Poradna očního lékaře
MUDr. Vladimír Korda Ph.D.
@Leenvecka pokud člověk hodně sportuje pak ano…ale málo kdo má jinak takovou potřebu pit takto hodně
Myslím že postačí když dá člověku ty 2l já dám tak 2 a půl litru denně
@lussinka píše:
A máš nějaký tip? Nikdy jsem na to nekoukala
Uz nevim, ktery to tehdy byl, ale streva mi to procistilo dokonale.
Neco takoveho https://obilka.cz/…e-20-x-15-g/?…
Už to tady padlo, ale nečetla jsem pokračování, tak se budu možná opakovat. Ale za mě jednoznačně zvýšit příjem tekutin.. Vyzkoušela jsem snad všechno.. Ale pomohlo mi vypití přes 2l denně, spíš ještě víc (po malých skleničkach, klidně po pár hltech) a každý ráno jsem snídala jablko. Do týdne bylo po problému.
Pro začátek bych nasadila Laktulozu a začala pracovat na úpravě životosprávy. Časem se všechno usadí a budeš moct Laktulozu vysadit.
@Leenvecka píše:
dej si uporozeni na mobil a zacni si carkovat piti.. kazdy den zez zacatku 8× 0,25l (proste sklenicka) vody/caje/stavy/mlika apod a postupne po par tydnech pridej na 10× denne.Ja treba rano bez 0,5l nejdu z domu, cesta do prace mi trva 50minu, prijdedu a jdu si udelat caj (dalsi 0,5l) vypiju, pak okolo 10-11 dalsi 0,5l a do obeda do cca 13h mam 2l v sobe. Pak okolo 14 dalsi hrnek, pred tim nez jdu dom, po prichodu dom a pak do doby nez jdu spat dalsi 1-2hrnky dle potreby. A cloveku tomu fakt moc neprijde.
Misto toho 0,5l si dej 0,2l a zacit takto casto pit proste co hodku a pul, dve sklenicko vody, mlika, caje, sodovky.
A nesedis porad na wc?
Ja teda piju taky celkem malo, respektive normalne - asi 1,5 - 2, ale i tak jsem na wc kolikrat i v noci - myslim na malou. Pit jak ty, tak se nehnu
Nebo bych musela vsude nosit bazanta ![]()
Hele pro kazdeho je idealni mnozstvi vody za den nekde jinde…to, ze ty jsi zvykla vypit takove mnozstvi, neznamena, ze je to idealni pro vsechny…hodne zalezi na vaze, vysce, aktivite…ale pro nekoho by to tve mnozstvi mohlo byt i nebezpecne
Takze bych to asi nikomu uplne neradila
Podle me pro prumernou zenu ty 2 litry staci bohate. S tvrzenim, ze mas v poradku ledviny, bych byla taky opatrna…ony ti to nereknou ![]()
Nejúčinnější je přírodní minerálka Zaječiská hořká, vše co tady popisujete je slabé, zaječice tě rychle a účině vyčistí a nastartuje přirozené fungování zažívání, je to vyzkoušeno a asi nic nefunguje tak dobře, jako toto.
@Leenvecka píše:
dej si uporozeni na mobil a zacni si carkovat piti.. kazdy den zez zacatku 8× 0,25l (proste sklenicka) vody/caje/stavy/mlika apod a postupne po par tydnech pridej na 10× denne.Ja treba rano bez 0,5l nejdu z domu, cesta do prace mi trva 50minu, prijdedu a jdu si udelat caj (dalsi 0,5l) vypiju, pak okolo 10-11 dalsi 0,5l a do obeda do cca 13h mam 2l v sobe. Pak okolo 14 dalsi hrnek, pred tim nez jdu dom, po prichodu dom a pak do doby nez jdu spat dalsi 1-2hrnky dle potreby. A cloveku tomu fakt moc neprijde.
Misto toho 0,5l si dej 0,2l a zacit takto casto pit proste co hodku a pul, dve sklenicko vody, mlika, caje, sodovky.
Co děláš prosím te, za práci? Já takhle pít tak stravim polovinu pracovní doby na wc.
Jestli se vám po úpravě jídelníčku a pitného režimu zácpa do 3 měsíců nespraví a nemáte diagnostikovaného hirsprunga, tak můžete mít dost pravděpodobně nějakou obstrukci v oblasti pánevního dna a svěračů. Např. svěrač, který má povolit se naopak sevře a vy ho pak přetlačujete, čímž si vytlačujete pánevní dno. Neukáže se to na kolonoskopii a velmi mnoho, řekla bych většina, gastroenterologů to nezná, neřeší a nebere v potaz. Diagnostikuje se to anální manometrií a následně se celý stav pánevního dna a střeva dokreslí např. defekografií. Toto když se neřeší, vznikne časem těžký sestup dna a rektokéla. Zácpa se tímto stává chronickou a rektokéla se zhoršuje. Začarovaný kruh. Po letech se zácpa může změnit na inkontinenci jak stolice, tak třeba i moči. U mužů se může přidat erektilní dysfunkce. Celé se to spravuje nejlépe komplexní rehabilitací, přesně podle vašich potíží, na kterou se nedá dostat, protože ji dělají na dvou pracovištích v ČR a furt mají plno
.( Třeba FN Bohunice. ) Také je super vyhledat terapeutku, která umí mojžíšovou a ten zpitomělý svěrač umí uvolnit + s vámi bude cvičit jak uvolnění, tak posilování těch struktur. Čímž vám to může celé za pár měsíců vyřešit. Trpí tím mnoho žen i mužů zbytečně, jen proto, že nebyli správně a včas diagnostikováni a rehabilitováni. Protože čím déle to tak máte, tím větší škody to napáchá. Prosím anonym, řešíme to teď v rodině.
Určitě se zaměř na ten pitný režim! A za mě jinak doporučuji mleté lněné semínko, psylium a kefír ![]()