Co vám pomáhá na akné?

205
23.9.19 19:10

Co vám pomáhá na akné?

Ahoj holky, máte nějaký tip, co pomůže na akné? Je mi 24, nikdy jsem neměla skoro nic, ani v pubertě, ale v druhém těhotenství se mi začala pleť horšit, jsem 10 měsíců po porodu a pleť mám jak puberťák :zed: :zed: ráno a večer čistím tonikem od Biodermy a čisticím gelem od Nuxe, pak mažu denní a noční krém od Nuxe, občas zkusím něco přímo na akné, ale zatím mi nic nepomohlo, dokonce se mi začíná malinko dělat i na ramenou :( děkuju za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
pattybouvier
23.9.19 19:22

Mě pomáhal Tea tree olejicek a nebo dceři je 14 má lehké akné a pomáhá ji tento krém od Balei
Vkládám foto
Maže vždy po omytí obličeje večer na spaní

• Citovat
  • Upravit
2
23.9.19 19:24

Doporučuji zajít na kožní a nechat si předepsat Zineryt.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.9.19 19:31
@Klaudie5 píše:
Doporučuji zajít na kožní a nechat si předepsat Zineryt.

A může se to při kojení? Stále kojim a ještě tak půl roku bych chtěla, takže žádné velké dryáky asi nemohu..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
892
23.9.19 19:33

Mně nejlépe pomáhá peroxid vodíku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
23.9.19 19:36

To by ses musela poradit s doktorem, je tam ATB. Jinak mě pomáhalo mýdlo na mastnou pleť od Sebamedu, jarishuv roztok, acnecolor na zamazání, jestli už to máš hodně jsou ty volně prodejný přípravky vyhazování peněz a je lepší zajít za doktorem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2349
23.9.19 19:56

Záleží, od Biodermy je celá řada na aknózní pleť, to tonikum je zrovna spíš na dočištění a základ je pleť pořádně vyčistit a zbavit toho přebytečného mazu. Na to je od nich vhodný ten zelený pěnivý gel a nakonec dočistit tonikem. Bioderma dělá i hydratační krém, který zároveň nezatěžuje pleť, není mastný a působí protizánětlivě, všechno od té zelené řady. Pak v podstatě stejnou službu udělá řada Effaclar od LaRoche, no a z nelékárnovýho zboží jsou jsou dobrý produkty od Kate Somerville, jejich protibeďarový sérum se sírou je zázrak, ale tak strašně to smrdí, že se dá požívat snad jenom v pátek večer, aby to do pondělka vyčichlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Ou
24138
23.9.19 20:16

Začni suplementovat b-komplex, selen a zinek a případně rybí olej - při kojení to nevadí, naopak to může složení mléka trošku vylepšit.

A přidej k tomu inositol - je na podporu kojení a trošku srovnává hormony. Kupuj ho u kulturistů, vyjde to levněji a stejně ho musíš užívat výrazně víc, než je v tabletkách na početíů

Pleti taky přidej Bvitamín a zinek - tohle serum ráno https://theordinary.com/…nc-1pct-30ml?… po očištění

a večer retinoid

https://theordinary.com/…qualane-30ml?…

Případně k tomu přidej ještě kys. HA a maž ji ráno a večer místo krému - hezky hydratuje a kyselé prostředí brání bakteriím, aby se množili a vedly k zánětu.

https://theordinary.com/…2pct-b5-30ml?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
596
23.9.19 20:28

Mary Kay - kolekcia clearproof. Neviem čo je to už mať bedar a zbavila som sa aj nepríjmných vyrážok v oblasti bikín a na zadku. ale treba rátať s vyššou cenou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
421
23.9.19 20:34

Tak já od vysazení HA začala trpět na akné ale strašně moc, zkousela jsem úplně všechno, drahou kosmetiku, chemický peeling no peněz jak prase… No už jsem to skoro vzdávala, ale našla jsem nějaký „recept“ od nějaké americké blogerky. 7kapek Tea free oleje, 7kapek citronové trávy, 7kapek levanduloveho oleje, 2lžíce jobovovevo oleje, vše smíchat a vmasirovat na vyčištěnou pleť.. já čistím od Garnier bio gel s citronovou trávou..od té doby nemusím ani make up patlat.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
23.9.19 20:46

@Beruska248 měla jsem to úplně stejně pomohl mě tea tree oil krém od Dr. Popov..mažu každý den na noc a po pupinkach ani památka. Zkusila jsem různé vitaminy, doplňky stravy, kosmetické ošetření i dietu zabral až tento krém za 80k

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1280
23.9.19 20:51

Jinak má pravdu @Pruhovaný_mýval základ je správně čištění pleti a pokud jak říká zase @Klaudie5 vám dlouhodobě nic nepomáhá je lepší zajít za dr.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
205
23.9.19 22:26

Děkuji moc za rady :kytka: Tea tree používám a jediný efekt je smrad po celé ložnici :D Určitě zkusím nějaké ty vitamíny a krémy, co jste radily a pokud nic nepomůže, zajdu si na to kožní :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24.9.19 11:47

Tak zrovna o tomhle bych mohla přednášet půl dne. :D

No, začalo to, když mi bylo asi deset, což bylo fakt super - všichni ve škole typicky dětský vzhled a mezi nimi já, o hlavu větší, s beďarama. Úplně čistou pleť si pamatuju fakt jen matně.

Každopádně: Napřed jsem zkoušela všechny možný produkty, co měli v drogérii a lékárně. Bez výsledku.
S věkem se to navíc zhoršovalo, takže jsem pak skončila na kožním. Tam si mě přehazovali jako horký brambor a matlali na mě všelijaký mastičky. Dost podstatná část to ještě zhoršila a ty co ne, jako třeba právě ten zynerit, mají tu nevýhodu, že jakmile s tím člověk přestane, je to zase zpátky. Jsou to ale antibiotika, dlouhodobý užívání nemá smysl, protože to prostě fungovat přestane.
Pak jsem měla HA, taky bez efektu. Jediné, co jsem neměla, byl Roaccutane, a to je takovej hnus, že jsem to prostě nechtěla.
S věkem se to lehce zlepšilo, trochu pomohla úprava jídelníčku (žiju víceméně ve vegetariánský domácnosti, když už maso, tak ryby nebo sem tam kuře), celkem mi pomohla i Mary kay kosmetika (i když ne na všechno) a není všespásná. Celkem dobrý je černý uhelný mýdlo na pleť z Lush nebo přírodní maska ze zelenýho jílu.
Teď to mám v pohodě - těhotenství mi to hrozně zlepšilo. Uvidíme, co se stane, až porodim. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.10.19 16:13

@Beruska248 ahoj, po dlouhe dobe jsem se rozhodla zacit psat blog, co mi opravdu pomohlo..zatim mam prvni clanek, ale kdyztak zkus mrknout.. diky :srdce: https://beautygabriella.webnode.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí