Co všechno na oslavu promoce?

68
28.6.13 18:03

Co všechno na oslavu promoce?

Ahoj holky :)
Příští sobotu máme s přítelem první oslavu, kterou pořádáme my, v našem domě, který ještě polovina příbuzenstva (přítelova) neviděla :lol: Je to oslava bc. promocí nás obou a bude na ní cca 15-17 lidí. Sepisuju, co všechno koupit, a nerada bych na něco zapomněla, jak už jsem psala, je to první oslava :) Chtěla bych se poradit a pokud Vás napadne něco nezbytného, co nemám v seznamu, budu vděčná :) Předem chci říct, že přítel pracuje, ale máme hypotéku, vycházíme jen tak tak, já mám práci zajištěnou až od září, ale nějaké peníze mi v červenci přijdou, hledám si brigádu, takže bych radši „umírněnější“ oslavu bez hektolitrů alkoholu, které podle mě k bujarému veselí nutné nejsou, nebo jiných rozmařilostí :lol:

Můj seznam:

• tácky, příbory, kelímky na pití, tekuté mýdlo, toaletní papír (zásoba :mrgreen: )
  • krkovice s kostí, grilovací klobásky, kuřecí stehenní řízky
  • víno, pivo, cola, ochucená voda, sodovka, džus, kafe, mléko
  • meloun, zeleninový salát
  • chleba, bagetky, tatarku, hořčici
  • něco slaného: brambůrky, tyčinky, oříšky

Jo, ještě dodám, že se bude grilovat, ale to asi ze seznamu vyplynulo :) Máma nám koupí ty klobásky a řízky, upeče ovocnou buchtu, druhá strana možná zajistí pivo, ještě uvidím, jak se to domluví. Předběžně by nás to mělo vyjít tak na 1500. Nějak v koutu duše doufám, že nějaké víno nebo sladké ke kafi někdo přinese, to se tak dělává, ne? Nevím.. :D Co mi v tom seznamu ještě chybí :nevim: :mavam:?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
ShadowHunter
28.6.13 18:08

@je-lucie
mě to přijde dostatečné - možná kečup, ubrousky, možná něco na přípitek - šampus nebo tak :think:
Jinak gratuluji a ať se oslava vydaří :hug:

• Citovat
  • Upravit
101911
28.6.13 18:09

Já bych vzala ještě nějaké omáčky k masu. A my jsme tedy nikdy neměli ty brambůrky a tyčinky, ale to je jen věc vkusu, spíš jsme měli zeleninu i na talířích na zobání, olivy, kousky sýru a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.13 18:10

@Semyaza Ubrousky jsme koupili minulý týden v ikee :) Pravda, něco na přípitek a kečup pro neteř, ta bez něj nedá ani ránu :lol: Děkuju :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ShadowHunter
28.6.13 18:12
  • Citovat
  • Upravit
68
28.6.13 18:13

@j.a.n.i1 Zelenina bude, jen si někdo bude chtít zobnout i oříšků a tak, ale je pravda, být by nemusely :) Sýry jsou dobrý, ale dražší..olivy plánuju šoupnout do nakrájených rajčat s bylinkama :) A omáčky k masu jsou dobrej tip :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
28.6.13 18:14

Pokud máš známého s kartou do makra, využij toho! Dá se tam pořídit nesrovnatelně levněji :)

Z nezbytností chybí: Ubrousky k jídlu a jednorázové ručníky na toaletu.

Možná bych doplnila zeleninovo sýrový talíř - jen nakrájené, po tunách masa je to příjemné na uždibování, když je člověk totálně přejedený. A pokud budou vedra, tak ještě nějaké ovoce, třeba i nakrájená jablka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1120
28.6.13 18:15

Hoky byly rychlejší :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.13 18:17

@Aklama O tom makru jsem dost uvažovala, snad přítelův brácha má, zeptáme se :palec: Ručníky jsou taky supr nápad, k nim budem potřebovat ještě nějaký košík, kam se budou házet, spoustu věcí v domě ještě nemáme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5077
28.6.13 18:26

No mě se teda ten cenový odhad zdá dost nízký pro 15 lidí. Víno bych koupila točené do petek, pivo ideálně v malém sudu, vyjde to levněji. Na přípitek bych klidně dala víno a neutrácela za šampáňo. A chybí mi tam láhev něčeho ostřejšího, ale to vy asi nechcete co? Toho nealka bych snad ani nekupovala tolik, záleží ovšem na věkovém složení a kdo co pije. Vzala bych tak balík ochucených vod a kolu a sirup ;) ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.13 18:35

@Laaja Nahrubo jsme to s mámou spočítaly, nejsou do toho zahrnuté klobásky a řízky, co koupí máma (5 kilo klobásek, asi kilo řízků), ani ta krkovice a pivo, ještě nevíme, jestli ho budeme kupovat my nebo ne, ale samozřejmě je to jen odhad :lol: Víno točí super u nás, s tím už se počítá. Vycházely jsme z cen v lidlu, tam mají celkem levno :) Lahev něčeho ostřejšího se asi koupí, ale nevím, moc se mi nechce, protože celkově moc neholduju alkoholu a navýsost nemám ráda opilé..a to u chlapů není problém..vlastně ono naše příbuzenstvo alkohol rádo, takže by se zaprvé zdunili a my nedoplatili :lol: Ale přítel asi bude chtít něco koupit, no :? :mrgreen: Jinak to nealko, bude tam hodně žen, jedna těhotná a dítě, tak radši víc než míň, to se neztratí :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
960
28.6.13 19:00

Nevím, jestli už to máš myšleno pod pojmem pivo, ale u nás jsou teď oblíbená ta ochucena piva, a nesmí chybět nealko pivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.13 19:06

@vevci Pivem myslím normální alko, ale pár nealko určitě taky koupíme, pro řidiče..s tím ochuceným nevím, chlapi ho nebudou a ženských, které ho pijou nebo by mohly pít, tam moc nebude :) Radši si dají víno :) Jinak primárně řeším jen to alko pivo, toho se bude pít asi nejvíc :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8937
28.6.13 19:21

Napadl me ten kecup, co uz padnul a dala bych urcite krome zeleninoveho salatu i zeleninu zvlast - talir a na nej nakrajet okurku, rajce, papriku, redkvicky. Ja mam zkusenost, ze zelenina se tak dobe a salat nam casto zbyl. A taky urcite nejake ovoce. Jinak ten rozpocet se mi pro 15 lidi zda dost malo.
A klidne bych se nebala nejake pribuzne rict, jestli by prinesla neco ke kafi (zalichot ji, ze dobre pece-teda nekomu kde je to pravda), urcite neodmitne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
68
28.6.13 19:30

@elchirk Hlavní položky jako maso a pivo v tom nejsou započtené, zbytek už nestojí tolik ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný