Co vás trápí a těší v práci?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Lizzi
8.3.12 10:10

Dobré ránko :-) výborné téma, zrovna řešíme s manželem! Mám smlouvu do konce června, mám možnost mít novou od nového školního roku, ale vzhledem k tomu, že se snažíme o mimi a já zrovna prodělala revizi, tak uvažujeme o tom, že by možná nevadilo, kdybych tu novou smlouvu nedostala. V práci to totiž vypadá tak, že děti jsou stále nemocné, přitom chodí do školy, nemají základní hygienické návyky, v hlavičkách (a jinde) se jim rojí paraziti a s chováním je to také velice náročné. Takže pro těhulku více než rizikové pracoviště. Vzhledem k tomu, že bych pravděpodobně dostala smlouvu opět na dobu určitou, zvažuji, že by mi opravdu nevadilo tam již nepracovat a v klidu se snažit o mimi a užít si pěkné, klidné těhu. Peněz máme sice málo, ale vyžijeme a kdybychom jich měli ještě míň, vyžili bychom snad taky. Takže tolik o mně :-)

• Citovat
  • Upravit
3907
8.3.12 10:14

klementynko - opravdu vydrž, těš se na mateřskou :pankac:
ncc- jj, to je jasné, člověku chybí kolektiv.. s ním to kolikrát nejde, ale bez něj už vůbec ne :pocitac:
raděj anonymně - moje švagrová to se školkou vyřešila tak, že si založila vlastní hlídání u sebe doma ve velkém domě, chodila tam hlídat občas i mladá slečna z té vsi.. a klapalo to dobře.. cvičili tam s dětma a tak. Určitě i finančně výhodné pro maminy a i pro tu brigádnici. Nevím jak je to časté, ale přijde mi to ideální. Ráda bych něco takového ve městě, páč ty školky snědí víc než kdybych zůstala doma s malým na neschopence.. to nedává smysl :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klementýnka
8.3.12 10:15
Raděj anonymně píše:
Klementýnko vydrž, půjdeš na mateřskou. Potom najdeš něco nového, nebo budeš zase podnikat. Pořád máš výhled na možnou změnu.

Mateřskou mám jen 20 týdnů, žiju v zahraničí, takže asi jen Deux ex machina, nebo velmi radikální změna jako je opuštění manžela a návrat do Čech ….

• Citovat
  • Upravit
Raděj anonymně
8.3.12 10:29
Klementýnka píše:
Raděj anonymně píše:
Klementýnko vydrž, půjdeš na mateřskou. Potom najdeš něco nového, nebo budeš zase podnikat. Pořád máš výhled na možnou změnu.
Mateřskou mám jen 20 týdnů, žiju v zahraničí, takže asi jen Deux ex machina, nebo velmi radikální změna jako je opuštění manžela a návrat do Čech ….

Tak to je jiná. Tož to jsme na tom obdobně. :(

• Citovat
  • Upravit
3447
8.3.12 12:40

Aktuálně mě teď nejvíc trápí, že naše kanceláře se slučuje s dalšími dvěma a mám to na starosti já. Takže domů chodím večer, zákon o přeměnách společností umím nazpaměť (a to jsem ho ve škole odmítala, stejně jako celé obchodní právo). Zároveň mě to i těší, ta důvěra, že to dělám já, stejně jako to, že až to bude hotové, budu šéfkou obchodněprávní sekce. Ale stojí to hodně času, hodně sil a ani můj partner teď neřeší nic jiného…

Jinak obecně mě těší, že mám dobrou práci, že jsem tam spokojená, mám velkou motivaci jít dál a možnost kariérních posunů. Stejně tak mě těší, že moji kolegové i podřízení jsou moc fajn a celkem se na ně můžu spolehnout.

A co mě štve? Někdy mě štve úplně všechno, když musím být na sedmou v práci, abych se na ten den připravila, lítam z jednoho konce na druhý, domů se dostanu v noci… ale vlastně mě to i těší a naplňuje :-)

Prostě mám svojí práci ráda, i když na ní někdy děsně nadávám :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
8.3.12 13:02

Jo, jeste nezapomenu, jak se ze me jednou sef udelal debila, protoze jsem napsala „viz“ misto jeho verze „viz.“ - podle nej je to totiz zkratka… uz jsem se od nej ale nedozvedela, CEHO :-) Ale byla jsem za blbce pred pulkou oddeleni, ze jako „inzenyrka a nevi, ze viz. je zkratka“ Grrrrrr… :-) A pritom je to prechodnik, ze :-)

• Citovat
  • Upravit
3907
8.3.12 13:21
To je častý :lol: já si na tohle taky docela potrpím,, mě zase vytáčí když všichni inženýři kolem mě říkají na všechno „řádově“. Tak řádově 20kusů.. tak řádově 40tisíc.. to si říkám že snad ani není možné 8o to neměl nikdo matiku?
ncc1701 píše:
Jo, jeste nezapomenu, jak se ze me jednou sef udelal debila, protoze jsem napsala „viz“ misto jeho verze „viz.“ - podle nej je to totiz zkratka… uz jsem se od nej ale nedozvedela, CEHO :-) Ale byla jsem za blbce pred pulkou oddeleni, ze jako „inzenyrka a nevi, ze viz. je zkratka“ Grrrrrr… :-) A pritom je to prechodnik, ze :-)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
8.3.12 13:22

nccjo jinak „viz“ je zastaralý výraz pro „podívej se“ .. já to používám po svém jako „viď, viďte“ :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6792
8.3.12 13:45

ja jsem servirka a co mne vazne vytaci ze v praci trcim 12h nekdy i dyl,jen proto ze zaviram ve 23h a ve 22h se priritej nejaky kachny namysleny,celou hodinu mne prudej a na posledni chvilku si objednaj dalsi flasku vina! tak ja tam za barem sedim a cumim treba hodinu dve po zaviracce a kdyz se teda pipky rozhodnou platit tak mi daj 5kc!!!!!!!!zrovna vcera se mi to stalo a byla jsem uplne silena! uz zaplatily a nechaly mi toho bura,tak sjem sla a otevrela jsem dvere jako ze vetram ten kour.Ale pritom jsem chtela aby jim byla poradna zima a oni uz vypadly. :pocitac: :pocitac: :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3907
30.6.12 14:54

Snad po delší době oživím téma.. založila jsem ho a za dva týdny skončila na rizikovém, takže doma, takže bez stresu z práce :jazyk:. Ale ještě se chci v červenci vrátit, tak mi to nedá abych se nestresovala a zase špatně nespala že.. :?.
Nakonec jsem našla na netu pojmy „mobbing“ a „bossing“ - zajímavé čtení, přidám odkaz z wikipedie http://cs.wikipedia.org/wiki/Mobbing je to fakt zajímavé a trochu útěšné, když vím že se tahle beznaděj dá pojmenovat, tedy existuje. Samozřejmě to nikomu v zaměstnání nepřeji a já už budu vědět na co pozor co si nenechat líbit a jak se příště zachovat :pankac: Hlavně aby žádné příště nebylo, to je jasné :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat