Co vám pomohlo na ochable břicho?

Anonymní
15.8.25 09:38

Co vam pomohlo na ochable bricho?

Ahoj, kdo resite nebo resily jste ochable spodni bricho a co pomohlo?
Jsem cca 20 let po trech porodech (z toho jedna sekce), nadchazejici menopauza. Nadvahu temer nemam, ale bricho povolene, vyvaluje se cim dal vic.
Mam naopak hodne stazene svaly kolem zaludku.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16199
15.8.25 09:44

Nejlepší cvik na břicho je za mě plank (prkno).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.25 13:11

To je na primy brisni sval, ne? nema se zacinat posilenim sikmych?

ze by na emiminu nikdo jinak nemel zkusenost?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.25 14:03

Poctivé brániční dýchání až do zad (nejlépe nacvičit s fyzioterapeutkou) a trénovat to co nejčastěji si vzpomeneš, nejlépe pořád :-) Po pár měsících se mi úplně změnilo břicho a taky mi to pomohlo na reflux (kvůli tomu jsem s tím začala). Dýchala jsem totiž dřív jen do horní části hrudníku a to s refluxem souvisí. Že to mělo takový dobrý celkový vliv na břicho pro mě je příjemné překvapení :-)

• Citovat
  • Upravit
526
15.8.25 14:23

Plank rozhodně ne. Najdi si fyzioterapeuta se specializací. Na internetu je spoustu online kurzů (pro ženy po porodu, proti diastáze), ale člověk to nemusí cvičit úplně správně. Lepší se o tom přesvědčit osobně u odborníka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.8.25 15:22
@Anonymní píše: Více

dekuju, zkusim :palec:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
15.8.25 15:27

@tgg91 dekuju, nasla jsem neco, zajimalo me, jestli nekomu neco konkretniho zabralo

• Citovat
  • Upravit
10635
15.8.25 15:38
@zrcadlo píše: Více

Souhlasím, mě to pomohlo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6191
15.8.25 16:42

Z vlastnej skusenosti - zver sa do ruk fyzioterapeuta. Spravi za teba vyber cvikov, budes ich robit pod jeho vedenim. Budes sa s nim rozpravat o tom, co pri nich citis, ako reaguje tvoje telo, narazite na limity, spoznas svoje telo sama. Za mna je zbytocne si teraz lamat hlavu s tym, ktory cvik je ten najlepsi. Zacni a uvidis.
Ak je pre teba fyzio drahy, mozno mas narok aj na preplatenie poistovnou. Alebo aspon skupinove cvicenia a pytaj sa precvicujuceho, hovor o tom, ako sa ti cviky robia, co pri nich citis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.8.25 09:13

Za mě pomáhá cvičení na změnu pohybových vzorců. Plank nepomůže pokud je tam diastaza a přetížené panevni dno… potom se vyvaluje to břicho a vypadáš jak těhotná i když jsi hubená.
Takže žádný plank. Mám za sebou 4 těhotenství a určitě máš diastazu i po 3. A sehnat si gynekologickou fyzioterapii.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.8.25 09:35

Moc dekuju za reakce :kytka:

pretizene panevni dno je totez jako povolene panevni dno? na to pouzivam Venusiny kulicky, zatim jsem teda u prvni

• Citovat
  • Upravit
526
16.8.25 15:31

určitá skupina pánevního dna bývá ochablá a jiná zase naopak stažená, nejdříve se potřebuje uvolnit ta povrchová, která bývá stažená, aby se mohlo dostat hloubějc, k tomu, co se potřebuje posílit… aspoň tak si to pamatuji, doufám, že jsem to nepopletla a říkám správně :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna na téma jóga pro zdravé tělo

Ikona - Karolína Racková

Karolína Racková