Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Anonymní píše:
@AniNevim Teda, vzdálila jsem se od toho, co jsem původně chtěla psát, ale chtěla jsem se z toho vypovídat, protože mě to mrzí
no ja jsem rada, ze jsi se vzdalila, protoze resis uplne „kosmeticke vady“ a ne to, doopravdy shnile ve state danskem
![]()
Jen pis, treba si myslenky utribis sama…
Vy se ale rodicum nemusite zavdecovat ani jeden. Seznamit ano, ale ziskavat prizen? Proc? vzdyt mate sve bydleni nebo ne? Pokud byste chteli zit pod jednou strechou s jednemi z rodicu, pochopim, ale takhle? Je to mozna drsne, ale je to realita dospeleho zivota. Vsechna mladata jednou vyleti z hnizda.
Mozna az jeho rodice pochopi, ze je to u nej uz konecne vazne, tak se na tebe take budou divat jinak, ale tobe to muze byt fuk… uplne… naprosto… nebudete spolu zit…
Manžel je v práci, ale asi už tam spí. Snad bude mít klidnou službu. Taky už bych šla spát. ![]()
@Anonymní píše:
@AniNevim Však já ty jeho kamarády taky chápu, i když dřív jsem pro ně měla větší pochopení. Časem jsem totiž zjistila, že těch kamarádů je opravdu hodně a jednou přijede ten, podruhé tamten, potřetí onen, pak zase ten první,… a pořád dokola. A když už nikdo nepřijel, tak víkend podle přítele slouží k tomu, aby si užil co to jde. Tak mě napadá, i kdybych byla o víkendu u něj, NEZŮSTAL by kvůli mě doma, a pokud ano, tak jen proto, aby mu to nebylo moc blbé mě nechávat samotnou u něj v bytě. Vzpomněla jsem si, jak mi pověděl, že přece nebude sedět doma na zadku, když nemusí ráno vstávat. Ale tahle věta je pořád dokolečka
nevim, je to tezke, ale ja ho chapu… a to si nemyslim, ze bych byla nejaky usedlik pred ditetem… ale vedet tehdy, co vim dnes, tak bych fakt chodila kazdy vikend… Navic pises, ze neni ozralka, ale spolecensky. Takze jestli fakt nekde prokeca celou noc u 3-4 piv… nevim, kazdy potrebuje vypnout…
Opet „kdyby“… „Kdybych byla u naj“… No tak to udelej, udelej to 3 vikendy po sobe, naplanujte pres den vylety a vecer „jedno - dve“ v hospode… Zij mlady zivot, uzij si… Nemusis se opijet do nemoty. Priprav obcerstveni, on at koupi chlast a pozvete si pratele k sobe. Pokud travite vikendy odddelene, je to porad jako kdybys ho znala jen castecne. Potrebujes ho poznat vice, abys s nim mohla hnizdit, byt jen v tve hlave.
@AniNevim píše:
Navic pises, ze neni ozralka, ale spolecensky.
Tak je společenský, ale o víkendu to nejsou jen 2-4 piva. Kolikrát bych to raději ani nechtěla slyšet, když vypráví, jak byl tam a tam a měl toho tolik a tolik… A nakonec do sebe kopl pár panáků… Kdyby to bylo jen pár piv, tak bych to neřešila. Jenže on si stále stojí za tím, že ven chodí jen kvůli kamarádům a nebo že má chuť na pivo, asi by si nepřiznal, že se chodí ožrat ![]()
@Anonymní píše:
Tak je společenský, ale o víkendu to nejsou jen 2-4 piva. Kolikrát bych to raději ani nechtěla slyšet, když vypráví, jak byl tam a tam a měl toho tolik a tolik… A nakonec do sebe kopl pár panáků… Kdyby to bylo jen pár piv, tak bych to neřešila. Jenže on si stále stojí za tím, že ven chodí jen kvůli kamarádům a nebo že má chuť na pivo, asi by si nepřiznal, že se chodí ožrat
mnoooo… tak to je jina… ale pokud by byl alkoholik, tajil by to. Nezbyde, nez zkusit s nim „zit naplno“, jinak to nevymyslis, co vse, kdyby…
@Anonymní píše:
To jsi otěhotněla neplánovaně a hned dvojčata? Tak to je masakr… Tvá věta,,Celej život byl zvyklej na jinej režim" je to, co vlastně řeším i já. Celý život si užíval a chodil po akcích, můj příchod změnil to, že omezil návštěvy hospod a nevím, jestli je možné, že by to omezil ještě víc. Ale když čtu tvé příspěvky, jako by jsi mi mluvila z duše (až na to, že nemáme děti a nejsme manželé). V tom případě ale nevím, jestli se (zavčasu) rozcházet, když se máme rádi
Já nevím, ale podle mě tohle není důvod k rozchodu. Nepocitej s tím že se nějak extra změní, ale třeba se vážně nudí když ty na víkend jedeš pryč, myslím si že u vás je chyba na obou stranách. Navíc tvuj chlap je proti mému ještě o dost mladší tak třeba bude ještě tvarný
mimi jsme plánovali, ale jen jedno ![]()
Můj manžel má víkendy hodně pracovní a pokud je doma tak balíme kufry a jedeme si odpočinout a odregovat. Když jsme doma tak si uděláme výlet, zajdeme do divadla a nebo na nějakou super večeři ![]()
Ten můj jede kamionem do Rakouska momentálně..ale jinak chodíme spolu na pivo na různé akce, teda pokud jsem u něj..nebydlíme spolu a vždy není možnost se vidět..
Chce to dát jasná pravdila hned na začátku. Mě se manželovo chození do hospody taky nelíbilo. Jak byl sám, šel by i každý den. Ale na dvě, neopíjel se. A teď chodí tak 2-3× týdně a vždycky se mě zeptá.
Navrhuji opravdu otevřený rozhovor… hlavně se neužírat.
@AniNevim Však já ty jeho kamarády taky chápu, i když dřív jsem pro ně měla větší pochopení. Časem jsem totiž zjistila, že těch kamarádů je opravdu hodně a jednou přijede ten, podruhé tamten, potřetí onen, pak zase ten první,… a pořád dokola. A když už nikdo nepřijel, tak víkend podle přítele slouží k tomu, aby si užil co to jde. Tak mě napadá, i kdybych byla o víkendu u něj, NEZŮSTAL by kvůli mě doma, a pokud ano, tak jen proto, aby mu to nebylo moc blbé mě nechávat samotnou u něj v bytě. Vzpomněla jsem si, jak mi pověděl, že přece nebude sedět doma na zadku, když nemusí ráno vstávat. Ale tahle věta je pořád dokolečka