Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@wra píše:
To u nás bohužel takhle nefunguje, já musím udržovat oheň a on loví mamuty
Každý svého štěstí strůjce. Pokud si to takhle omlouváš a bereš to jako normální, pak je to v pořádku.
Neber to zle, já bych svého chlapa vynesla v zubech. Sem tam chci s kámoškou večer na kafe nebo na přednášku. Chlap by si nedovolil mi říct, že mám smůlu a má doma udržovat oheň, že on jde lovit.
Ale my hodně komunikujeme a on ví, že já potřebuju taky vypnout a jít ven, mezi lidi, bez malého.
Příspěvek upraven 14.12.13 v 23:21
Anonymní: Tak já teda nechápu 1. proč trávíte každý víkend odděleně a 2. když trávíte každý víkend odděleně, tak proč ti vadí, že ty víkendy tráví v hospodě? To má sedět doma na zadku a koukat na novu? Kdybyste byli spolu, tak by tu hospodu třeba omezil a byl s vámi ![]()
@Anonymní píše:
Mám se chlubit, že už jsem dospělá? V mém věku se tím chlubí jen slepice, protože hromada mých vrstevnic teď paří na diskotékách. Ještě dělám dálkově školu a můj finanční příjem je malý, takže nejsem zcela samostatná
Já už tomu nerozumím vůbec.
Rodiče tě teda živí a ty za nima každý víkend jezdit musíš?
@wra
Tak přesně tvůj případ je to, čeho se jednou do budoucna obávám. Upřímně je mi tě líto a máš můj obdiv, že to zvládáš. Možná na tom budu stejně jako ty a rozvod bych nechtěla připustit, pokud bychom se měli pořád rádi a k tomu mít děti… No není takový chlap tak akorát na naštvání? ![]()
@wra píše:
@Gina108 Já mám naštěstí výbornýho tátu který mi občas hlídá takže jdu párkrát taky, to zase ne že ne, ale ještě se nestalo že by chlap zůstal doma a já šla pařit, to by mi asi neprošloNavíc v poslední době praktikuje podobné večerní schéma i ve všední den takže já už z toho začínám mít hlavu v pejru
No ty woe, jak jako neprošlo? Tak konečně by se měl panáček taky zapojit. Che, tak to jemu by tohle nemělo procházet ![]()
@omites přesně tak, jaký si to uděláš, takový to máš no
ale abych mu zase úplně nekřivdila, dvakrát v týdnu chodím cvičit a on spí s chůvičkou u tv
beru to s humorem, neomlouvám ![]()
@Anonymní píše:
@wraTak přesně tvůj případ je to, čeho se jednou do budoucna obávám. Upřímně je mi tě líto a máš můj obdiv, že to zvládáš. Možná na tom budu stejně jako ty a rozvod bych nechtěla připustit, pokud bychom se měli pořád rádi a k tomu mít děti… No není takový chlap tak akorát na naštvání?
No a ten tvůj - jakej je jinak? Spíš macho, nebo prostě jen společenskej a nechce trávit večery o samotě?
@Anonymní píše:
@wraTak přesně tvůj případ je to, čeho se jednou do budoucna obávám. Upřímně je mi tě líto a máš můj obdiv, že to zvládáš. Možná na tom budu stejně jako ty a rozvod bych nechtěla připustit, pokud bychom se měli pořád rádi a k tomu mít děti… No není takový chlap tak akorát na naštvání?
Je to těžký hodnotit, a je to k posr..í a ne k naštvání
ale co, já si nechci kazit život neustálýma hádkama, stejně už po zkušenostech vím, že tím nic nezmůžu… Prostě jsem asi blbka ale miluju ho, on mě, máme krásný děti a život je krátkej…
@KKatka23 píše:
Kdybyste byli spolu, tak by tu hospodu třebaomezil a byl s vámi
To je právě to, TŘEBA by to omezil, ale když je tak navyklý, omezil by to vůbec? Ono se mi to těžko vysvětluje, ale člověk se nezmění a co když si zachová svůj rituál? Jednou jsem se ptala, že kdybychom měli rodinu, jestli by mi pomohl s dítětem, nebo taky šel do hospody a jeho odpověď:,,Když ráno nemusím vstávat do práce, tak proč bych nešel?"…nebo něco v tom smyslu. Tak mě napadá otázka, nechalo by ho miminko ráno spát, až se milostpán vyspí po divoké noci? ![]()
@omites Ano, přesně tak. Můj výdělek v práci je jen kapesné (částečný úvazek)
@Gina108 no, ono je to s ním trošku těžký. Celej život byl zvyklej na jinej režim, s bývalou manželkou neměli děti takže si žili sami pro sebe… A najednou já příjdu s tím že budeme mít dvojčata ![]()
Můj muž chodí na pivo jednou za rok, dá si tak 3 a jde domů..většinou si dá se mnou skleničku doma, jinak nikam nechodí (do hospody), sem tam si jde zahrát fotbal a hokej…ale převážně se mi snaží doma pomáhat nebo hlídat malého…myslím, že jak se říká starého psa novým kouskům nenaučíš…pokud je takový teď, tak potom už se asi moc nezmění..
@omites píše:
Anonynmí - tož zůstaň pár víkendů s ním a uvidíš.
Přesně tak, zakladatelko
aspoň si ho otestuješ a přestaneš mít takovýhle pochyby, budeš mít jistotu ![]()
Manžel je zrovna na první noční, takže maká, dojde ráno kolem 8h. celý den bude spát a zas navečer odejde na druhou noční.