Mám od přítele odejít? Nezastane se mě před rodinou

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2243
22.8.13 22:38

To je situace :(
Jednou žijete spolu, on nebude s maminkou do konce života-no musí to ale vědět sám. Promluvte si o tom co tě trápí a ať s tím proboha něěco dělá nebo se utrápíš! Musí se tě zastat, pokud ne, nemá to budoucnost a ve finále ti maminka bude diktovat, jak se bude jmenovat VAŠE dítě, jak ho máte vychovávat, co máte jíst a v kolik hodin a pomalu v kolik chodit na záchod když to přeženu-a tohle není život, hlavně je to jeden velký neustálý stres! A dlouho to neustojíš tady to neustáý komandování. A když si ke všemu pořídíte dítko…no potěž koště, to ji budeš mít pak doma už definitivně nastěhovanou. Takže radím promluvit si o tom vážně s přátelem, ať víš na čem jseš. Pokud by se zastával neustále matky, nemá to cenu-MAMÁNEK jak vyšitej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Jitka1976
22.8.13 22:38
@Lenka512 píše:
Taky tě napadla pomsta z MK? :)

no…spíš jedna nejmenovaná osoba, co tu občas založí diskuzi…anonymně…pak do ní opět anonymně přispívá a „zakladatelce“ jako jediná fandí…a pomáhá…pak je obě někdo napráská adminům a jsou odhaleny…no…proč nezaložit fiktivní profil, že jo? Nikoho odhalovat nebudou a srandy kopec… :nevim:

• Citovat
  • Upravit
2243
22.8.13 22:39
@kitty77 píše:
Tak to bych nedala 8o navrhni že se odstěhujete jinam kde si matka a sestra nebudou na nic dělat nároky :nevim:

PŘESNĚ! Pokud budou bydlet tam, je to neřešitelný problém…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8071
22.8.13 22:40

@AdelkaMala Pokud je těch překlepů příliš, docela to ruší při čtení. Kromě angličtiny umím docela slušně španělsky a pamatuju si i něco z ruštiny a neodvážila bych se tvrdit, že je čeština nelogický a hloupý jazyk, i když třeba měkké a tvrdé i/y je už záležitost čistě pravopisná, výslovnostně se rozlišují jen v některých moravských nářečích. Výjimky mají všecky jazyky, akorát snad esperanto a další umělé jazyky ne. Háčky považuju za lepší řešení než spřežkový pravopis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
920
22.8.13 22:41

Nejsem pro rychlé soudy a ultimáta, ale to, co si popsala, je opravdu šílené. Tvoje požadavky na to, aby se rodiče hlásili před návštěvou či tvoje pocity z toho jak s tebou zacházejí jsou naprosto v pořádku. Zkus zestručnit to, cos napsala sem (tak na pět vět) a sdělit to znovu svému příteli. Zkus to formulovat tak, aby to neznělo jako kritika rodičů a sestry, ale soustřeď se na popis svých pocitů. Připrav si i návrh řešení (např. budeme bydlet někde jinde, teplá večeře bude třikrát do týdne atp.)Pokud nebude ochoten postavit se za tebe a bude trvat na tom, že jeho rodiče a sestra mají právo se takto chovat, nemá tě dost rád. I když ti to asi bude znít tvrdě, ale je to tak. Hlavně to opravdu rozsekni, dokud v tom není mimi. Takováto tchýně by ti mohla chtít vychovávat děti a instalovat se do role jejich matky. To by pak teprve bylo pořádné peklo. Vím, že opustit ho nebude jednoduché, ale nikdo, kdo dopustí, aby tě ponižovali, tě nemůže mít rád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
299
22.8.13 22:41

Děkuju holky :hug: četla jsem vaše rady a hodně máte společný názor na stejnou věc a tou je, aby jsem ho opustila.Asi mě nezbyde nic jného, než to uskutečnit a začít plánovat jiné bydlení, protože nabídka odstěhovat se zpět k babičce a dědovy je velice lákavá :) ale jsou již staří a chtějí mít také už svůj klid i své pohodlí i když na druhou stranu by jsem se o ně alspon' starala a měla by jsem je na očích a nemusela pořád trnout hrůzou co se tam děje, když nejsem u nich…
S přítelem jsem se mnohokrát snažila po dobrém promluvit ale nepochopil mě a nechce nic měnit. Dokonce jsem se pokusila si promluvit s tchánovcema ale tvrdě jsem narazila…oni mě nerespektují a představovaly by si vedle svého syna někoho jiného a já jejich měřítkem a parametry neprošla. Dávají mě to velice tvrdě na jevo a tchýně pořád rýpe, že Michalka od naproti by byla ideální nevěsta a nemůže si jí vynachválit, nebo pořád mluví o tom, jak se jí stýská po jeho bývalé přítelkyni a že jí musí zatelefonovat, jak se holka pořád má a jestly se jí stýská po Jirkoj 8o S tím dítětem máte pravdu že by to bylo ještě horší, protože tchýně už plánuje, co dítě bude jíst a co jíst nebude, jak se bude oblékat, kde bude spát, co je pro dítě nejlepší atd. až mě z ní hlava brněla a bolela když jsem jí pslouchala…Je to hrozný generál a musí mít hlavní slovo ve všem a vždy. Její slova:Neexistuje slovo nejde! Bud' jde i když někdy hodně těžko nebo neumim!!! :mrgreen: Takže s přítelem naposledy promluvím a řeknu mu svůj názor a pokud ho nebude respektovat, tak odcházím a mezi náme to končí.
Děkuju ještě jednou se moc omlouvám za chyby :oops: je jich tam opravdu jako máku :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.8.13 22:42
@AdelkaMala píše:
@CuarentenaTo neber zle, ale já nemám moc ráda, když se někdo soustředí na pravopis namísto obsahu co člověk říká… sama umím několik cizích jazyků a můžu zodpovědně říct, že čeština je se svými háčky, měkkými a tvrdými i, výjímkami dost nelogický a hloupý jazyk

Nedodrziavanie pravopisu sposobuje ze je prispevok menej zrozumiteln a trva mi podstatne dlhsie ho precitat a pochopit. Clovek, ktory zaostava v pravopise sposobuje ze ja zacnem rovnakou mierou zaostavat v citani. Hrozne ma to rozculuje, a podla mnozstva zadrhelov co mi pisatel postavi do cesty sa casto rozhodnem vobec neplytvat energiu a cas na preluskanie nezrozumitelneho textu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2401
22.8.13 22:43

@AdelkaMala Zit do triceti s rodici znamena minimalne to, ze ten clovek do 30 nepocitil potrebu se postavit na vlastni nohy a osamostatnit…Nekterym rodinam to tak vyhovuje, ale zenska, ktera do tohodle jde holt musi pocitat s tim, ze to nebude vztah o dvou lidech…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
22.8.13 22:44

@Cuarentena

Tak to je věc názoru (že čeština je/není nelogická)… španělština je však nádherná

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6536
22.8.13 22:47

Holka je mi to líto :hug:, ale buď ráda že je to takhle že ti to nezačlo vadit až by přišlo dítě, to by tě a jeho ty dvě nenechaly ho snad ani vychovat podle vašich představ, uteč sama nebo s přítelem někam kde by to bylo vaše a ony si na to nedělaly nárok vždyť by tě snad hlídaly kdy si prdneš a neměla bys klid, a to že kvůli nim musíš pěstovat zeleninu a dělat tohle a tamto upřímně tě lituju, je to asi mamánek nebo maminka nepřenesla osamostatnění syna a tebe bere že jsi jí ho vzala, a to lepší nebude

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
722
22.8.13 22:47
@Rakia píše:
Děkuju holky :hug: četla jsem vaše rady a hodně máte společný názor na stejnou věc a tou je, aby jsem ho opustila.Asi mě nezbyde nic jného, než to uskutečnit a začít plánovat jiné bydlení, protože nabídka odstěhovat se zpět k babičce a dědovy je velice lákavá :) ale jsou již staří a chtějí mít také už svůj klid i své pohodlí i když na druhou stranu by jsem se o ně alspon' starala a měla by jsem je na očích a nemusela pořád trnout hrůzou co se tam děje, když nejsem u nich…
S přítelem jsem se mnohokrát snažila po dobrém promluvit ale nepochopil mě a nechce nic měnit. Dokonce jsem se pokusila si promluvit s tchánovcema ale tvrdě jsem narazila…oni mě nerespektují a představovaly by si vedle svého syna někoho jiného a já jejich měřítkem a parametry neprošla. Dávají mě to velice tvrdě na jevo a tchýně pořád rýpe, že Michalka od naproti by byla ideální nevěsta a nemůže si jí vynachválit, nebo pořád mluví o tom, jak se jí stýská po jeho bývalé přítelkyni a že jí musí zatelefonovat, jak se holka pořád má a jestly se jí stýská po Jirkoj 8o S tím dítětem máte pravdu že by to bylo ještě horší, protože tchýně už plánuje, co dítě bude jíst a co jíst nebude, jak se bude oblékat, kde bude spát, co je pro dítě nejlepší atd. až mě z ní hlava brněla a bolela když jsem jí pslouchala…Je to hrozný generál a musí mít hlavní slovo ve všem a vždy. Její slova:Neexistuje slovo nejde! Bud' jde i když někdy hodně těžko nebo neumim!!! :mrgreen: Takže s přítelem naposledy promluvím a řeknu mu svůj názor a pokud ho nebude respektovat, tak odcházím a mezi náme to končí.
Děkuju ještě jednou se moc omlouvám za chyby :oops: je jich tam opravdu jako máku :oops:

Dobrý plán :palec: Podle toho co tu píšeš, tě vysloveně ponižují. Fuj teda. To by mě zajímalo, jestli až si pro něj najdou správnou ženu na vysokém žebříčku, jak dlouho to vydrží :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
669
22.8.13 22:49

@Sepishka

To se pleteš… (postavit na vlastní nohy, osamostatnit)… co to znamená postavit se na vlastní nohy, osamostatnit se? Někdo si pořídí byt, chodí do zaměstnání za plat (závislá činnost) a je zadlužený až po uši půjčkami a hypotékami… je samostatný / závislý?… jiný bydlí u rodičů v baráku, má firmu, vydělává statisíce, jezdí po světě s baťohem po světe a nemá žádný dluhy a půjčky… je nesamostatný?…
To kde člověk bydlí není podstatné ani určující jestli je nebo není samostatný

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Poison Ivy
22.8.13 22:52

Tomu se nedá skoro ani věřit - pokud je tohle tvoje realita, tak bych si zřejmě s přítelem naposledy řádně promluvila a dle výsledku se zařídila. A pokud by to hodlal změnit, stejně bych s dítětem počkala dle pořekadla - Když ptáčka lapají, pěkně mu zpívají :).

• Citovat
  • Upravit
22.8.13 22:54
@Sepishka píše:
@AdelkaMala Zit do triceti s rodici znamena minimalne to, ze ten clovek do 30 nepocitil potrebu se postavit na vlastni nohy a osamostatnit…Nekterym rodinam to tak vyhovuje, ale zenska, ktera do tohodle jde holt musi pocitat s tim, ze to nebude vztah o dvou lidech…

Niekedy, zvlast ked je v hre rodinny dom a zahrada, sa nerozhoduje len o tom, ze ten chlap necitil potrebu postavit sa na vlastne nohy. Keby moja svokra necitila potrebu riadit mojmu manzelovi este aj sposob akym si utiera zadok, tiez by z domu neutekal, ale ostal by byvat s rodicmi, lebo starnu a na dome prace s rokmi pribuda. Ostal by tam pomahat, bolo by to pre neho dolezitejsie ako osamostatnenie sa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2243
22.8.13 22:55

@juchinka joooo to pak vydrží, jelikož jí budou lést do zadnice, té „vybrané, schválené“ nevěstě a budou z ní potentovaní…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí