Co to je? Puchýřky

Anonymní
14.9.22 10:25

Co to je? Puchýřky

Ahojky,
Už vážně nevím, co mám dělat. V roce 2020 se mi na ukazovacku nahore objevil ekzém. Malé puchýřky, které extrémně svědí. Doktorka mi na to v březnu 2021 dala masticku (a atb), po které to zmizelo. Teď v létě se mi to vrátilo a ještě se to rozšiřilo na další prsty. Prostě male svedive puchýřky na horní straně prstů. Po tom, co ustoupí jsou extrémně suché a zarudlé. Ani ten krém s atb nepomáhá. Zkusila jsem i Canesten (plísně), ale ten to ještě víc vysusil až mi to někde i udělalo prasklinu krvavou. Nevíte, co to je? Je to plíseň, nebo ne? A zbavim se toho? Ke kožní jsem objednaná, ale až dá dlouho :zed:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4731
14.9.22 10:34

Neni to proste atopicky exem? Zkusila bych hydrocortizon, je volne prodejny, budou mit v kazde lekarne, nez se dostanes na kozni, urcite to funguje na svedeni a exem to zmirni..dobry je take odvar z repikoveho caje, hodne vysusuje, po par dnech je potreba mazat..me se delal v detstvi exem casto mezi prsty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
14.9.22 11:22

Na ekzém ti nepomůže antibiotikum, není to zánět. Potřebuješ kortikoidovou mast, ale pokud to mokvá, je lepší to vysoušet něčím s obsahem zinku. Já to mám celý život a většinou se to objevuje právě v tomhle hnusném počasí a nebo jako reakce na všechnu možnou chemii

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10141
14.9.22 12:06
@Anonymní píše:
Ahojky,
Už vážně nevím, co mám dělat. V roce 2020 se mi na ukazovacku nahore objevil ekzém. Malé puchýřky, které extrémně svědí. Doktorka mi na to v březnu 2021 dala masticku (a atb), po které to zmizelo. Teď v létě se mi to vrátilo a ještě se to rozšiřilo na další prsty. Prostě male svedive puchýřky na horní straně prstů. Po tom, co ustoupí jsou extrémně suché a zarudlé. Ani ten krém s atb nepomáhá. Zkusila jsem i Canesten (plísně), ale ten to ještě víc vysusil až mi to někde i udělalo prasklinu krvavou. Nevíte, co to je? Je to plíseň, nebo ne? A zbavim se toho? Ke kožní jsem objednaná, ale až dá dlouho :zed:

To zní jako dyshidrotický ekzém.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76891
14.9.22 12:11

Moje mamka měla takové puchýřky na prstech a dlaních jako vedlejší účinek proticholesterové léčby, měla na to mast od kožařky na předpis,
a co jí hlavně pomohlo - striktně myje nádobí, podlahu, vše v rukavicích, dává si jedny textilní a na to gumové - takže už roky má od puchýřků pokoj, mast už nepoužívá

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34
14.9.22 12:12

Nemůže to být dyshidrotický exém? Mě pomohla bohužel jen kortikoidova mast od kožního.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35331
14.9.22 14:35

U me tak vypada atopak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie