Co si myslíte o myslivosti/myslivcích?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2727
3.1.24 23:40
Píše:
Volala jsi hned policii?

Byli jsme tam po tom incidentu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
3.1.24 23:47
@My Melody píše:
Ja vim, nepochopim nikdy tu debi*lnou, krutou tradici nosit priduseneho, ziveho kapra domu v igelitce a pak ho nechat trapit se stresem a chlorovanou vodou, dokud ho nezabijou. A ne kazdy to umi zabit rychle, takze to byva nekdy masakr, jsem to jako dite videla doma. Co by se stalo, kdyby si koupili uz zabiteho kapra, nebo mrazeneho, kdyz uz chteji mit tradicni jidlo.

Tak zrovna lov na tuňáky, to je masakr. A ryby jí i někteří rádoby vegani v okolí, podle nich ryby nic nebolí, když při zabíjení nekřičí.
Já ryby teda vůbec nejím, jen na Vánoce máme kousek pstruha.
Ten spisovatel nebyl to Tomeček? Jinak od něj doporučuji Zaječí romanci a Baladu o křížovém králi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.1.24 00:09

Mám kolem sebe od dětství dost myslivců. Takže v tomhle mám dost přehled.
Zajímavé si číst některé názory.
Jako v každém sdružení se najde dobrý a ten špatný.
To je tak všude. Jak u chovatelů zvířat atd.
Myslivci mají svoji honitbu, kde musí regulovat stav zvěře. Víte kolik si zemědělec pak vyúčtuje škodu na polích, když mu tam přejde stádo prasat? To nejsou tisíce, to nejsou desetitisíce, to jsou statisíce.
A spolek to musí zaplatit.

Další věc. Neznám žádného myslivce, který by střílel kočky ve vesnici, lidem na zahradě atd. 8o Jako že vezme flintu a prasák, odstřeli kočku sousedům na zahradě? :roll: Víte jaka je to rána? A že tohle by neudělal žádný myslivec, aby kvůli tomu přišel o zbrojní průkaz a další problémy s tím spojené.

A zabíjení zvířat? Myslím že to zvíře trpí mnohonásobně méně, než zvíře, co jede hromadu kilometrů na porážku. Vystresovane a ještě s ním není zacházeno s úctou..kdežto myslivec střelí a zvíře zemře rychle. Ano může se stát, že myslivec střelí špatně, zvíře se pohne atd. A myslivec musí zvíře dostřelit/dohledat. To se bohužel stává.

A dalších xxx příkladů. Myslivec není jen mag. r co vraždí neviňátka v lese. :roll:
Ten člověk ty zvířata krmí, když se zvíře přiotráví, tak to taky řeší myslivec, když zvíře srazí auto, tak to taky řeší myslivec atd.

Prostě je to zájmový spolek, kde jsou dobří a bohužel i ti špatní. Ale to je všude.

Žádný démony bych z nich nedělala a ani žádný andílky. Prostě je to normální člověk. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2727
4.1.24 00:12
@Ťarbík01 píše:
Mám kolem sebe od dětství dost myslivců. Takže v tomhle mám dost přehled.
Zajímavé si číst některé názory.
Jako v každém sdružení se najde dobrý a ten špatný.
To je tak všude. Jak u chovatelů zvířat atd.
Myslivci mají svoji honitbu, kde musí regulovat stav zvěře. Víte kolik si zemědělec pak vyúčtuje škodu na polích, když mu tam přejde stádo prasat? To nejsou tisíce, to nejsou desetitisíce, to jsou statisíce.
A spolek to musí zaplatit.

Další věc. Neznám žádného myslivce, který by střílel kočky ve vesnici, lidem na zahradě atd. 8o Jako že vezme flintu a prasák, odstřeli kočku sousedům na zahradě? :roll: Víte jaka je to rána? A že tohle by neudělal žádný myslivec, aby kvůli tomu přišel o zbrojní průkaz a další problémy s tím spojené.

A zabíjení zvířat? Myslím že to zvíře trpí mnohonásobně méně, než zvíře, co jede hromadu kilometrů na porážku. Vystresovane a ještě s ním není zacházeno s úctou..kdežto myslivec střelí a zvíře zemře rychle. Ano může se stát, že myslivec střelí špatně, zvíře se pohne atd. A myslivec musí zvíře dostřelit/dohledat. To se bohužel stává.

A dalších xxx příkladů. Myslivec není jen mag. r co vraždí neviňátka v lese. :roll:
Ten člověk ty zvířata krmí, když se zvíře přiotráví, tak to taky řeší myslivec, když zvíře srazí auto, tak to taky řeší myslivec atd.

Prostě je to zájmový spolek, kde jsou dobří a bohužel i ti špatní. Ale to je všude.

Žádný démony bych z nich nedělala a ani žádný andílky. Prostě je to normální člověk. :nevim:

To nejsou názory, ale zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1100
4.1.24 00:15

@Ťarbík01 jelikož vůbec nerozlišuješ myslivce od myslivecké stráže nebo hajného, tak mám dojem, že tomu rozumíš jak koza petrželi. Pravděpodobně jsi vyrůstala mezi těmi nalitými nadšenci v mysliveckém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21347
4.1.24 00:26
@Alkata píše:
@Ťarbík01 jelikož vůbec nerozlišuješ myslivce od myslivecké stráže nebo hajného, tak mám dojem, že tomu rozumíš jak koza petrželi. Pravděpodobně jsi vyrůstala mezi těmi nalitými nadšenci v mysliveckém.

Pravila ožralá alkata. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
4.1.24 06:34

Zdravím,

v otázce č.4 se ptáte na to, jakou mám os. zkušenost s myslivci. Za mě si myslím, že možnosti odpovědi nejsou vyčerpány a chybí v nich čtvrtá možnost - pozitivní i negativní, protože svět není jen černobílý. Jiná věc by byla, kdyby otázka byla položena ve smyslu, jaká osobní zkušenost u vás převažuje, ale ani tam by pro mne nebyla odpověď jednoduchá. Proto volím, i když ne zcela správnou. třetí odpověď Nemám žádné zkušenosti s myslivci, ač je mám bohaté.

Hezký den.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
322
4.1.24 14:51

Me vadi, jak kazdy vidi jen strileni zvere. Pritom je to pouze mala cast prace - regulace. Nedokazu rict, zda je tato regulace nutna, ale premnozeni urciteho druhu asi taky neni uplne ok. Kazdopadne stryc je myslivec a je to predevsim pece o les a naopak o zver pecuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8367
4.1.24 15:02
@Jaja08 píše:
Me vadi, jak kazdy vidi jen strileni zvere. Pritom je to pouze mala cast prace - regulace. Nedokazu rict, zda je tato regulace nutna, ale premnozeni urciteho druhu asi taky neni uplne ok. Kazdopadne stryc je myslivec a je to predevsim pece o les a naopak o zver pecuji.

Nutnost regulace vysoké a černé zvěře vidím jako daň za to, že si můžeme v klidu vyrazit na procházku do lesa a nemusíme s sebou vláčet zbraně na obranu před medvědy, vlky a dalšími predátory. Že nemusíme před otevřením vchodových dveří napřed zkontrolovat, jestli za nimi nečíhá něco, co nás rádo roztrhá a sežere. Pokud by tu bylo dost různých velkých predátorů, tak by si i tu vysokou a černou zvěř příroda zregulovala sama. Ale to by se asi většině obyvatel v čr nelíbilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21347
4.1.24 15:03
@Jaja08 píše:
:palec:

Nejhlasitější kritici jsou ti, co o tom prd vědí. Je na to přísloví o prázdným sudu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2200
4.1.24 17:27
@Alkata píše:
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Jasný, jsem ráda, že víš, kde jsem vyrůstala. :mrgreen: Vtipné. Že to napíšu všeobecne a nerozepisuji funkce v myslivosti atd, tak jsem hned vyrůstala s nalitymi nadšenci. :mrgreen:
Jasný. Hlavně že ty jsi odborník. :palec: Že tu nerozepisuji funkce hospodáře atd. Tak jsem hned vyrůstala mezi nalitymi nadšenci. :mrgreen:

A co já se tu někomu budu zpovídat. Vím jak to chodí a mě to stačí. A co, někteří nalití nadšenci jsou 100× lepší jak namachrovaný tupoň s vybavením do lesa za 250 tisíc, co neumí ani střílet a víc v lese poděla než udělá.:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.1.24 06:52

Podle mě jsou myslivci a myslivci, žila jsem na venkově u Brna a okolo byly jen holý pole a uprostřed jednoho malý remízek. Asi jako čtvrtina parku v Lužánkách, prostě malý nic. A často jsem vídala jak jich třeba 20-30 obklopuje to pole u toho remízku a střílí na těch pár kusů zvěře co tam mohlo být.
Ale naopak myslivci, kteří se starají o les jsou podle mě jiná sorta než to co jsem vídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
7.1.24 06:59

Podle mě jsou myslivci a myslivci, žila jsem na venkově u Brna a okolo byly jen holý pole a uprostřed jednoho malý remízek. Asi jako čtvrtina parku v Lužánkách, prostě malý nic. A často jsem vídala jak jich třeba 20-30 obklopuje to pole u toho remízku a střílí na těch pár kusů zvěře co tam mohlo být.
Ale naopak myslivci, kteří se starají o les jsou podle mě jiná sorta, než to co jsem vídala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80475
7.1.24 08:53

@beata84 zrovna srnčí je stejně přemnožená jako černá zvěř. Tam by ten odstřel byl sakra na místě. Drobná zvěř není, protože nejsou remízky v polích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
8.1.24 19:23

@MrtweyUbrus Není rok, kdy by nebylo XX mrtvých na silnicích kvůli opilým řidičům. Zakážeme auta nebo alkohol?

K tématu, nevím, myslím si o nich to samé jako o vojácích nebo tenistech - nic. Žádné neznám osobně. Ale někdo ta divoká prasata střílet musí protože jsou přemnožená a tenisté to nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze