Co si myslíte o myslivosti/myslivcích?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
MrtweyUbrus
2.1.24 17:35
@topazio píše:
Píšu o soukromých pozemcích. Tam po nich nemá nikdo, co střílet.

Promiň ale meleš blbosti, myslivci určitě nikde v zástavbě z brokovnice nestřílí, a to že kočky nikomu neškodí je taky blbost, zabijí vše živé co je menší než ony.

• Citovat
  • Upravit
Hanka1
2.1.24 17:42
@Kníže Ignor píše:
Konkrétně stavba posedů rozhodně není „prospěšná práce“. Mají to všechno pozamykané, takže si ani člověk nemůže vylézt na vyhlídku, ale hlavně obvykle takových 15-20 metrů od posedu nahází shnilá jablka, kukuřici nebo zbytky (plesnivého) pečiva, knedlíky atd. To je krmení zvěře? To je hnus. To se to střílí z posedu na nastraženou potravu, o nějaké „čekané“ nemůže být řeč. A ten kr3tén, co loni zastřelil borderku, protože „myslel, že je to liška“, toho měli zavřít!

Jo a jeste ta borderka byla v blízkosti cyklostezky. Ja znam dva myslivce - jeden soused, ten dela prospěšnou činnost, koupil si i kus lesa, aby ho zachránil před vytezenim, krmí, pred žněma pravidelne prochází pole kvuli mláďatům apod. Dalsi je totální kretén, ktery kazdou zenskou se psem rozplace. Mne taky vyhrožoval, ze mi zastřelí psa, jestli ho budu mit na volno, tak jsem ho
poslala do řiti a je klid. Ted uz mi dedek plesnivej ani neodpoví na pozdrav…

• Citovat
  • Upravit
8367
2.1.24 17:57

Je vidět, jak tu někteří píší o něčem, o čem absolutně nic neví. Dneska si nikdo nedovolí dát před honem ani panáčka, jak popisuje „autor“ článku od šklíby, protože policie jezdí na kontroly honů velmi často a všichni dostanou dýchnout. A proti nadýchání se zbraní je nadýchání za volantem jen taková neškodná lumpárna ohledně trestů. To si nikdo dnes neriskne, protože z toho je mimo jiné na dlouhá léta po šanci vlastnit jakoukoliv střelnou zbraň. Myslivce rozlišuju na ty se skutečným vztahem k přírodě, co většinou i na vesnici (či hájovně) bydlí, starají se o les celoročně a vetšinou až tak moc neloví. A potom myslivci z města, co opustí panely, přijedou luxusním offroadem zakrmit kus od posedu a stále jen řeší, co střelili a na co mají políčeno. Les nacpaný fotpastmi, že se člověk nemůže ani v křoví vysrat, aniž by z něj nebyla filmová hvězda. Protože se pohybuju ve skupině lidí, kde jsou většina myslivci, tak to vidím ten propastný rozdíl mezi těmito dvěmi kategoriemi myslivců. Takže dávám za pravdu jak těm, co v myslivcích vidí lesní hospodáře se starostí o les, tak těm, co v nich vidí hovada, co jdou jen po mase. Záleží totiž, na jakého „myslivce“ zrovna narazí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56505
2.1.24 18:01

Píšu o vlastních zahradách, kdy ji má majitel na svém pozemku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
My Melody
2.1.24 18:08

Nikdy bych se nezamilovala do myslivce, ( tak jak se nemuzu zamilovat do vojaka), i kdyby mel IQ 150 a byl sexy a nadhernej, proste ne, protoze jsem presvedcena, ze dusevne zdravy jedinec, ktery ma rozvinutou emocni empatii, nemuze mit radost ze zabijeni zvirat.
A kdyz vidim nekdy na netu, jak se vystatuji trofeji, zbabelci, kdyz strileji do zvirat v bezpeci sveho posedu a s prevahou, kterou jim dava zbran, vzdyt kdyz uz se chce chlubit, at se postavi bez zbrane proti zvireti, kteremu chce ublizit, zbabelec.

Na druhe strane, pokud uz clovek musi jist maso, ( nemusi, jako dlouhodby vegetarian mam overeno, ze nemusi. Clovek ma na rozdil od masozraveho zvirete na vyber co bude konzumovat, je to jeho volba ), ale pokud se uz nekto neumi vzdat konzumace masa, je sto krat lepsi, kdyz je to zvire, ktere melo normalnej zivot v prirode, na svobode, zastreleno myslivcem, jak trapeni se v industrialnim chovu od narozeni az po smrt.
Takze myslivce nemam rada, ani jeden z nich by muj pritel nebyl, ale zastreleni myslivcem je pro ta zvirata nezrovnatelne lepsi, jak hnus velkochovu.

• Citovat
  • Upravit
42962
2.1.24 18:27

Já myslivce ráda nemám, i když mě děda k myslivosti vedl. Já prostě nedokážu zabít zvíře, a čím jsem starší, tím je to horší, prostě si víc vážím života. Tím nijak nesnižuji jejich práci v lesích, vím, že to není jen že si jdou zastřílet a pak se ožrat.

A jeden postřeh z místa, kde jsem dřív bydlela… Tam byli myslivci opravdu zdatný násosky 8o po každé jejich akci bylo v álejích neskutečně nablito a někteří zapálení predstavitelé této sorty lidí se dokázali povalovat po přilehlých rygolech až do pozdních odpoledních hodin. Vždycky totálně překonali hasiče, to byli jen takoví ubozí, téměř nevinní amatéři. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
2.1.24 18:50
@MrtweyUbrus píše:
Promiň ale meleš blbosti, myslivci určitě nikde v zástavbě z brokovnice nestřílí, a to že kočky nikomu neškodí je taky blbost, zabijí vše živé co je menší než ony.

Já bych si tak jistá nebyla. U nás se taky stalo pár incidentů, naštěstí bez vážných následků. Byť věřím tomu, že to není standard, kreténi jsou i mezi myslivci, tak jako všude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
2.1.24 18:55
@Kvestorka píše:
Já bych si tak jistá nebyla. U nás se taky stalo pár incidentů, naštěstí bez vážných následků. Byť věřím tomu, že to není standard, kreténi jsou i mezi myslivci, tak jako všude.

Věřím, že někdo vystřelí v zástavbě třeba ze vzduchovky, možná ještě tak z malorážky. Ale z brokovnice je to taková rána, že bych se divil, kdyby nikdo hned nezavolal policajty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25194
2.1.24 19:04

@rmot 100% souhlas.. konečně napsal někdo, kdo je aspoň zahlídl… a to je to, co jsem psala hned v úvodu : Není myslivec, jako myslivec! Část z nich odvádí velmi záslužnou a nevděčnou práci.. v mrazu, hodiny venku.. kvůli zvěři… nejsou všichni idioti…

a to píšu jako někdo, kdo třeba rok nejedl maso a zvěřinu si fakt nikdy nedám stejně jako pár jiných zvířat… (vlastně skoro žádná kromě ryb a drůbeže)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
2.1.24 19:16
@a12 píše:
Jo, tak myslivce, který bere kočky jako hračku pro svyho psa taky znám.

Popřípadě vybere mladé lišky z nory aby je nechal povyrůst a pak na nich trénoval psy. Co na tom že je to zakázaný, že?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
815
2.1.24 19:17
@rmot píše:
Věřím, že někdo vystřelí v zástavbě třeba ze vzduchovky, možná ještě tak z malorážky. Ale z brokovnice je to taková rána, že bych se divil, kdyby nikdo hned nezavolal policajty.

Ze vzduchovky by si toho snad nikdo ani nevšiml. Děsná šlupka. Prostě vyšel ven a vystřelil do vzduchu. Taky už domyslivcoval. A byly i jiné incidenty. Jak jsem psala, já si nemyslím, že jsou všichni takoví, v rodině i mezi přáteli mám spoustu fajn myslivců a není mi to úplně cizí. Jen prostě ne všichni dodržují zákony a pravidla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
2.1.24 19:19
@rmot píše:
Je vidět, jak tu někteří píší o něčem, o čem absolutně nic neví. Dneska si nikdo nedovolí dát před honem ani panáčka, jak popisuje „autor“ článku od šklíby, protože policie jezdí na kontroly honů velmi často a všichni dostanou dýchnout. A proti nadýchání se zbraní je nadýchání za volantem jen taková neškodná lumpárna ohledně trestů. To si nikdo dnes neriskne, protože z toho je mimo jiné na dlouhá léta po šanci vlastnit jakoukoliv střelnou zbraň. Myslivce rozlišuju na ty se skutečným vztahem k přírodě, co většinou i na vesnici (či hájovně) bydlí, starají se o les celoročně a vetšinou až tak moc neloví. A potom myslivci z města, co opustí panely, přijedou luxusním offroadem zakrmit kus od posedu a stále jen řeší, co střelili a na co mají políčeno. Les nacpaný fotpastmi, že se člověk nemůže ani v křoví vysrat, aniž by z něj nebyla filmová hvězda. Protože se pohybuju ve skupině lidí, kde jsou většina myslivci, tak to vidím ten propastný rozdíl mezi těmito dvěmi kategoriemi myslivců. Takže dávám za pravdu jak těm, co v myslivcích vidí lesní hospodáře se starostí o les, tak těm, co v nich vidí hovada, co jdou jen po mase. Záleží totiž, na jakého „myslivce“ zrovna narazí.

Pokud ve spolku není nějaký náčelník policie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2.1.24 19:45
@rmot píše:

My jsme na ně volali policajty vícekrát při střelbě do zástavby při honu. Ale hlídku poslali jen někdy. Taky se stalo, že nám řekli, ať přijedeme podat oznámení na stanici. Jinak než policajti přijedou, tak se myslivci přesunou a řeší se to jen domluvou. Vymahatelnost práva je bohužel v našem státě malá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
2.1.24 19:56
@ancovicka rybicka píše:
My jsme na ně volali policajty vícekrát při střelbě do zástavby při honu. Ale hlídku poslali jen někdy. Taky se stalo, že nám řekli, ať přijedeme podat oznámení na stanici. Jinak než policajti přijedou, tak se myslivci přesunou a řeší se to jen domluvou. Vymahatelnost práva je bohužel v našem státě malá.

Jeden mi chtěl zastřelit tříměsíční stěně. Měla sem ho u nohy. Taky mohl střelit mě. Lokalita u města, 10 m zahrádky, 50 m stadion, Vodárenský les, lidé tam chodí na procházky. Ten cvok tam chodil s kulovnicí, vytahané trenky a seprané tílko :roll:
Strašně jsme se tam zhádali, byl asi opilý. Potom jsme si stěžovali na policii a v tom jejich spolku. Prý toho měl víc, řešili to domluvou. Už jsme ho tam neviděli. :nevim:
Problém je, že jsou chráněni politiky, vždycky je pozvou na jelena a na pijatiku.
Nesnáším je!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
2.1.24 19:57
@MrtweyUbrus píše:
Promiň ale meleš blbosti, myslivci určitě nikde v zástavbě z brokovnice nestřílí, a to že kočky nikomu neškodí je taky blbost, zabijí vše živé co je menší než ony.

To si piš, že jo.

Příspěvek upraven 02.01.24 v 19:58

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí