nošené Superfity, na jaro-léto-podzim a HOOOODNĚ mi to pomohlo… fajn, že takové mamky jako ty jsou, díky ![]()
Hezký večer, nedávno jsem si vyslechla přednášku ortopeda, který se vyjadřoval, k vadám nohou, primárně u dětí. A jako nejhorší zvěrstvo, co můžete pro dětskou nohu udělat, dát mu ( a je jedno jestli po sourozenci nebo po cizím) nošenou botu, jedno jak dlouho nošenou. BTW, zn. Superfit je fajn, ale díky tomu, že se jedná o docela úzkou botu, je vhodná pro málo které dítě…
@mamkasl píše:
@kozisek když můžu koupit dětem dobré boty, koupím je...to snad udělá každý a je na každém jestli koupí nové nebo ne…to je každého věc a nikdo tu nechce, aby se někomu věřilo nebo ne…popravdě nechápu o co tu jde? V obchodě jde o nabídku a poptávku a pokud má někdo zájem o mé boty a vím, že jsou z těch kvalitních, nějak nechápu proč bych je za nějakou částku neprodala…nemusím se nikomu ospravedlňovat, proč také?…Navíc můj příspěvek nezní za kolik střelit Superfity nebo snad ano? A můj dotaz bych dávala i kdyby ty boty nebyly Superfit, protože bych je nevyhodila jako použité…chápu, že to má někdo jinak, ale já nemám na to, zbavovat se věcí, které ještě slouží a jestli za ně dostanu nějakou kačku fajn, ale vzhledem k faktu, že jsem po dětech prodala teprve druhou věc, nemusím číst podobné komentáře…pokud se další příspěvek netýká tématu, nepiště mi…děkuji
Píši, že jsou prodávány za přemrštěnou cenu, nejmenovala jsem nikoho konkrétně, všimni si na začátku, reagovala jsem obecně - na to, co jsem viděla na mimibazaru-ty ceny
že jsi si to vztáhla na sebe, to už je tvůj problém ![]()
A buď si to mohu dovolit nebo na to nemám, si trochu odporuješ, ale jinak každého věc…já jsem zase vděčná za ty sekáče, že ty mamky v zahraničí si to můžou fakt dovolit a pošlou dál za pakatel, ne jak tady v Čechách ![]()
@Sávi píše:
Hezký večer, nedávno jsem si vyslechla přednášku ortopeda, který se vyjadřoval, k vadám nohou, primárně u dětí. A jako nejhorší zvěrstvo, co můžete pro dětskou nohu udělat, dát mu ( a je jedno jestli po sourozenci nebo po cizím) nošenou botu, jedno jak dlouho nošenou. BTW, zn. Superfit je fajn, ale díky tomu, že se jedná o docela úzkou botu, je vhodná pro málo které dítě…
Tak, amen ![]()
@Sávi
maj i širší střihy, mají na to označení (šířka střihu), vždycky se dá z aktuální kolekce vybrat i pro dítě s širší nohou. To mám. ![]()
Ale jo, pokud koupíš novou botu, která prckovi sedne, klidně ať jsou to superfit nebo jiná kvalitní značka. Ale zasadně NOVOU. Nošenou botkou jeho nožičce zaděláváš na problém a žádná značka to nezachrání!
@Sávi píše:
tak hlavně, že vietnamská botička je pro dítě pravý ořechový. tak některý použitý nejsou ochozený.