Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
… a pokud se situace s ubližováním synovcem opakují, zeptala bych se dcery, zda si s ním chce i nadále hrát. Pokud ne, určitě bych chtěla pauzu v návštěvách, pokud jsou teda intenzivnější.
Děkuju všem za názory ![]()
Já jsem mluvila se sestřenicí, ale ta vždycky jen kroutí hlavou a synovec se mi směje do očí. Synovec se dost bojí mého staršího syna, protože dcera je na něj hodně fixovaná a když je nablízku nic moc si nedovolí, jenomže syn je často pryč. Už jsem z dcerou mluvila i bráchové a řekli jsme jí že nám může říct všechno. Já se pokus dát na vaše rady. Z žádným jiným mým dítětem jsme tohle nikdy neřešili, protože synové ani nejstarší dcera si nikdy nenechali nic líbit.
Ideálně může vystoupit starší bratr jako ochranitel, nebudeš si muset s tím prevítem špinit ruce ty
Ale je mi holčiny líto, nejdřív děcák, pak tohle ![]()
@zuzouš píše:
Ideálně může vystoupit starší bratr jako ochranitel, nebudeš si muset s tím prevítem špinit ruce tyAle je mi holčiny líto, nejdřív děcák, pak tohle
Je to pravda. Zatím to vůbec neměla lehký.
Myslíte že by pomohlo kdyby vystoupili starší bráchové? Taky už jsem o tom přemýšlela. ![]()
@M.Sejlirka, myslím, že ano. Ale bacha, je to tenký led, ať se to neobrátí proti nim( ale dohlídnout by na ni mohli
). Vždy pokud něco podobného řeším, tak šeptám přes zavřené zuby - vždy to stačilo
Ale já se tedy klidně ozvu a pokud je možnost řeším to s rodiči. Až potom přijde na řadu „fracek“. ![]()
No právě toho tenkého ledu se trochu bojím, ale nejspíš to zkusím. Nic jiného už mě nenapadá. Děkuju za názor ![]()
Desetiletý fracek už je dost velký a inteligentní, takže držíc ho za bradu vysvětlila bych mu z voka do voka, že to bylo poslední vypláznutí jazyka mým směrem, protože přes sdrátovanou čelist se vyplazování dělá dost těžce. Následně bych promluvila se sestřenkou - a rozhodně bych nebyla sluníčková.
@M.Sejlirka píše:
Děkuju všem za názory
Já jsem mluvila se sestřenicí, ale ta vždycky jen kroutí hlavou a synovec se mi směje do očí.Synovec se dost bojí mého staršího syna, protože dcera je na něj hodně fixovaná a když je nablízku nic moc si nedovolí, jenomže syn je často pryč. Už jsem z dcerou mluvila i bráchové a řekli jsme jí že nám může říct všechno. Já se pokus dát na vaše rady. Z žádným jiným mým dítětem jsme tohle nikdy neřešili, protože synové ani nejstarší dcera si nikdy nenechali nic líbit.
Jestli ho někdo rychle nezastaví, tak s ním budou problémy.