Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Rakia Přesně jsi to vystihla. Poslední ultimátum a běž. Jen si dej pozor, abys opravdu byla co nejstručnější a nejsrozumitelnější. Oni ti chlapi jsou občas pěkně natvrdlí ![]()
@Rakia píše:
Děkuju holkyčetla jsem vaše rady a hodně máte společný názor na stejnou věc a tou je, aby jsem ho opustila.Asi mě nezbyde nic jného, než to uskutečnit a začít plánovat jiné bydlení, protože nabídka odstěhovat se zpět k babičce a dědovy je velice lákavá
ale jsou již staří a chtějí mít také už svůj klid i své pohodlí i když na druhou stranu by jsem se o ně alspon' starala a měla by jsem je na očích a nemusela pořád trnout hrůzou co se tam děje, když nejsem u nich…
S přítelem jsem se mnohokrát snažila po dobrém promluvit ale nepochopil mě a nechce nic měnit. Dokonce jsem se pokusila si promluvit s tchánovcema ale tvrdě jsem narazila…oni mě nerespektují a představovaly by si vedle svého syna někoho jiného a já jejich měřítkem a parametry neprošla. Dávají mě to velice tvrdě na jevo a tchýně pořád rýpe, že Michalka od naproti by byla ideální nevěsta a nemůže si jí vynachválit, nebo pořád mluví o tom, jak se jí stýská po jeho bývalé přítelkyni a že jí musí zatelefonovat, jak se holka pořád má a jestly se jí stýská po JirkojS tím dítětem máte pravdu že by to bylo ještě horší, protože tchýně už plánuje, co dítě bude jíst a co jíst nebude, jak se bude oblékat, kde bude spát, co je pro dítě nejlepší atd. až mě z ní hlava brněla a bolela když jsem jí pslouchala…Je to hrozný generál a musí mít hlavní slovo ve všem a vždy. Její slova:Neexistuje slovo nejde! Bud' jde i když někdy hodně těžko nebo neumim!!!
Takže s přítelem naposledy promluvím a řeknu mu svůj názor a pokud ho nebude respektovat, tak odcházím a mezi náme to končí.
Děkuju ještě jednou se moc omlouvám za chybyje jich tam opravdu jako máku
Pane jo, to je ale hlupák, že mu to nevadí…Prosím Tě slib mi, že nebudete mít děti
víš jak by si tím trpěla??? A ty děti ani nehovořím…
Držím Ti palce holka, vzchop se, najdeš si někoho lepšího, jak tak koukám, jsi přizpůsobivá až až ![]()
Nečetla jsem diskuzi, takže reaguju jen na úvodní příspěvek.
Matinka je bezhraniční, despotická fúrie, bez kouska respektu k tobě a ke vztahu ty x její syn A TO SE NEZMĚNÍ
Dcera, tj. tvoje skorošvagrová, je její kopie a TO SE NEZMĚNÍ
Syn, tj. tvůj bojfrend je nedospělý, na matce závislý a vůči ní bezhraniční, preferuje potřeby její nad svoje, tvoje a vaše a TO SE S NEJVĚTŠÍ PRAVDĚPODOBNOSTÍ NEZMĚNÍ
Bydlení je majetkově kompolikované A TO SE NEZMĚNÍ. Co když ovdovíš, rozvedeš se… co pak? S dětmi?
Váš vztah je vlastně takovej grupáč- ty a jeho rodina. A TO SE FAKT NEZMĚNÍ, pokud nebudete bydlet aspoň v Brazílii.
Ty aby ses bála si doma něčím pohnout, něco si udělat po svým, všude ti vlezou jak švábi a zastání nemáš. Co když ti budou vychovávat děti? A piš si, že budou. A že se ti chlap nezastane. Atd atd.
Opravdu takhle chceš žít celej život??? Z mojí zkušenosti a z pozorovní vyplývá, že se tihle mamánci usmrkaní prostě máminy sukně nepouštěj…
Utíkej, holka utíkej a zachraň holej život, dokud nejsou svatby, děti, závazky…
Držim place.
Ps. Lepší začínat od nuly s čistým štítem dokud jsi mladá, než mít doma debila, děti, v baráku šílenou tchýni a švagrovou, 4O na krku a se sebevědomím i nervama v loji.
Chtěla jsi radu, tak ti řeknu co si myslím já - pokud tvůj chlap ve všem stojí za svou maminkou, tak to tak bude vždycky - s příchodem dítěte se tyhle potíže ještě zhorší - tvé dítě bude vychovávat tchýně, at se ti její metody budou nebo nebudou líbit a chlap bude souhlasit - pokud chceš mít spokojenej život, tak od něj odejdi, podle toho co píšeš, tak ti to vadí a s postupem času bude vadit víc a víc, a nakonec nejspíš odejdeš stejně, pravděpodobnost toho, že se tvůj chlap změní je dost malá
moje tchýně je slabej odvar proti téhle tvé budoucí, ale občas jí mám tak akorát, když mi uděluje chytré rady do života, jenže u mě je ten rozdíl, že chlap stojí za mnou, je to i tak dost náročný a stresující, a obzvlášt mi to vadí, když se mi snaží převychovávat moje dítě (zatím jen to starší), ale porotože chlap stojí za mnou, tak je to v únosné míře, myslím, že by měla stejné nápady jako ta tvá, ale tohle já bych si líbit nenechala - i tak s ní mám dost problémy, když jí slušně vysvětluju, že tohle prostě moje děti takhle dělat nebudou a ona jim nebude poroučet co maj a nemaj - představa, že chlap stojí za ní, to by mě zabilo
je to jen můj nároz a ty sama musíš zvážit pro a proti
přeji ti ať už se rozhodneš jakkoli, ať je tvé rozhodnutí správné a nikdy ho nemusíš litovat ![]()
@AdelkaMala Tou samostatnosti hovorim spis o prestrihnuti pupecni snury. Ve vlastnim okoli vidim, ze kdyz clovek zustane v dospelosti zit v jednom baraku s rodicema, tak svym zpusobem nikdy poradne nedospeje- je pod drobnohledem rodicu, ktery tim hur chapou, ze ten clovek ma pravo na svuj vlastni zivot…Myslim, ze to presne se deje zakladatelce.
@Cuarentena ja si taky myslim, ze pravopis je dulezity, clovek si toho druheho hned sutomaticky nejak zaradi a pak to i sedi k tomu pribehu, co ten clovek pise.. ![]()
@AdelkaMala čeština je super i ta gramatika se dá. Je to sice o naučení se všeho nazpaměť, ale pořád lepší, než ty znaky v japonštině či čínštině
A teda španělština se mi nikdy nelíbila, to jejich vychrnuté ch je nechutné
Ale ne, sory, taky mám ráda cizí jazyky, konkrétně angličtinu a manžel mluví italsky plus je Švýcar z německého kantonu a to je teprv sranda, když začne tou jejich haťmatilkou
Každopádně se španělštinou se domluvíš s nejvíce lidmi na celém světě, ne? Jakože to je nejrozšířenější jazyk.. Tak to máš dobré ![]()
Už bych nic nechtěla od přítele slyšet a modlila bych se, abych odešla netěhotná. Umíš si představit do téhle rodiny půjčovat dítě?
To bys teprve byla nešťastná
Máš život před sebou, tak si ho nepodělej s takovou matinkou, která tě po svatbě nenechá ani svobodně nadechnout
…nemáš co řešit, na nic nečekej
![]()
Holka zlata nemuzu nereagovat, ale jak tu vsichni rikaji utec dokud je cas. Pokud se te pritel nezastal ted, nezastane se te nikdy a ditetem to bude jeste horsi. Prosim te nekaz si zivot s takovym. A ta jeho matka by se mela stydet.
Jo a vy holky co prudite s pravopisem jste fakt uzasne, to ji opravdu pomuze.Mam pocit, ze myslime vsichni na pravopis, kdyz tu piseme ze?? ![]()
uteč a vrat se k babičce. tohle se bude jen horšit
je mi tě líto, pevný nervy!!
![]()
No problem je asi v tom, ze to je dum dedecka a pribuzni tam vzdycky jezdili na navstevy, meli klice a tezko by nesli, kdyz jim v tom ted zacnes branit. takze durazne doporucuji tlkacit na porizeni vlastniho bydleni a klice mamince nedavat.
To je fakt hrozný!!! ![]()
Už bych ani přítele ráda neměla, za to všechno. Pro něj bys měla být na prvním místě ty a ne maminka. Nevím, ale já bych byla dávno pryč. ![]()
Nejdřív bych je profackovala a pak bych asi utekla, protože jestli budete mít mimčo, bude to stokrát horší!!
jak říkám, nějakou tu ránu by zasloužily, když nejde po dobrym…obdivuju tvoje nervy, můj pohár už by asi dávno přetekl…
Odejdi od nej, dokud nemate dite, pak by to bylo mnohem horší. Tchyně je pěkná k.ava a on je mamanek, co se bez ni ani neuprdne. ![]()
Ty bláho. Já se připojuji jednoznačně ke všem holkám co tu psaly. Přeci nemůžeš celý život dělat jen to, co chtějí ostatní, být loutka bez názoru. Já nejsem ta, která končí vztah kvůli nějakému problému, ale tohle je moc.
Já si myslím, že i když ti skorotchýně předhazuje jiné "ideální " adeptky pro svého syna, myslím, že všechny dopadnou jako ty. Tchýně nenechá žádnou nevěstu napokoji a všem by do toho kecala. A tvuj chlap je jí hodně ovlivněný.
Tady nebudeš žít svůj život, ale jejich. ![]()
Neber si ho za muže, byla bys v pasti a zralá na psychiatra. ![]()
Určitě zkus jít bydlet, aspoň na čas, ke svým prarodičům a uvidíš, že se ti bude hned líp dýchat. ![]()