Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
@aduska912 syn v roce neuměl nic. Nemluvil, neukazoval, nedělal paci a ani nic podobného, nereagoval na jméno… Prostě pořád byl v té době miminko.
a vše v pořádku?Dohnal to?
@aduska912 píše:
Ahoj, co umí vaše miminka ve 12 měsících? Je zde někdo, kdo má miminko, které skoro nic neumí? mám na mysli paci paci, ukazovat, mluvit atd.
Ahoj.
Dítě se v tomto věku spíš soustředí na motorický výkon, zejména pokud je to kluk. ![]()
To co máš na mysli Ty, je až druhořadé.
Tvé miminko je zatím v naprostém pořádku a nic nenasvědčuje tomu, že by se v budoucnu mělo něco změnit.
Příspěvek upraven 13.12.18 v 15:20
Syn v roce delal paci,paci asi 3dalsi říkanka,mával,uměl říct zvuk asi 5ti zvířat,bac,mama,bum,ne,mimi.. Ale znám i deti co umělý víc,nebo naopak v roce a půl ještě nic. Tak pokud se ti zda jinak ok,netrap se tím. ![]()
naše právě dělá jen paci paci,když se zmíním o kočce,tak se po ní většinou ohlídne,jinak nemluví,neukáže jak je veliká,neukazuje,tak nevím jestli je to v pořádku
Muj syn taky nic moc neumel,obcas udelal paci paci kdyz se mu chtelo,moc teda nerozumel,neukazoval.Ale byl nedonošený skoro o 2mesice,tyto veci zacinal pak delat o ty dva mesice pozdeji.Kluci jsou trochu line buchty(ne vsichni) ale co vidim v okoli tak kluci pohodaři-hlavně když mají kus žvance,nakaděno v plíně nevadí,ještě je to hřeje na dupě ![]()
A holky od malinka hlasi každý dyskomfort,jsou uřvaněhší a zvědavější a i vic napřed před těma klukama prostě ![]()
Tak se zmin u dětský. Stejně se té na to bude ptát na roční prohlídce. Jako nás dělal paci a jak je veliký od 8 mes. Ale třeba to toho tvého jen nezajimalo natolik,aby to opakoval.
a překvapí té něčím jiným,jindy. Já věřím,ze bude ok. ![]()
@aduska912 no vidíš dělá paci paci,nestresuj se a hlavně ji přehnaně nesleduj,já to dělala a dnes je mi to lito,že jsem se tak trapila všim možným a přehnaně syna pozorovala.
@aduska912 píše:
naše právě dělá jen paci paci,když se zmíním o kočce,tak se po ní většinou ohlídne,jinak nemluví,neukáže jak je veliká,neukazuje,tak nevím jestli je to v pořádku
Náš v té době vůbec na mluvenou řeč nereagoval. Když jsem řekla, že přijel táta, tak se ani neohlédl. Paci udělal ve 2,5 letech. Ukazovat začal po 2. narozeninách.
V roce bych to neřešila a byla bych v klidu.
Náš to postupně dohnal.
Anonymní/ To mi přijde už trochu opožděne. Nemyslím to špatně. A je všechno v pořádku? Řešila ti s vama nějak dr?
@Lopenana to je hlavně jako uklidnění pro zakladatelku, že i dítě, co se v roce (u nás ještě ve 2 letech) jevilo hodně špatně, vůbec nemusí špatně dopadnout. Navíc její holčička je šikovná, tam bych se nestresovala vůbec.
Syn je pomalejší a potřebuje víc času. Není to nic, s čím by se nedalo pracovat.
@Lopenana píše:
Anonymní/ To mi přijde už trochu opožděne. Nemyslím to špatně. A je všechno v pořádku? Řešila ti s vama nějak dr?
No comment.
![]()
@tininas ano reakce byla na anonymní,co psala o 2rocnim dítěti. Ne na zakladatelku.
@aduska912 syn v roce neuměl nic. Nemluvil, neukazoval, nedělal paci a ani nic podobného, nereagoval na jméno… Prostě pořád byl v té době miminko.