Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý večer, obracím se na Vás s problémem a budu moc ráda, když mě poradíte nebo napíšete svůj názor. S přítelem jsme spolu 5let(mě je 30let, přítelovy 33let) z toho spolu 4roky žijeme, klape nám to, máme se rádi ale problémem jsou jeho rodiče a jeho sestra, která je vdaná(její manžel je naprosto super) a má 2děti. Přítel žil u rodičů a rozhodly jsme se, že spolu začneme žít u jeho dědečka, který má rodinný dům, sestěhovaly jsme se a myslela jsem, že budeme spokojený…bohužel nejsme, jeho rodiče k nám neustéle jezdí neohlášeně, nezájem, že máme jiné plány, také když nejsme doma, tak si odemknou a šmejděj nám po bytě, kolikrát se mě stalo, že jsem přišla z práce, přítele matka z jeho sestrou si seděly v naší kuchyni a udělaly si kafíčkoa drbaly tam…jeho matka nám neustále mluví do života, všechno dělám špatně, dokonce musím každý den vařit když přítel obědvá v práci, protože musí mít domácí stravu a dokonce si přítele maminka kontroluje, jestly jsem uvařila telefonem a když to nestihnu, tak přijede a přiveze přítelovy večeři a má u toho řeči, že si její synáček zničí žaludek, že jsem k ničemu…Věčně mě přerovnává věci po baráku, protože já nemám vkus, kontroluje jestly mám uklizeno a když se jí něco nelíbí, tak si vezme hadr a kbelík a začne uklízet…dokonce jsem si musela pořídit zahrádku se zeleninou protože si to tchánoveci vydupaly a musím postivě každý týden okopávat a plýt, jinak se do mě všichni pustějí, že se flákám…přítele sestra si usmyslela, že chce, aby jsem si dala kytky kolem baráku a když jsem se k ničemu neměla, tak je koupila a zasadila a poučovala mě, jak je mám okopávat a zalívat a když někde vyděla kousek plevele, tak hned začala okopávat a měla u toho řeči, že mě to pochcípe, že se o to nestarám..na mé námitky, že chodím do práce na 3směny, o víkendu mám brigádu, vařím uklízím, starám se o dům a zahradu, sekám trávu atd. mě sprdnula, že co budu dělat, až budu mít děti?!Už jsem opravdu zoufalá, unavená a nevím co mám dělat…tchánovci k nám jezdí 3-4týdně a můj chlap se mě prostě nezastane, strašně se kvůli tomu kolikrát hádáme, mě se nelíbí, že mají klíče od přítelova domu a přítel na mě začne vždy křičet, že jeho maminka v tom domě vyrůstala a že tam bude mít přístup kdykoli si zamene'Tak jsem mu řekla, at' se alspon' ohlásí když chtějí přijet, mají telefon a přítel mě řekl, že jemu to nevadí, že je rád, když přijedou.
Další věc je ta, že že plánujeme miminko, svatbu a předělání baráku a přítel si vzal na to pujčku. Když se to dozvěděla jeho maminka, tak prohlásila, že dítě bude až po svatbě a že barák se předělá taky před svatbou. že kdyby jsme se rozváděly, tak aby jsem pak netahal cihly ze zdi a že si nepřeje aby jsem cokoly do baráku pořizovala ze svého a nepřeje si moji účast na předělání baráku, že to jejich rodina zvládne sama a že mě k tomu nechtějí a už začly plánovat co kam přijde, kam co postavěj, kde bude stát lednička a kde bude nábytek a v jaké barvě…jo a hned se ptala na koho přítel nechal napsat barák pro případ jeho smrti, tak přítel řekl no přece na tebe mami a kdyby se s tebou něco stalo, tak jsem to zdědí má sestra.(s čímž ještě souhlasím, protože mě tu pane nc neříká).Pak jsem se ptala když odjely domů přítele, že jak to vidí, že jsme se na něčem domluvily a ted' je to vše jinak a podle jeho maminky. Přítel mě řekl, že maminka má prvdu, že dítě počká, že do konce roku přestaví barák, pak se vezmeme a teprve pak, začneme plánovat miminko.
Včera jsem si koupila pračku, protože se mě ta stará rozbyla a zrovna přijela jeho sestra s maminkou, tak zavlekly přítele do koupelny a ukazovaly mu jak se pračka ovládá a jak se zapíná a kolik musí dát prádla a jak ho třídit a mě vám to přišlo tak strašně líto všechno, že jsem utekla na zahradu a tm jsem se vybrečela jak husa…už opravdu nevím jak dál, začínám mít deprese a přemýšlím, že asi uteču zpět k babičce a dědovy a začnu od začátku a s někým jiným…co by jste mě radily vy? Jak se zachovat, já mám přítele hrozně ráda ale tohle mě už ničí a nevím jak dál, přítel se mě nezastane, stojí při svých rodičích a sestře a moje rodina je pro ně pro všechny,,po'vl,,děkuji za rady a omlouvám se za román ale potřebovala jsem se vypsat děkuji…
To co jsi napsala sem - řekni příteli, jak tě to trápí, co cítíš, jak to vidíš… bud to pochopí a pak to bude OK nebo ne a bude to jen horší. Bohužel zažíváš takovou klasiku jako mnohé ženy, jeho máti si myslí, že ví všechno nejlépe na světě a ty jsi hrozná ženská… přítrž tomu může udělat jen tvůj přítel, který musí „zjednat pořádky“ v širším příbuzenstvu. Začít musíš u diskuse s ním… musí tě pochopit a udělat pořádek. Pokud ne… nezbude něž hledat jinde.
Týýýýýý jo, jsem v šoku
Uteč dokud můžeš, nesnesla bych tchýni za dupou a chlapa, co se mě nezastane a ještě poslouchá na slovo matku
Hrozné, zachraň se, dokud nemáte dítě. ![]()
@Rakia tak to je mazec teda…na tvém místě bych se sebrala a hodně rychle utíkala. Tvůj přítel je pořádný mamánek a podle toho co píšeš si nemyslím, že by někdy dospěl a začal se stavět na tvoji stranu. Věř mi, že jestli už teď je to takhle, tak až budete mít děti, odvezou tě do Bohnic…jsi dospělá, nikdo nemá právo ti přikazovat, co máš nebo nemáš na baráku dělat a tak by k tomu měl přistupovat i tvůj přítel. Dost důrazně bych si s ním promluvila a řekla mu, že pokud se nezačne chovat jako dospělej člověk, tak prostě odcházím. Já mám své rodiče i rodiče přítele ráda ale kdyby se u nás dělo tohle, tak bych fofrem zasáhla, to není život…jsi nešťastná už teď, co za pár let?
Vem nohy na ramena dokud je čas tohle se nezlepší a když bude mimčo budou ti kafrat i do toho a nikdy nebudeš dost dobrá!
Vzhledem k tomu, ze je pritel na jejich strane bych rekla, ze neni co resit… zmena zadna nenastane, ty se s nema muzes pokouset o boje, ale budes sama proti cele rodine ![]()
Být tebou, tak od něj uteču, není to normální takto si nechat zasahovat do soukromí. Když se přítel nezastane ted tak už nikdy, pak až budeš mít miminko tak to bude ještě horší, budou ti mluvit do péče, výchovy a tak…odejít pak s dítětem bude ještě horší. Uteč hned nemá to cenu.
Pokud to jemu vyhovuje a tobě ne, tak bych s ním dítě a svatbu neplánovala - budeš hodně nešťastná, jestli do toho půjdeš…Našla bych si bydlení, odstěhovala se a řekla mu, že buď jde se mnou a budeme spolu nebo nejde a je konec.
Nemá smysl si dělat z celého života peklo kvůli chlapovi, kterýmu vyhovuje mít matinku za prdelí
Uprimne, to je velka sila
. Pokud by mi nekdo bez dovoleni lozil po byte, okamzite bych vymenila zamky. A pokud chlap nestoji pri tobe a pohrda tvou rodinou, rozhodne bych se nepoustela do rekonstrukce baraku a hlavne bych si s nim neporizovala dite.
Pokud si nedupnes a vse si s nima nevysvetlis tak, aby se nasel rozumny kompromis, tak budes cely zivot nestastna.
Uteč holka
vem nohy na ramena, jinak tě zničí a tady se nic nezmění!
Když chlap nestojí za tebou, je to blbeček co bude skákat podle maminky
To bych nevydejchala, poslala bych je vsechny, včetně přítele do háje, a odstěhovala se. Nebo chceš takhle fungovat dál?
jo, teda promiň, ale chyb tam máš požehnaně.
Uteč, je to blb. a
V podstate nechapu co resis, v kazde kazde druhé vete mas odpoved ![]()
Ježiši kriste
to je peklo, zdrhej a nepořizuj si do toho dátě, to teprve budou muka ![]()
@tasa píše:
To bych nevydejchala, poslala bych je vsechny, včetně přítele, do háje, a odstěhovala se. Nebo chceš takhle fungovat dál?jo, teda promiň, ale chyb tam máš požehnaně.