Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Dobrý den, nemá prosím někdo zkušenost, co by to mohlo být? Je to kulaté, velikost asi 2 cm, čiré a tvrdé na omak. Dcera 2r, běhá hodně bosky po zahradě, ven nosí dostatečně široké sandály. Nezdá se, že by tam bylo něco pichnute. K naší dr. se dovolat je umění, proto se nejdřív ptám tady. Díky za každý postřeh.
Příspěvek upraven 24.06.21 v 08:14
@Semtex Podle obrázků ne, nemá to žádnou černou tečku nikde.
Asi spis 2mm myslis? Podle fotky, tezko rict, jestli je to to same, mela jsem, na pohled, stejny puchyr uz v dospelosti, byl to nejaky druh plisne, bradavic, uz si to moc nepamatuju co, propichlo se to a vytekla z toho tekutina…ja uz si teda ani nepamatuju, jak jsem se toho zbavila…, ale bohuzel jednou to jen zacalo a docela dlouho se mi to vracelo
@ProfZav mně to přijde jako puchýř, netlačí ji tam sandálek?
Myslim, ze to tehdy mohl byt dyshidroticky exem, tedy ne plisen…puchyrek praskne a vyschne a takhle se delaly porad dalsi a dalsi
@Melodie91 jo, 2 mm, přepsala jsem se.
@stinga Je to na omak velmi tvrdé, když zatlacis na puchyr, tak cítíš tekutinu, tohle je fakt tvrdší. Ale obuju jí botu a podívám se, jestli tam není nějaké tření. @unuděná Moluska vypadá podle obrázku taky jinak. Ale v životě jsem ji naživo neviděla, takze vyloučit nemůžu.
Syn 8let měl loni 2 na chodidle. Vypadá to podobně. Dr mu to vyřízl. Ale nevím jistě jestli je to stejné.
Vypadá to jako kuří oko, nebo bradavici, kupovala jsem na to dětem vodičku v lékárně - Colodium. Po koupání jsme vždy vydloubli, nakapali, až se podařilo vyndat celé, bylo to poměrně hluboké. Případně zkus pedikérku.
Podle mě je to vcelku jasná bradavice. Na ty existuje nepřeberné množství přípravků, každému pomůže jiný. Mně třeba žádný ![]()
Děkuji všem, jelikož to vypadá, že to může být prakticky cokoli, zkusím se dovolat k té doktorce.