Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
To je situace ![]()
Jednou žijete spolu, on nebude s maminkou do konce života-no musí to ale vědět sám. Promluvte si o tom co tě trápí a ať s tím proboha něěco dělá nebo se utrápíš! Musí se tě zastat, pokud ne, nemá to budoucnost a ve finále ti maminka bude diktovat, jak se bude jmenovat VAŠE dítě, jak ho máte vychovávat, co máte jíst a v kolik hodin a pomalu v kolik chodit na záchod když to přeženu-a tohle není život, hlavně je to jeden velký neustálý stres! A dlouho to neustojíš tady to neustáý komandování. A když si ke všemu pořídíte dítko…no potěž koště, to ji budeš mít pak doma už definitivně nastěhovanou. Takže radím promluvit si o tom vážně s přátelem, ať víš na čem jseš. Pokud by se zastával neustále matky, nemá to cenu-MAMÁNEK jak vyšitej.
@Lenka512 píše:
Taky tě napadla pomsta z MK?
no…spíš jedna nejmenovaná osoba, co tu občas založí diskuzi…anonymně…pak do ní opět anonymně přispívá a „zakladatelce“ jako jediná fandí…a pomáhá…pak je obě někdo napráská adminům a jsou odhaleny…no…proč nezaložit fiktivní profil, že jo? Nikoho odhalovat nebudou a srandy kopec… ![]()
@kitty77 píše:
Tak to bych nedalanavrhni že se odstěhujete jinam kde si matka a sestra nebudou na nic dělat nároky
PŘESNĚ! Pokud budou bydlet tam, je to neřešitelný problém…
@AdelkaMala Pokud je těch překlepů příliš, docela to ruší při čtení. Kromě angličtiny umím docela slušně španělsky a pamatuju si i něco z ruštiny a neodvážila bych se tvrdit, že je čeština nelogický a hloupý jazyk, i když třeba měkké a tvrdé i/y je už záležitost čistě pravopisná, výslovnostně se rozlišují jen v některých moravských nářečích. Výjimky mají všecky jazyky, akorát snad esperanto a další umělé jazyky ne. Háčky považuju za lepší řešení než spřežkový pravopis.
Nejsem pro rychlé soudy a ultimáta, ale to, co si popsala, je opravdu šílené. Tvoje požadavky na to, aby se rodiče hlásili před návštěvou či tvoje pocity z toho jak s tebou zacházejí jsou naprosto v pořádku. Zkus zestručnit to, cos napsala sem (tak na pět vět) a sdělit to znovu svému příteli. Zkus to formulovat tak, aby to neznělo jako kritika rodičů a sestry, ale soustřeď se na popis svých pocitů. Připrav si i návrh řešení (např. budeme bydlet někde jinde, teplá večeře bude třikrát do týdne atp.)Pokud nebude ochoten postavit se za tebe a bude trvat na tom, že jeho rodiče a sestra mají právo se takto chovat, nemá tě dost rád. I když ti to asi bude znít tvrdě, ale je to tak. Hlavně to opravdu rozsekni, dokud v tom není mimi. Takováto tchýně by ti mohla chtít vychovávat děti a instalovat se do role jejich matky. To by pak teprve bylo pořádné peklo. Vím, že opustit ho nebude jednoduché, ale nikdo, kdo dopustí, aby tě ponižovali, tě nemůže mít rád.
Děkuju holky
četla jsem vaše rady a hodně máte společný názor na stejnou věc a tou je, aby jsem ho opustila.Asi mě nezbyde nic jného, než to uskutečnit a začít plánovat jiné bydlení, protože nabídka odstěhovat se zpět k babičce a dědovy je velice lákavá
ale jsou již staří a chtějí mít také už svůj klid i své pohodlí i když na druhou stranu by jsem se o ně alspon' starala a měla by jsem je na očích a nemusela pořád trnout hrůzou co se tam děje, když nejsem u nich…
S přítelem jsem se mnohokrát snažila po dobrém promluvit ale nepochopil mě a nechce nic měnit. Dokonce jsem se pokusila si promluvit s tchánovcema ale tvrdě jsem narazila…oni mě nerespektují a představovaly by si vedle svého syna někoho jiného a já jejich měřítkem a parametry neprošla. Dávají mě to velice tvrdě na jevo a tchýně pořád rýpe, že Michalka od naproti by byla ideální nevěsta a nemůže si jí vynachválit, nebo pořád mluví o tom, jak se jí stýská po jeho bývalé přítelkyni a že jí musí zatelefonovat, jak se holka pořád má a jestly se jí stýská po Jirkoj
S tím dítětem máte pravdu že by to bylo ještě horší, protože tchýně už plánuje, co dítě bude jíst a co jíst nebude, jak se bude oblékat, kde bude spát, co je pro dítě nejlepší atd. až mě z ní hlava brněla a bolela když jsem jí pslouchala…Je to hrozný generál a musí mít hlavní slovo ve všem a vždy. Její slova:Neexistuje slovo nejde! Bud' jde i když někdy hodně těžko nebo neumim!!!
Takže s přítelem naposledy promluvím a řeknu mu svůj názor a pokud ho nebude respektovat, tak odcházím a mezi náme to končí.
Děkuju ještě jednou se moc omlouvám za chyby
je jich tam opravdu jako máku ![]()
@AdelkaMala píše:
@CuarentenaTo neber zle, ale já nemám moc ráda, když se někdo soustředí na pravopis namísto obsahu co člověk říká… sama umím několik cizích jazyků a můžu zodpovědně říct, že čeština je se svými háčky, měkkými a tvrdými i, výjímkami dost nelogický a hloupý jazyk
Nedodrziavanie pravopisu sposobuje ze je prispevok menej zrozumiteln a trva mi podstatne dlhsie ho precitat a pochopit. Clovek, ktory zaostava v pravopise sposobuje ze ja zacnem rovnakou mierou zaostavat v citani. Hrozne ma to rozculuje, a podla mnozstva zadrhelov co mi pisatel postavi do cesty sa casto rozhodnem vobec neplytvat energiu a cas na preluskanie nezrozumitelneho textu.
@AdelkaMala Zit do triceti s rodici znamena minimalne to, ze ten clovek do 30 nepocitil potrebu se postavit na vlastni nohy a osamostatnit…Nekterym rodinam to tak vyhovuje, ale zenska, ktera do tohodle jde holt musi pocitat s tim, ze to nebude vztah o dvou lidech…
Tak to je věc názoru (že čeština je/není nelogická)… španělština je však nádherná
Holka je mi to líto
, ale buď ráda že je to takhle že ti to nezačlo vadit až by přišlo dítě, to by tě a jeho ty dvě nenechaly ho snad ani vychovat podle vašich představ, uteč sama nebo s přítelem někam kde by to bylo vaše a ony si na to nedělaly nárok vždyť by tě snad hlídaly kdy si prdneš a neměla bys klid, a to že kvůli nim musíš pěstovat zeleninu a dělat tohle a tamto upřímně tě lituju, je to asi mamánek nebo maminka nepřenesla osamostatnění syna a tebe bere že jsi jí ho vzala, a to lepší nebude
@Rakia píše:
Děkuju holkyčetla jsem vaše rady a hodně máte společný názor na stejnou věc a tou je, aby jsem ho opustila.Asi mě nezbyde nic jného, než to uskutečnit a začít plánovat jiné bydlení, protože nabídka odstěhovat se zpět k babičce a dědovy je velice lákavá
ale jsou již staří a chtějí mít také už svůj klid i své pohodlí i když na druhou stranu by jsem se o ně alspon' starala a měla by jsem je na očích a nemusela pořád trnout hrůzou co se tam děje, když nejsem u nich…
S přítelem jsem se mnohokrát snažila po dobrém promluvit ale nepochopil mě a nechce nic měnit. Dokonce jsem se pokusila si promluvit s tchánovcema ale tvrdě jsem narazila…oni mě nerespektují a představovaly by si vedle svého syna někoho jiného a já jejich měřítkem a parametry neprošla. Dávají mě to velice tvrdě na jevo a tchýně pořád rýpe, že Michalka od naproti by byla ideální nevěsta a nemůže si jí vynachválit, nebo pořád mluví o tom, jak se jí stýská po jeho bývalé přítelkyni a že jí musí zatelefonovat, jak se holka pořád má a jestly se jí stýská po JirkojS tím dítětem máte pravdu že by to bylo ještě horší, protože tchýně už plánuje, co dítě bude jíst a co jíst nebude, jak se bude oblékat, kde bude spát, co je pro dítě nejlepší atd. až mě z ní hlava brněla a bolela když jsem jí pslouchala…Je to hrozný generál a musí mít hlavní slovo ve všem a vždy. Její slova:Neexistuje slovo nejde! Bud' jde i když někdy hodně těžko nebo neumim!!!
Takže s přítelem naposledy promluvím a řeknu mu svůj názor a pokud ho nebude respektovat, tak odcházím a mezi náme to končí.
Děkuju ještě jednou se moc omlouvám za chybyje jich tam opravdu jako máku
Dobrý plán
Podle toho co tu píšeš, tě vysloveně ponižují. Fuj teda. To by mě zajímalo, jestli až si pro něj najdou správnou ženu na vysokém žebříčku, jak dlouho to vydrží ![]()
To se pleteš… (postavit na vlastní nohy, osamostatnit)… co to znamená postavit se na vlastní nohy, osamostatnit se? Někdo si pořídí byt, chodí do zaměstnání za plat (závislá činnost) a je zadlužený až po uši půjčkami a hypotékami… je samostatný / závislý?… jiný bydlí u rodičů v baráku, má firmu, vydělává statisíce, jezdí po světě s baťohem po světe a nemá žádný dluhy a půjčky… je nesamostatný?…
To kde člověk bydlí není podstatné ani určující jestli je nebo není samostatný
Tomu se nedá skoro ani věřit - pokud je tohle tvoje realita, tak bych si zřejmě s přítelem naposledy řádně promluvila a dle výsledku se zařídila. A pokud by to hodlal změnit, stejně bych s dítětem počkala dle pořekadla - Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají
.
@Sepishka píše:
@AdelkaMala Zit do triceti s rodici znamena minimalne to, ze ten clovek do 30 nepocitil potrebu se postavit na vlastni nohy a osamostatnit…Nekterym rodinam to tak vyhovuje, ale zenska, ktera do tohodle jde holt musi pocitat s tim, ze to nebude vztah o dvou lidech…
Niekedy, zvlast ked je v hre rodinny dom a zahrada, sa nerozhoduje len o tom, ze ten chlap necitil potrebu postavit sa na vlastne nohy. Keby moja svokra necitila potrebu riadit mojmu manzelovi este aj sposob akym si utiera zadok, tiez by z domu neutekal, ale ostal by byvat s rodicmi, lebo starnu a na dome prace s rokmi pribuda. Ostal by tam pomahat, bolo by to pre neho dolezitejsie ako osamostatnenie sa.
@juchinka joooo to pak vydrží, jelikož jí budou lést do zadnice, té „vybrané, schválené“ nevěstě a budou z ní potentovaní…