Co si myslíte o myslivosti/myslivcích?
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Janli píše:
A nenapadají tě třeba psi, co je nutně musí mít pánečci na volno?
Ve zprávě je vypleněna člověkem.
Hnízda výrů nejsou tak snadno dostupná a hnízda motáků jsou obehnána pletivem od ochranářů. Navíc pes tam nenechá otrávenou návnadu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A ještě jedna taková úvaha: Na vsích v domech starších myslivců bylo zvykem mít vystavené trofeje a vycpaná zvířata včetně zákonem chráněných. Pamatuji si dravce, sovy a vydru. Taková vydra byla na Vysočině vyhubena v 19 století a opět se objevila až v 80letech 20st a to už byla zákonem chráněná. Jak se k ní myslivec legálně dostane pokud je neupytlačí?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana7ka píše:
A ještě jedna taková úvaha: Na vsích v domech starších myslivců bylo zvykem mít vystavené trofeje a vycpaná zvířata včetně zákonem chráněných. Pamatuji si dravce, sovy a vydru. Taková vydra byla na Vysočině vyhubena v 19 století a opět se objevila až v 80letech 20st a to už byla zákonem chráněná. Jak se k ní myslivec legálně dostane pokud je neupytlačí?
I zvířata umírají jinak, než že je někdo zastřelí. Může to být ten případ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kníže Ignor píše:
Konkrétně stavba posedů rozhodně není „prospěšná práce“. Mají to všechno pozamykané, takže si ani člověk nemůže vylézt na vyhlídku, ale hlavně obvykle takových 15-20 metrů od posedu nahází shnilá jablka, kukuřici nebo zbytky (plesnivého) pečiva, knedlíky atd. To je krmení zvěře? To je hnus. To se to střílí z posedu na nastraženou potravu, o nějaké „čekané“ nemůže být řeč. A ten kr3tén, co loni zastřelil borderku, protože „myslel, že je to liška“, toho měli zavřít!
Mam doma myslivce. Chodivame s nim v zime krmit. Nikdy v zivote jsme do krmelcu ani nikam blizko posedu nehazeli plesnivy pecivo, knedliky apod. Jo, tvrdy pecivo v malym mnozstvi. Seno. Sul. Oves.
Nedokazu si predstavit myslivce, ktery prosel zkouskama, ze by toto delal.
To musi byt opravdu mental.
Ta myslivost ma byt o necem jinym, nez co tu ctu. Strileni neslouzi jako zabava, konicek, je to o regulaci. Oproti treba USA kde je to vylozene „lov“ pro zabavu, a to se mi prici. Stejne jako loveni v Africe na trofeje ![]()
Ono to malo kdo vi, ale myslivci treba zajistuji i to, aby se minimalizovaly masakry mladat kombajnama na polich..
A je toho mnohem, mnohem vic. Ale spousta lidi za tim vidi jen strileni, coz je zavadejici.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
Při čemkoliv takovém vytáhnout okamžitě mobil a viditelně natáčet. Hrozba střelnou zbraní není žádná sranda a magor s flintou nebude chtít přijít o zbroják. Navíc jakmile z takového incidentu bude prokazatelné video, nedovolí si to nikdo zamést pod koberec.
Neměla jsem mobil, byli jsme cvičit, je to už víc než 10 let. Oni ho v tom spolku moc dobře znali, věděli o něm a potom už se tam neukázal. Navíc je ta oblast v katastru města, vlastně takový park a sousedí právě s honitbou která patří k sousední vesnici.
Stejně se ovčáčtí psi tak jako tak střílet jako škodná nesmí a děje se to. Jednomu myslivci se to teda nevyplatilo a musel platit 150.000, ten pes měl totiž zkoušky a byl drahý. Teď by to vyšlo ještě na víc peněz.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Zrovna Sylvania je ze stejnýho města jako já a vím, jak tu funguje odbor zbraní. Tam se s nikým nepářou. Ohlásíš vyhrožování zbraní a dotyčný má zbraně na celkem dlouho zabavený a slušnej problém.
Ten opilec byl od vás, podle toho co nám řekli v mysliveckém spolku. Z H. A nebylo to při honu, to je mi jasné, že se to kontroluje, bylodd léto, srpen, stál tam v místech jak je teď venkovní posilovna, hned u cesty, respektive jak je ten záchod. Spíš na začátku Vodárenského lesa, blíž k parku Patriotů. Nebylo to nikde na poli a chodí tam dost lidí. Měl Škodovku, asi a byla s ním nějaká ženská.
Příspěvek upraven 03.01.24 v 01:10
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Jana7ka píše:
Ještě se mi dostala do rukou zpráva CHKO o hnízdění výrů a motáků v regionu (oba druhy hnízdí na zemi nebo na dostupných místech). A zhruba polovina monitorovaných hnízd je každoročně vypleněna člověkem. Tak si říkám, kdo asi to dělá? Pytlák by tam nenechal rozbitá vejce, mrtvá mláďata a otrávenou návnadu. Náhodný turista běžně nenarazí na hnízdo výra či motáka. Napadá někoho někdo jiný než myslivec?
Tak to teda pochybuju, ze by myslivec tohle delal. To uz je vylozene proti myslivosti a jejim principum.
A vubec nepochybuju, co za paseku v lesich natropi lidi. Oni i ty myslivci by mohli vypravet..
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Sylvania 333 píše:
Ten opilec byl od vás, podle toho co nám řekli v mysliveckém spolku. Z H. A nebylo to při honu, to je mi jasné, že se to jestli nepije nekontroluje, bylo léto, srpen, stál tam v místech jak je teď venkovní posilovna, hned u cesty, respektive jak je ten záchod. Spíš na začátku Vodárenského lesa, blíž k parku Patriotů. Nebylo to nikde na poli a chodí tam dost lidí. Tam fakt myslivec nemá co dělat. Měl Škodovku, asi a byla s ním nějaká ženská. A jméno jsme fakt nevěděli, nepředstavil se.
Příspěvek upraven 03.01.24 v 01:09
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@ancovicka rybicka píše:
@My Melody Já s tebou souhlasím, napsala jsi to pěkně. Jen s tou humáností při zastřelení myslivcem nesouhlasím: myslivec střelí brokovnicí, kupříkladu na zajíce, něco vyčmuchá pes, ale pokud zásah nebyl fatální, třeba jen do svalu, zajíc/zvířátko uteče a pak se dlouho trápí a trvá to i týdny než zahyne. Osobní zkušenost bohužel.
Vim, ze se to stava, ale nechci na to myslet, mi je z toho smutne, jen doufam, ze tech pripadu moc neni.
- Citovat
- Upravit
@My Melody píše:
Vim, ze se to stava, ale nechci na to myslet, mi je z toho smutne, jen doufam, ze tech pripadu moc neni.
Tady byla bažantnice. Bažanty potom vždycky pustili a pro zábavu stříleli. ![]()
Jako nevím no. Píšete o svých manželích, jak oni nikdy. Dobře. Ale jsou i ti ostatní myslivci, bezmozci.
Já znám jednoho, střední věk, z Opatova, Janli bude vědět kde to je a ten střílí vyloženě jenom proto, aby naplnil mrazák. Rodina si to moc pochvaluje jak ušetří.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@marcellia píše:
Mam doma myslivce. Chodivame s nim v zime krmit. Nikdy v zivote jsme do krmelcu ani nikam blizko posedu nehazeli plesnivy pecivo, knedliky apod. Jo, tvrdy pecivo v malym mnozstvi. Seno. Sul. Oves.
Nedokazu si predstavit myslivce, ktery prosel zkouskama, ze by toto delal.
To musi byt opravdu mental.
Ta myslivost ma byt o necem jinym, nez co tu ctu. Strileni neslouzi jako zabava, konicek, je to o regulaci. Oproti treba USA kde je to vylozene „lov“ pro zabavu, a to se mi prici. Stejne jako loveni v Africe na trofeje
Ono to malo kdo vi, ale myslivci treba zajistuji i to, aby se minimalizovaly masakry mladat kombajnama na polich..
A je toho mnohem, mnohem vic. Ale spousta lidi za tim vidi jen strileni, coz je zavadejici.
Tak tady na plzeňsku to najdeš v přírodě často. Hromada žrádla (rohlíky, chleba, klidně i ty knedlíky) pár metrů od posedu. Docela časté jsou tu i trojnožky z kmenů cca tři metry vysoké a z jejich spoje visí sud se žrádlem, aby se dalo snadněji pořádně sypat žrádlo. Doslova překrmeno, aby se na to místo naučilo co nejvíc zvěře. Osobně znám i pár těch, co tohle provozují. Jsou to přesně ti plniči mrazáků, které na brigádě v lese nikdy neuvidíš. O tom, že by někdy zavezli krmelec, jsem od nich nikdy neslyšel. Jen jeden z nich je místní, jinak ostatní jsou měšťáci, co lenoší ve svých bytech a na venkov si jezdí zabouchat. Oproti tomu pod kazatelnou kamaráda, co žije na hájence v lese a opravdu se stará o jemu přidělený kus lesa, jsem nikdy neviděl ani jeden rohlík.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
A nenapadají tě třeba psi, co je nutně musí mJo a byl to intravilán města, část Nová kolonie. V létě je tam víc lidí než na náměstí.
Příspěvek upraven 03.01.24 v 07:43
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@rmot píše:
I zvířata umírají jinak, než že je někdo zastřelí. Může to být ten případ.
@marcellia píše:
Tak to teda pochybuju, ze by myslivec tohle delal. To uz je vylozene proti myslivosti a jejim principum.
A vubec nepochybuju, co za paseku v lesich natropi lidi. Oni i ty myslivci by mohli vypravet..
To ano, ale moc tomu nevěřím.
Najít hnízdo dravce v přírodě není zas tak jednoduché pro běžného „vandala“. To dokáží buď pytláci, ochránci nebo myslivci. A názor myslivců, že vše co má křivý zobák je škodná, je silně zažitý z dob totality.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Janli píše:
Zrovna Sylvania je ze stejnýho města jako já a vím, jak tu funguje odbor zbraní. Tam se s nikým nepářou. Ohlásíš vyhrožování zbraní a dotyčný má zbraně na celkem dlouho zabavený a slušnej problém.
U soudu se neprokáže a tím to končí. Stejně jako alkohol, nakonec se přeci napil až po incidentu. Takhle funguje náš právní systém.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A nenapadají tě třeba psi, co je nutně musí mít pánečci na volno?